Ford Store Levoranta Sastamala niukkaan tappioon

Hypo Tirol Alpensvolley Haching – Ford Store Levoranta Sastamala 3-0 (25-20, 26-24, 25-22)

Ennen peliä koettiin ikimuistoinen hetki, kun TSV Unterhachingin lentopallojoukkueen pelaajat kausilta 2001-2003 kokoontuivat samaan kuvaan joukkueen silloisen passarin Mikko Eskon kanssa. Pääsipä joukkoon mukaan isäkin. 

Aloituskokoonpanot

Alpensvolley: p Gelinski, kt: Frances, Stalekar, yp Kronthaler, Richards, h Costa da Silva, L Ringseis

Ford Store Levoranta: p Esko, kt: Karjarinta, Pettersson, yp: Suihkonen, Kunnari, h Oivanen, l Mutka, Ruohola

Ensimmäisessä erässä FSLS aloitti pelin varsin tehokkaasti ja erityisesti Niko Suihkosen hyökkäysvoima oli kova. 10mpisteen vaiheilla 214 cm teki tuhoa vaikeilla syötöillä. Sen jälkeen mentiin pitkä pätkä tasaisesti, mutta erän lopussa Alpenvolleys tuhosi FSLS:n hyökkäystehot torjunnoilla. FSLS:n vastaanottopeli toimi hienosti ja Suihkonen vastasi hyökkäystehoista 56%. Kotijoukkueen keskimiehet eivät paljoa hyökkänneet, mutta olivat niissä tehokkaita. Alpenvolleyn hakkuri Costa da Silva hyökkäsi 57%:n tehoilla. Esko halusi näyttää vanhoille joukkuetovereille raikkaalla pelillä.

Toista erää pelattiin tosi tasaisesti piste pisteeltä. Siirilä tuli vaihdosta syöttämään ja ero kasvoi kahteen pisteeseen. Karjarinnan ja da Souzan kahden hyökkäysvirheen myötä FSLS pääsi taas tasoihin 22-22. Suihkosen kutospaikan hyökkäyksellä ja nelospaikan sivalluksella 24-24. Erän katkaisi Clere nelospaikalta. Suihkonen jälleen tehokkain, samoin Alpenvolleyn da Silva. FSLS:n vastaanotto toimi erinomaisesti edelleen. FSLS teki harmillisen paljon aloitussyöttövirheitä 7 ilman ässiä. 

Myös kolmatta erää FSLS pelasi erinomaisesti ja johti vielä 21-19. Alpenvolleys meni kuitenkin hakkuri da Silvan tehokkailla suorituksilla johtoon. Erän ja ottelun päätti kolmanteen erään tullut keskimies da Silva. FSLS.n pelureille virhesuma erän loppuun.

Tappiosta huolimatta FSLS pelasi hyvän pelin. Vastaanotto toimi erinomaisesti koko pelin. Ongelmana on vammojen aiheuttama puolitehoisuus samoin peliin kaivataan Kaurton hyökkäystehoja. Suihkonen oli tehokkain, Mutka vastaanotti hyvin ja sai muutaman puolustuksen. Karjarinta oli myös iloinen yllättäjä. Esko otteli juhlapelissä näyttävästi.

FSLS.n joukkueella oli hyvä mahdollisuudet viedä tätäkin peliä, mutta Alpenvolleys oli lopussa tehokkaampi. Fordilaiset pelasivat kuitenkin niin hyvin, että kotisalissa ja kotiyleisön kannustuksessa voitto ja jatkopaikka on mahdollinen. Varatkaa ensi tiistaina euro taskuun ja tulkaa Kauppiin kannustamaan FSLS jatkoon. Siihen vaaditaan 3-0 tai 3-1 otteluvoitto sekä kultaisen erän vieminen. 

X