VaLePa käänsi erien loput voitoksi yleisöpelissä

Yleisöpeliksi tätä voi hyvin kutsua. Akaalaiset tulivat runsaslukuisesti ja ansiokkaasti kannustamaan omiaan. Tästä myös jäyhät tyrvääläiset innostuivat kannustamaan omiaan. Yhteensä 773 katsojaa sai jännittää omiensa puolesta joka erässä ihan loppumetreille asti. Pelattiin pienten marginaalien peli, kuten eränumeroista voi päätellä. VaLePa oli hieman parempi torjunta/puolustuspelissä ja teki vähemmän virheitä. Vexve Areenan uusi näyttötaulu sai näyttävän alun.

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-0 (27-25, 25-23, 25-22) 

Esko, Ekman, M. Leinonen, Franca, j. Leinonen, Sivula, Pennanen L
Jäntti, Tyynismaa, Taponen, Hernandez, Heiskanen, Smidl, Pineau L

Ensimmäisen erän tilanteessa 20-17 Juho Kaunisto tuli torjuntavaihdossa Mikko Eskon tilalle verkolle. Jatkopalloissa Urpo Sivula tuli takakentältä passaamaan. Ensimmäisessä hyökkäyksessä tyylikäs hyppypassi taakse ja seuraavassa pisteessä pateripassi Miro Leinoselle. Tästä suorituksesta Sivula sai Hyvinvointiapteekki Sastamalan palkinnon pelin näyttävimmästä suorituksesta. Erän lopussa pukkipaidat etenivät eräpalloon 24-19 Miro Leinosen ja Urpo Sivulan torjunnoilla. Akaa-Volley sai syötön itselleen Matej Smidln peipillä. Sen jälkeen syöttämään tuli Petteri Tyynismaa, jonka syötöt sotkivat VaLePan vastaanottoa p1 tilanteessa (passari tulee passaamaan ykköspaikalta ja hakkuri hyökkää nelospaikalta) Akaa-Volley eteni eräpalloon. Gabriel Franca katkaisi syöttövuoron kakkospaikan hyökkäyksellä ja Sivula päätti erän kakkospaikan hyökkäyksellä.

Toisen tasaisen erän loppu oli ensimmäisen kaltainen. Tyynismaa hankki hyökkäyksellä pisteen ja syöttövuoron akaalaisille tilanteessa 24-21. Smidlin ykköspaikan hyökkäyksellä 25-23. Jiri Leinonen onnistui nelospaikan hyökkäyksellä kääntämään erän pukkipaidoille.

Kolmas eräkin pelattiin samoilla käsikirjoituksilla. VaLePa johti 24-20 Jere Heiskasen hyökkäysvirheen jälkeen. Seuraavan pallon Heiskanen hyökkäsi pisteeksi ja Panu Pitkänen torjui Miro Leinosen siirtohyökkäyksen. Urpo Sivula päästi peipillä VaLePan pinteestä erä- ja ottelupallossa. 

Akaa-Volleyn pelätty aloitussyöttö ei tänään ollut parhaimmillaan ja toisaalta pukkipaitojen vastaanotto toimi hyvin. Jiri Leinonen vastaanotti jälleen erinomaisesti 64% (27%). Lisäksi hän syötti kaksi ässäsyöttöä. Muutenkin kova syöttö pysyi hyvin ruudussa ja hänellä oli eniten aloitussyöttöjä joukkueessa. Urpo Sivula ja Gabriel Franca kantoivat päävastuun laitahyökkäyksissä. Eetu Pennanen vei liberoiden kamppailun tarkemmalla vastaanotolla. Mikko Esko pyöritti näyttävää hyökkäyspeliä ja tänään keskipelaajat Miro Leinonen ja Jacob Ekman saivat nauttia siirtopasseista. 

VaLePan hyvä aloitussyöttö tuotti tänään vaikeuksia vierasjoukkueelle ja se vaikeutti heidän pelinrakenteluaan. Akaa-Volleyn Matej Smidl hyökkäsi 32 kertaa, joista 18 pistettä 56%:n teholla. Hän teki kuitenkin paljon virheitä. 19 tehtyä pistettä, mutta virheillä 13 pistettä VaLePalle, 6 syöttövirhettä ja 3 hyökkäysvirhettä ja 4 lyöntiä torjuntaan. Petteri Tyynismaa on akaalaisten paras 11/+11. Virheetön peli ja joukkueensa paras aloitussyöttäjä.

Jiri Leinonen: Saatiin tänään pidettyä syöttö kaikilla kovana ja siitä varmasti tuli isoimmat erot. Kaikki erät olivat tasaisia. Pitää vain pysyä kylmänä tiukoissa paikoissa ja taistelutahtoa pitää löytyä erien lopuissa. 

Tyynismaa: Jotenkin peli ilme puuttui, ei oikein päästy pelin päälle tänään. Saatiin torjuttua ja puolustettua hyvin, mutta tuli vain notkahduksia.

Janne Kangaskokko: Kyllä tyytyväinen pitää olla, kotivoitto, kolme nolla ja hyvä päättää kolmen pelin viikko tähän. Positiivinen asia oli ensimmäisen erän lopussa, jossa pysyttiin rauhallisena ja pystyttiin kairaamaan erä itselle vaikeasta tilanteesta. Lisää itseluottamusta. Saatiin tänään hyvin syötöllä painetta vastustajalle. Parannettiin keskiviikon jälkeen ja pidettiin oma vastaanotto kuosissa. Loppuviilausta pitää tehdä ennen kuin playoff -ottelut alkavat. Pyritään pitämään mahdollisimman hyvä sijoitus.

Olli Kunnari: Kyllä olisin halunnut, että oltaisiin oltu kärkkäämmin liikkeellä, mutta hieman oli nuhanen startti. Meidän syöttöpeli ei ollut samalla tasolla, mitä se on parhaimmillaan ollut. Kaksi kaveria saivat meiltä palloa kuolemaan. Tarvitaan kyllä tulitukea myös muilta. Runkosarjan ykköspaikkaa haetaan, mutta koitetaan myös fyysisesti valmistautua playoffeihin

Ässät 4-1
Syöttövirheet 11-11
Vastaanottoprosentti 52(23) – 35(23)
Hyökkäysprosentti 44-46
Torjunnat 9-10

Pisteet
Franca 15/+10, Sivula 14/+6, M. Leinonen 10/+4
Smidl 19/+6, Tyynismaa 11/+11, Heiskanen 10/+3

ProLibero Eetu Pennanen
Otteluisäntä LVI Tapioharjun Matti Tapioharju ja Venla Tapioharju palkitsivat  MVP pelaajat
VaLePa Jiri Leinonen
Akaa-Volley Petteri Tyynismaa

Hyvinvointiapteekki Sastmala palkitsi näyttävimpänä Urpo Sivulan pateripassin

 Ottelutilasto

Kuvat Hannu Moilanen 

X