VaLePa väänsi pisteet Loimulta

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-1 (20-25, 25-22, 25-23, 25-23)

Päivällä Vexve Areenalla otteli 24 f-juniorijoukkuetta ja meno hallissa oli sen mukaista. Mestaruusliigan pelissä ei tietysti ihan samaan hulinaan ylletty, mutta hyvin oli yleisö mukana, vaikka pelin taso ei noussut korkeaksi.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Suundberg, Toimela, Nikula, Mutka L, Ruohola L
Loimu: Saarinen, O´Dea, Leeson, Hersko, Vuorinen, Ferreira, Aylsworth L

VaLePa kaatui ensimmäisessä erässä heikkoon vastaanottoon sekä tehottomiin hyökkäyksiin näistä. Sundberg oli tehokkain hyökkäyksessä, mutta vaikeuksissa vastaanotossa. Erän loppupuolella peliin tullut Suihkonen piristi pukkipaitojen peliä. Loimusta eivät erässä yksilöt erottuneet, mutta joukkueena raisiolaiset puolustivat erinomaisesti. 

Toinenkin erä lähti kotijoukkueelta kankeasti käyntiin. Seuraavaksi Esko otti joukkueen reppuselkään Hänen syöttövuorollaan pukkipaidat menivät 10-10 tilanteesta 14-10 johtoon. Esko oli joukkueen tehokkain pistein 6/+6. Sundberg jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä ja nyt alkoi vastaanottokin sujua. Suihkonen toi varmuutta vastaanottoon. Erässä tuli iso ero vastaanotossa, VaLepa 61%, Loimu 20%. Myös Loimun laitahyökkääjät olivat tehokkaita ja varmoja, koko joukkue 19/+13 ilman virheitä.   Ferreira 4/+4, Hershko 3/+2. 

Pitkän tauon jälkeen peli jatkui edelleen virheikkäänä, mutta tasaisena. Erän 6 viimeisestä pisteestä 4 tuli vastustajan suorasta virheestä puolin ja toisin. Sundberg päätti tämänkin erän tyylikkäästi nelospaikan hyökkäyksellä. 

Neljäskin erä oli tasaista vääntöä edellisten tavoin. Loimun Vuorinen nousi joukkueensa tehomieheksi tässä erässä. Hänen rinnalleen tehomieheksi nousi vaihdosta tullut Väinö Rahko. Aaro Nikula nousi erässä hienosti tehomieheksi, oma osuutensa oli Eskon hyvillä passeilla. Suihkonen päästi 2-paikan hyökkäyksellä kotijoukkueen piinasta.

Koko pelissä kotijoukkueen tehokkain oli Sundberg, mutta virheet laskevat saldoa. Pettersson otteli tehokkaasti 11/+10. Loimusta Vuorinen nousi lopussa joukkueensa tehokkaimmaksi. Aylsworth ilahdutti hienolla puolustuspelillä. Saarinen pelasi monipuolisen rohkean passipelin.

VaLePa: Sundberg 18/+6, Nikula 13/+8, Pettersson 11/+10
Loimu: Vuorinen 14/+12, Ferreira 14/+6, Hershko 14/+5. 

Eeva Sakari SataHenkilöstö palkitsi parhaat pelaajat
VaLePa: Sundberg
Loimu: Hershko

LähiTapiola pisteet
3 Pettersson
2 Esko
1 Saarinen   

PROlibero Aylsworth

X