VaLePa kaatoi Lempon selvin numeroin

Lempo Volleyn raportti perjantain harjoituspelistä

4.9.2020

Lempo-Volley sai perjantaina kokea liigajoukkueen oppitunnin. VaLePa latoi taululle 4–0 (25–18, 25–17, 25–21, 25–10) lukemat ja jätti Lempon päävalmentajan Esa Kunnarin harmittelemaan pelin jälkeen.

– Eihän se nyt tänään kulkenut, ei sitten ollenkaan, Kunnari puhalteli pelin jälkeen.

Lempo avaus: Saku Tuomivaara, Simo Puttonen, Teemu Koivunen, Tuomas Sillanpää, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi
VaLePa avaus: Mikko Esko, Ilari Toimela, David Pettersson, Aaro Nikula, Sakari Mäkinen, Mikko Karjarinta ja libero Risto Ruohola.

VaLePa otti kolmanteen ja neljänteen erään keskitorjujaksi yleisön eniten toivoman pelaajan Anssi Vesasen. Vaikka syöttöpaikalla Vesanen ei ollut parhaimmillaan, hyökkäyspelissä hän oli vedossa.– Pari maukasta pateria sain lyötyä. Ihan hyvinhän se meni ekaksi peliksi joukkueelta, mutta eihän se ollut vielä lähelläkään valmista, Vesanen tuumi.

Etenkin Mikko Eskon syöttöputkilla VaLePa sai joka erässä isoja pisteputkia. Eroa tuli joka osa-alueella. Etenkin VaLePan ulottuvuus torjunnassa ja hyökkäyspelissä oli aivan eri lukemissa kuin lempolaisilla.

– VaLePalla oli pitkiä poikia, joilla vielä on hyvä fysiikka, niin pääsevät ilmaan. Sillanpään poika pimennettiin täysin. Viistoon ei päässyt ja rajasta  tuli virheitä, Tuomas Sillanpää pohti pelin jälkeen.

Lempo sekoitteli kokoonpanoaan rajusti pelin aikana. Yleispelaajina esiintyivät Tommi Nieminen ja Simo Puttonen kaksi erää, samoin keskitorjujina Sten Kruuda ja Matias Becker. Hakkuri Henri Laine pelasi 2,5 erää. Kruudalla ei ole vielä sopimusta Lempoon tällä hetkellä.

Ensimmäinen ja toinen erä menivät melko samalla profiililla: VaLePa repäisi alussa parin pinnan johdon, jota Lempo ei saanut kiinni. Kolmas erä oli kotijoukkueelta parasta, siinä Niemisen ja Beckerin sisääntulo toi peliin uutta säpinää. Neloserään passariksi tuli Juuso Rautakorpi.

VaLePalta häikäisivät parhaana palkittu Risto Ruohola, Sakari Mäkinen, Juho Kaunisto ja David Pettersson. Mikko Esko oli suorastaan maaginen, ja syöttö oli painajainen lempolaisille. Neloserässä kehiin tullut hakkuri Matias Tihumäki oli vahva.

– Passarit saavat ainoina puhtaat paperit tänään. VaLePa pelasi hyvin, mutta me autoimme heitä omilla virheillämme, joita tehtiin paljon, Kunnari tuumi

.– Avauserä oli sentään ihan hyvä. Siinä VaLePa ei antanut yhtään omilla virheillään ja pelasi loistavaa side out -peliä.Yleisöä Hakkarissa oli 144.

Kuva: Kari Kautto

X