Sakari Mäkinen voiton takuumiehenä Rovaniemellä

Lakkapaa.com – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 ( 18-25, 21-15, 19-25)

Lakkapään ja VaLePan keskinäisessä kamppailussa edettiin kaksi ensimmäistä erää samalla käsikirjoituksella kuin eilen Oulussa. 

Ensimmäisessä erässä Romans Sauss oli VaLePan ensimmäinen aloitussyöttäjä. Kovien syöttöjen ja loistavan puolustuspelin ansiosta VaLePa karkasi 5-0 johtoon. Näytti, että pukkipaidat hallitsevat peliä mielin määrin. Kuitenkin itse asiassa erän loppu oli melko tasainen, koska loppuerä meni niukasti 20-18 VaLePalle.

Lakkapää tulikin toiseen erään ryminällä. Joukkue vaimensi ja puolusti VaLePan hyökkäykset. Rovaniemeläiset karkasivat jo 15-9 johtoon. Eetu Häyrinen vastasi Lakkapään hyökkäystehoista. Onneksi VaLePa luotti omaan tekemiseen ja Sakari Mäkinen paukutti kenttään toinen toistaan näyttävämpiä hyökkäyksiä. VaLePa nousi tasoihin 20-20 ja vei erän.

Kolmas erä oli VaLePan hallintaa, vaikka päävalmentaja Janne Kangaskokko joutui ottamaan aikalisän, kun Lakkapää kiri kahden pisteen päähän 17-15. VaLePa tarkensi otetta ja vei erän ja ottelun.

VaLePan parhaana palkittiin täysin ansiosta Sakari Mäkinen. Lakkapää suuntasi syötöt Mäkiselle ja hän vastaanotti ne 61%:n tarkkuudella. Mäkinen oli hyökkäyksessä Mikko Eskon luottopelaaja eikä ihme, sillä hyökkäysteho oli 65%. Laitahyökkäystehot jäivät hänen harteilleen ja Mäkinen oli tärkein lenkki kolmen sarjapisteen hankinnassa. Keskimiehistä David Pettersson kunnostautui hyökkäyksissä ja Mikko Karjarinta nappasi kolme torjuntaa. Risto Ruohola valittiin sekä Oulussa että Rovaniemellä ProLiberoksi.

Lakkapään paras pelaaja oli Lapin oma poika, sodankyläläinen keskimies Atro Berg 12/+8, seitsemän hyökkäyspistettä, kaksi ässää ja kolme torjuntaa.

Ensi viikonloppuna VaLePa lähtee tavoittelemaan Suomen Cupin voittoa Finnish Teknikum Cup 2020 lopputurnauksessa.

Kommentit lehdistötilaisuudesta:
Sakari Mäkinen, Valepa
Tiedettiin, että kova Lakkapää on tänään vastassa. Toisessa erässä meinasi noutaja tulla, kun löysäilimme. Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia hyökkäyksessä, mutta 3-0-tulokseen on pakko olla tyytyväinen.

Atro Berg, Lakkapää
Oli osittain hyvää peliä meiltä. Välillä taso kuitenkin tipahti. Yleisön puuttuessa pitää tunnelma luoda itse. Haastoimme hyvin Valepan. Yhteispeli passarin kanssa sujui mielestäni hyvin. 

Janne Kangaskokko, Valepa
Olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Maltoimme pelata omaa peliämme ja se tuotti tulosta. Pelin edetessä torjuntamme parani. Toisen erän nousuun olen tosi tyytyväinen. Jatkopallopelaamisessa oli joukkueiden välillä suurin ero. 

Jukka Tuovinen, Lakkapää
Lähtö peliin oli parempi kuin eilen. Olen samaan aikaan tyytyväinen ja pettynyt pelaamiseen. Puolitoista erää pelasimme hyökkäyksessä peliä, jota oli tarkoitus pelata. Sitten peli hukkui. Viimeisessä erässä emme päässeet enää hyökkäyksiin kiinni. Vastustajan ulottuva torjunta sai meidän hyökkäykset kiinni hyvin. Jatkopalloissa vastustaja oli paljon meitä edellä. Joukkueemme pelasi laadukasta puolustuspeliä. Paikkoja oli tänään, mutta Valepa oli kyllä vahva. 

Parhaat pelaajat:
Lakkapää: Atro Berg
Valepa: Sakari Mäkinen

PIstekisa:
1p Atro Berg, Lakkapää
2p Mikko Esko, Valepa
3p Sakari Mäkinen, Valepa

ProLibero:
Risto Ruohola, Valepa

Pistemiehet
VaLePa: Mäkinen 24/+15, Nikula 10/+6, Sauss 7/+4
Lakkapää: Häyrinen 15/+7, Berg 12/+8, Zhukov 7/-1

X