VaLePa voittoon vähillä virheillä

VaLePan kirjapeli Sastamalan kaupungin 10-vuotisen taipaleen kunniaksi sai yleisöltä hyvän vastaanoton. Katsojia oli paikalla 764 ja joukossa paljon uusia katsojia. Tervetuloa toistekin. 

Ennen ottelua joukkueet saivat lahjaksi Max Seeckin uutuusdekkarit ”Uskollinen lukija”. Kirjalahjoitukset tekivät Suomen Kirjainstituutti yhdessä Tammen kanssa. Lisäksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo sujauttavat dekkareiden väliin vapaaliput museoon. Toinen juhlahetki koettiin ja Tauno ja Airi Välimäki lahjoittivat Taunon 70-vuotislahjaksi saamansa 2740 euroa JunnuVaLePan toimintaan. 

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Pettersson, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Ducks: Milstein, Vallin, Lehtonen, Kattelus, Kyrölä, Strugar, Reazai L, Kankaanpää L

Pukkipaidat ottivat heti yliotteen ankkalaumasta. Kahdessa ensimmäisessä erässä Ducksin vastaanotto takkusi eikä passari Michael Milstein päässyt rakentamaan laadukkaita hyökkäyspaikkoja. Kolmannessa erässä vastaanotto toimi, mutta 6 suoraa hyökkäysvirhettä ja 4 syöttövirhettä veivät pohjan tasaiselta taistelulta. 

VaLePan pelissä ilahdutti Mikko Oivasen 9/+5 ja Niko Suihkosen 15/+12 tehokas hyökkäyspeli vähillä virheillä. Lisäksi Suihkonen vastaanotti tarkasti. Markus Kaurto palasi sairaslomalta intoa puhkuen, tuloksena 5 torjuntaa. 

Ducksin laitahyökkäys oli liiaksi hakkuri Bojan Strugarin varassa. Hänen lisäkseen keskimiehet Antti Vallin ja Lauri Lehtonen olivat tehokkaimmat hyökkääjät. Kuntoutuva Toni Kankaanpää onnistui liberona. Michael Milstein on hyvä löytö passariksi.

Parhaat pistemiehet
Suihkonen 15/+12   Strugar 11/+6       
Oivanen 9/+5       Vallin 6/+5         
Kaurto 8/+6        Lehtonen 6/+5     

Parhaina pelaajina palkittiin 
VaLePa Niko Suihkonen
Ducks Michael Milstein

LähtiTapiola pisteet
3 Niko Suihkonen
2 Mikko Esko
1 Mikko Oivanen

ProLibero Aleksi Mutka

Valmentajat ja parhaat pelaajat

Michael : Emme pystyneet pelaamaan parhaalla tasolla. ValePa pelasi hyvin ja he olivat yhtä vahvoja kuin oletimmekin.

Niko Suihkonen: Peli kulkee ja sain enemmän passeja tässä pelissä. Oma peli löytyy vähitellen ja vaihdosta saadaan energiaa kentälle. Markus myös tuli hyvin kentälle. On pelattu 3 peliä 4 päivään ja 2000km bussissa vie nuoremmaltakin pelaajalta mehut.

Juho Rajala: Valmentajan työ on hyvin erilaista kuin pelaajaan oleminen. Syöttöpeli piti olla meidän ase tänään, mutta ValePa pelasi hyvin. Käymme asiat läpi joukkueena ja menemme eteenpäin.

Janne Kangaskokko: Hyvä startti ottelun alussa. Saimme hyvän itseluottamuksen. Jos aiotaan Euroopassa pärjätä niin tarvitsemme myös hyppysyöttäjiä. Hyökkäys ja jatkopallopelaamisessa oli nähtävissä hyviä elementtejä. Ässien määrä hieman mietityttää, mutta puhumme sen auki pelaajien kanssa yhdessä. Päivä kerrallaan mennään ja 3-4 päivän sykleissä mennään. Tämä esitys helpotti suunnittelua ja toteutumista tulevaa varten.

Lisää tätä lentopalloherkkua on tarjolla sunnuntaina 20.10. kun Karelian Hurmos saapuu Vexve Areenalle.

VaLePa tiedotus Mauri
Kuvat Hannu Moilanen

X