Soligorsk rynnisti jatkoon

Ford Store Levoranta SASTAMALA – Shakhtior SOLIGORSK 0-3 (22-25, 22-25, 21-25)

Vexve Areenan kenttä oli tärkeän pelin kunniaksi käännetty eli vaihtopenkit olivat pääkatsomoa vastapäätä. Päädyissä olevat lisäkatsomot loivat areenavaikutelmaa. Yleisöäkin oli mukavasti paikalla 1238 katsojaa. Ulkoiset tekijät eivät saaneet kotijoukkuetta täyteen laukkaan. Shakhtior Soligorsk varmisti pääsyn Mestarien liigan kolmannelle kierrokselle. 

Ford Store Levoranta kohtaa CEV-Cupissa 11.12. Hypo Tirol AlpenVolleys Haching joukkueen Unterhachingissa. Vastustaja on mielenkiintoinen, sen riveissä pelaa kaksi ex-VaLePaa Tommi Siirilä ja Florian Ringseis. Mikko Esko palaa juurilleen, sillä Unterhaching oli hänen ensimmäinen ammattilaispaikkansa ulkomailla. 

Aloituskokoonpanot
FSL: Esko, Kaurto, Pettersson, Sundberg, Suihkonen, Oivakanen, Mutka L
Shakhtior: Kurash, Burau, Shkredau, Radziuk, Pavlovic, Tevkun, Zabarouski L, Marchenko L

Minskin pelin tavoin FSL aloitti erinomaisesti ja johti 12-8. Sen jälkeen tuli harmillisesti nopeassa tahdissa 3 syöttövirhettä ja 2 suoraa vastaanottovirhettä sekä yksi suora hyökkäysvirhe. Soligorsk nousi FSL:n virheiden myötä rinnalle 16-16 ja meni menojaan.

Toinen erä oli tasainen, mutta Shakhtar otti ratkaisevan eron puolustuspelissä. Vieraat puolustivat kovatkin iskut peliin ja maan mainio libero Marchenko haki palloja uskomattomista paikoista. Tällä osa-alueella VaLePa jäi jälkeen. Toinen tekijä oli aloitussyöttöjen laatu. Kahden erän jälkeen FSL 8 virhettä 1 ässä, Soligorsk 3 virhettä 6 ässää. Kahden erän voitolla Shakhtior Soligorsk ratkaisi jatkopaikkansa.

Kolmanteen merkityksettömään erään molemmat joukkueet tekivät runsaasti vaihtoja. Soligorsk halusi päästä pian kotimatkalle ja voitti erän 25-21.

FSL:n paras pelaaja tänään oli Niko Suihkonen, vastaanotto toimi varmasti ja hän oli selkeästi paras hyökkäyspelissä. Erik Sundberg oli välillä vaikeuksissa vastaanottopelissä, mutta hyökkäys sujui mainiosti.

Soligorskin tehokkaimmat olivat jälleen yleispelaajat Radziuk ja Pavlovic. Todella tärkeä hengennostattaja oli libero Marchenko, joka uskomattomilla puolustuksilla nosti joukkueensa taistelutahtoa.

Parhaat pistemiehet
FSL Suihkonen 15/+10, Sundberg 10/+4, Oivanen 10/+4
Shakhtior Pavlovic 14/+11, Radziuk 8/+7, Burau 8/+6

Otteluisäntä Levorannan Autoliikkeen edustajat Jarmo Hakala ja Jari Penttilä palkitsivat parhaat pelaajat 
FSL Niko Suihkonen
Shakhtior Aliaksei Kurash

Hannu Moilasen pelikuvia

X