Tiikerit voittoon VaLePan juhlapäivänä

Kokkolan Tiikerit- VaLePa Sastamala Tampere 3-2 (25/20 13/25 25/21 21/25 15/13)

Itsenäisyyspäivänä VaLePa täyttää 41 vuotta, siis kaksinkertainen juhlapäivä. Pelistä ei sitten lopulta tullut juhlapäivää. Tiikerit käänsi lopulta tiukan pelin ansaitusti itselleen.

Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Lahti, Hänninen, Keskinen, Breilin L
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Kunnari, Suihkonen, Oivanen, Mutka L, Ruohola L

Ottelu aaltoili puolin ja toisin. Otteluvoitto ratkesi lopulta viidennen erän tilanteessa 11-6 VaLePalle. Tiikerit alkoi kuroa eroa umpeen pikkuhiljaa. Kirivaiheessa Hänninen teki 5 hyökkäyspistettä, Rekomaa 2 ässäsyöttöä. VaLePa puolestaan auttoi Tiikereitä kahdella hyökkäysvirheellä. Hänninen päätti ottelun 15-13.

Tiukkaa taistelua täydet viisi erää. Tiikerit ansaitsi voittonsa varmalla pelaamisellaan. Tiikereiden joukkuepuolustaminen oli tänään kovalla tasolla. Tiikerit otti paljon vaimennuksia sekä puolustuksia, ei ainoastaan libero vaan koko joukkue. Tiikereiden hyökkäyspelaaminen oli vahvasti Jiri Hännisen harteilla 29/+19 ja runsas vastaanottovastuukin 52%:n tarkkuudella. 

VaLePan hyökkäyspeli oli tänään keskipelin varassa. Mikko Karjarinta otti 5 torjuntaa ja teki kokonaistehot 16/+12. Parhaana palkittu David Pettersson hyökkäsi näyttävästi ja otti 3 torjuntaa, kokonaistehot 15/+10. Laitapelaajista Olli Kunnarin paluu oli erinomainen, tehot 10/+6. Kunnari otti merkittävän ison vastuun vastaanottopelissä hyvällä 62%:n tarkkuudella.   Muuten laitahyökkäystehot jäivät normaalista.

X