Kauden avaus hieno paikallisderby VaLePa-Hurrikaani

Keväällä 2012 VaLePa ja Hurrikaani kamppailivat ennätystasaisen ottelusarjan Suomen mestaruudesta. Sen jälkeen molemmat joukkueet ovat olleet mitalisijoilla kauden päätyttyä. Varsin usein joukkueet ovat kohdanneet jossain vaiheessa kevään pudotuspeleissä. Tästä kilpailuasetelmasta on riittänyt kipinää ja tunnelmaa keskinäisiin kamppailuihin myös Mestaruusliigassa. Oman lisänsä tuovat fanit, joiden on helppo liikkua tuo 75 kilometrin välimatka.

Nyt tuota herkkua päästään maistelemaan heti kauden avauksessa 26.9. Vexve Areenalla. Molemmat joukkueet ovat sopivasti uudistuneet tälle kaudelle. 

Hurrikaanin mielenkiintoisin vahvistus on Sakari Mäkinen, joka  on VaLePan juniorikoulun kasvatteja. Teknisesti erittäin taitava Mäkinen pelasi ensimmäisen liigapelinsä VaLePassa jo 17-vuotiaana. Toissa kaudella hän otteli ammattilaisena belgialaisen huippuseuran Aalstin riveissä. Viime kaudella Mäkinen edusti Valko-Venäjällä Soligorskin joukkuetta.

 Kroatialainen passarI Inoslav Krnic on kovan luokan ammattilainen. Hän on edustanut lukuisia Euroopan kärkiseuroja mm. Dinamo Moskova, Halkbank, Galatasaray. 40-vuotiaalla Krnicllä on mielenkiintoinen nuori haastaja 18-vuotias Santeri Välimaa, Tiikeri-passari Anton Välimaan pikkuveli. Harjoituspeleissä on kovasti kehuttu Välimaan otteita.

Aina värikäs yleisön sytyttäjä Jesse Mäntylä jatkaa joukkueen liberona. Samoin hakkurina Antti Ropponen. Myös uusi hakkuritulokas Tino Vuori on pelannut lupaavasti harjoituspeleissä. Keskitorjuja Henrik Porkka on kesän maajoukkuekomennuksen aikana ottanut pitkiä kehitysaskeleita. Päävalmentaja Jussi Heinolla on taas mielenkiintoinen ryhmä koossa.

Myös VaLePa on sopivasti uudistunut. Janne Kangaskokolla ja Matti Alatalolla on käsissään sopivasti kokemusta ja nuoruuden intoa. Hakkuri Mikko Oivanen on kaksi kertaa aiemmin pelannut VaLePassa. Keväällä 2004 Matti ja Mikko Oivanen tulivat Kuortaneelta kevääksi VaLePaan. Keväällä 2014 Mikko tuli Kiinan kauden jälkeen tuuraamaan Hoogendoornia pudotuspeleihin. Oivanen on pelannut kymmenen kautta ulkomailla ammattilaisena, tilillä mm. Kreikan mestaruus ja hopeaa Puolasta. 

Ulottuva, 205 cm pitkä, David Pettersson on Ruotsin maajoukkueen keskimies. Nuori mies haluaa VaLePassa ottaa harppauksen kansainväliselle uralle. Aleksi Mutka on liberon tontilla pelannut aiemmin Iskussa, Sammossa ja Hurrikaanissa. Muutama maaottelukin on jo takana ja edelleen on kova halu kehittyä.

 Kovakuntoiset Niko Suihkonen ja Markus Kaurto ovat maajoukkueen mukana EM-kisoissa.  Myös nuoret lahjakkuudet; Mikko Karjarinta, Aaro Nikula ja Ilari Toimela olivat kesällä maajoukkueleirityksessä. Kokemusta edustavat Mikko Esko ja Olli Kunnari. Joukkueessa on sopivasti kokemusta ja nuoria nälkäisiä haastajia.

Kauden 2019-2020 pukkipaitoihin pääset tarkemmin tutustumaan tästä linkistä:http://www.valepa.fi/joukkue/

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani Loimaa to 26.9. klo 18.30
Otteluisäntä Sastamalan Kaupunki

X