Joulutunnelmaa Loimu-pelissä

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu la 14.12. klo 17.00 Vexve Areena. Otteluisäntä Sata-Henkilöstö

Ensi lauantaina saapuu Mestaruusliigan kokenein ja menestynein seura VaLePan vieraaksi Vexve Areenalle. Raision Loimulla on 43. kausi pääsarjassa ja tänä aikana on tullut 6 mestaruutta ja mitaleita yhteensä 15. VaLePa onkin sitten toiseksi kokenein seura Mestaruusliigassa, 30. kausi, 5 mestaruutta ja 11 mitalia.

Joukkueiden keskinäiset pelit ovat aina olleet sykähdyttäviä ja yleisöä viihdyttäviä. Itselle on jäänyt ehkä parhaiten mieleen kevään 1992 pronssiottelu Sylvään hornankattilassa, jossa VaLePa sai ensimmäisen mitalinsa Ain Porkin johdolla.

Lauantain peliä otellaan joulutunnelmissa. Punavalkoinen on joulun ja VaLePan yhteinen väri. Joulupukki on luonnollisesti paikalla viihdyttämässä lapsia ja lapsenmielisiä ennen peliä 16-17 sekä pitkällä erätauolla. 

Pihassa on myynnissä klo 9-19 joulukuusia, hintaan 35-50 euroa kappale. Kuusimyynnin tuotto menee JunnuVaLePan ja VaLePan toiminnan tukemiseen. Muutenkin salissa on menoa ja melskettä, hulinaa ja huisketta, sillä aamusta alkaen salin täyttävät f-juniorit. Paikalla turnauksessa on 24 joukkuetta. 

Joulunodotuksen kunniaksi arpajaisten päävoittona on K-Supermarket Torikeskuksen lahjoittama 5 kg:n luuton Juhlakinkku.

Seurat ovat otelleet kerran aiemmin tällä kaudella, jolloin VaLePa selviytyi voittajaksi 3-0, viimeinen erä jatkopisteillä 26-24. Joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta valmentajaa myöten. Naisten maajoukkueen apuvalmentaja Kasper Vuorinen on ensimmäisellä liigakaudella osoittautunut moderniksi nykylentopallon osaajaksi. Sunnuntaina Loimu taisteli hienosti Loimaalla Hurrikaania vastaan. Loimu vei torjunnat 13-9 ja pisti Hurrikaanin hyökkääjät ahtaalle.

Torjuntapelissä päävastuun kantaa Loimun keskimieskaksikko. Trent O’Dea (#3, s.-94, 203 cm, Australia) on jo tuttu peluri, sillä hän on pelannut Suomessa Lakkapäässä ja Loimussa aiemmin. Australian ulottuva maajoukkuemies on pelannut parasta Suomen kauttaan, tehokas hyökkääjä, kelpo torjuja. Aisaparina hänellä on Blake Leeson (#2, s.-95, 203 cm USA), O’Dean tavoin iso, mutta hyvin liikkuva keskitorjuja. 

Yleispelaajina on kolme tasavertaista peluria. Joukkueen kapteeni on Tamir Hersko (#18, s.-93, 200 cm, Israel), ulottuva maajoukkuemies. Kasimir Vuorinen (#12, s.-95, 190 cm) on valmentaja Kasper Vuorisen pikkuveli. Tasavertaisesti peliajasta kamppailee nuori, Loimun omista junioreista noussut Väinö Rahko (#9, s-00, 199 cm). Ilahduttavaa on, että huipulle on nousemassa näitä nuoria, pitkiä ja taitavia pelureita. Rahko on ilmoittanut, että hänen esikuvansa on Olli Kunnari, lahjakas peluri siis kaiken kaikkiaan.

Tomi Saarinen (#8, s.-99, 196 cm) on Rahkon tavoin nuori, ulottuva ja lahjakas Loimun oman juniorityön kasvatti. Saarinen on yksin kantanut passivastuun, Joel Laakson loukkaantumisen aikana. Vastuu on hionut hänestä luotettavan pelinrakentajan.

Joukkueen hakkuripelaaminen on pitkälle Windson Ferreiran (#13, s.-88, 198 cm, USA) varassa. Hän on päätehtävänsä lisäksi tarkka torjuja ja hakkuriksi hyvä puolustuspelaaja. Joukkueen libero on Avery Aylsworth (#1, s. -98, 178 cm, USA). 

VaLePan pelaajaryhmä on laaja ja tasokas. Nähtäväksi jää, millaisen miehityksen päävalmentaja Janne Kangaskokko marssittaa kentälle.

Joukkueen hakkuripelaaminen on pitkälle Windson Ferreiran (#13, s.-88, 198 cm, USA) varassa. Hän on päätehtävänsä lisäksi tarkka torjuja ja hakkuriksi hyvä puolustuspelaaja. Joukkueen libero on Avery Aylsworth (#1, s. -98, 178 cm, USA). 

Kotijoukkueen pelurit ovat jo tulleet tutuiksi kaudella tähän mennessä. Saa nähdä, millaisen miehityksen päävalmentaja Janne Kangaskokko marssittaa lauantaina kentälle.

X