VaLePa pelaa Mestarien liigan avauskierroksen turnauksen Romaniassa

Lentopalloliiton tiedote — 25.08.2020 Euroopan cupit

Miesten lentopallon Mestarien liigan avauskierroksen pelijärjestelmää rukattiin alkuviikosta uuteen uskoon VaLePan eli Ford Levoranta Sastamalan lohkon suhteen. Alunperin suunniteltujen kolmen eri turnauksen sijasta jatkopaikka ratkaistaan yhdessä turnauksessa. Turnaus pelataan Romanian Galatissa 22.-24.9.

Lohkon voittaja selviää toiselle kierrokselle viiden muun lohkovoittajan kanssa pelaamaan kahdesta paikasta lohkovaiheeseen. Ford Levoranta Sastamalan ja C.S.M. Arcada Galatin lisäksi lohkossa pelaa kroatialainen OK Ribola Kastela.

– Pääsimme muiden joukkueiden ja Euroopan Lentopalloliiton (CEV) kanssa hyvin yhteisymmärrykseen yhden turnauksen pelaamisesta. Turnausajankohdassa huomioitiin maakohtaiset karanteenirajoitukset sekä liikkuminen maiden välillä. CEV:n ohjeistus huomioi koronan aiheuttamat haasteet maakohtaisesti hyvin ja yhteistyö ammattimaisten seurojen kanssa toimi erinomaisesti. Näin pystymme toimimaan valtioiden ohjeistusten mukaisesti, VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie kertoo.

– Turnaus tulee nopealla aikataululla. Yhteistyö viranomaisten kanssa ja säännösten noudattaminen mahdollistavat ottelut. Mahdollisuudet toiselle kierrokselle ovat olemassa ja teemme töitä suomalaisen lentopallon eteenpäin viemiseksi sekä kehittämiseksi, Arve-Talvitie toteaa,

VaLePan joukkue tulee viettämään turnauksesta kotiuduttuaan kaksi viikkoa vapaaehtoisessa karanteenissa ja näin sen Mestaruusliigan startti tulee tapahtumaan hieman muita joukkueita myöhemmin.

Myös muissa viidessä lohkossa on tehty ottelujärjestelmään muutoksia. Yhdessä lohkossa pelataan kaksinkertainen turnaus Itävallassa ja yhdessä pelataan Unkarissa sekä Kroatiassa. Muut lohkon pelataan yhden turnauksen systeemillä Romanian lisäksi Italiassa, Sveitsissä ja Puolassa.

VaLePa kohtaa kroatialaisjoukkueen 23.9 ja romanialaisjoukkueen 24.9.

X