Ratkaiseva pronssiottelu perjantaina Vexve Areenalla

Pronssi ratkaistaan tänä keväänä kahdella otteluvoitolla. Mikäli voitot ovat tasan kahden pelatun pelin jälkeen, ratkaistaan pronssi 25 pisteen kultaisessa erässä. Savo Volley voitti ensimmäisen ottelun, joten pukkipaitojen pitää voittaa ensin ottelu ja sen jälkeen kultainen erä, mikäli mielivät ottaa vastaan pronssiset mitalit pelin jälkeen.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 12.4. Vexve Areena klo 18.30. Otteluisäntä Sastamalan kaupunki.

Passarit
Mikko Esko
Kevin Rodriquez
Vastakkain ovat Mestaruusliigan taitavimmat passarit. Esko on kokenut pelintekijä, 14 vuotta kotimaan liigassa ja 14 vuotta ulkomailla. Kun tekniikka on hallussa, pystyy toteuttamaan tilanteen vaatimia passiratkaisuja. Rodriquez on nopeajalkainen varma passari, joka korvaa puuttuvat sentit hyvällä pompulla ja oikea-aikaisella ponnistuksella.

Keskipelaajat
Jacob Ekman, Miro Leinonen, Juho Kaunisto
Jacub Kovac, Tommi Siirilä
Ekman on selkeästi päässyt hyvään kevätkuntoon. Se näkyy erityisesti hyökkäyksissä ja aloitussyötöissä. Miro Leinonen on vahva sekä torjunta että hyökkäyspelissä ja aloitussyöttö on onnistuessaan vaarallinen ase. Kauniston ehdoton vahvuus on kova torjuntapeli ja hänellä on varmat leijahypärit. Siirilä teki Savon pelissä tuhoa pahoilla aloitussyötöillä, mutta on tehokas kaikilla osa-alueilla. Kovacin vahvuus on torjuntapeli.

Yleispelaajat
Gabriel Franca, Jiri Leinonen, Aleksandar Andonovic
Tapio Toiviainen, Michael Michelau, Alvi Shurdhi
Franca päättää näyttävästi nopeatempoisia passeja niin verkolta kuin kolmen metrin viivan takaa kutospaikalta. Torjunta on parhaimmillaan näyttävä. Jiri Leinonen on kehittynyt huimasti kauden aikana. Sillä on ollut iso merkitys joukkueen otteiden parantumiseen. Erityisesti Leinosen erinomainen vastaanottopeli on kokonaisuuden kehittymisen kannalta merkittävää. Muun osaamisen lisäksi kova hypäri on vahva ase. Andonovic on kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt tervehtyneenä tuorein jaloin hän voi olla VaLePan yllätysase. Toiviainen puolestaan oli tiistaina Savo Volleyn yllättäjä, monilla erilaisilla hyökkäysratkaisuilla hän oli isossa roolissa. Michelau on monipuolisena pelaajana ollut joukkueen ykkösyp. Shudhilla on kova kutospaikan hyökkäys sekä taitavat peipit.

Hakkurit
Urpo Sivula
Joonas Jokela
Molemmat hakkurit olivat joukkueidensa ykköspyssyjä Kuopio-hallissa. Sivulan aloitussyötöt olivat tiistain pelissä tehokkaampia. Hyökkäyspelaaminen Sivulan ja Jokelan välillä oli melko tasaista.

Liberot
Eetu Pennanen
Miro Rasinperä, Jackson Holland
Pennanen on VaLePan vastaanottopelin kulmakivi ja puolustuspelin organisoija. Miro Rasinperä tuli vuoden vaihteessa Savo Volleyn takakentän lukoksi. Hän on peliajassa ohittanut Australian maajoukkuemiehen Hollandin.

B-tyttöjen finaaliturnaus

X