VaLePa voittoon vähimmillä virheillä

VaLePan ja Loimun jännittävä puolivälieräsarja käynnistyi tänään Vexve Areenalla. Jännitys paistoi joukkueiden otteista. Peli ailahteli molemmilla joukkueilla. VaLePa pystyi paremmin hallitsemaan pelikontrollin ja teki lopulta selvästi vähemmän virheitä kuin Loimu. Raisiosta tuli bussilastillinen äänekkäitä faneja, jotka loivat saliin hienon tunnelman. Vaikka virheitäkin tuli, saivat 783 katsojaa nauttia myös hienoista pitkistä palloralleista ja näyttävistä suorituksista.

Ennen ottelua Jari Penttilä palkitsi Levorannan Autoliikkeen kummipelaajan Urpo Sivulan hienolla taideteoksella Mestaruusliigan pistepörssin kärkipaikasta. 

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-1 (25-17, 18-25, 25-18, 25-15)

Mikko Esko p, Jacob Ekman kt, Juho Kaunisto kt, Jiri Leinonen yp, Gabriel Franca yp, Urpo Sivula h, Eetu Pennanen l

Tomi Saarinen p, Eetu Mäki kt, Aleksei Zhbankov kt, Tomas Rodriguez yp, Aapeli Kouki yp, Ali Fazli h, Samuel Salminen l

VaLePan koko miehistö oli tänään pelikunnossa, Loimulta puuttuivat molemmat liberot Roope Siliämaa ja Esko Vuorinen sekä keskipelaaja Felix Ekharevba seurasi peliä vaihtonurkkauksessa.

Ensimmäinen erä ratkesi selvimmin Loimun virheisiin. Joukkue teki 6 suoraa hyökkäysvirhettä, löi 4 kertaa torjuntaan ja lisäksi teki 7 syöttövirhettä. Pukkipaitojen oma laitahyökkäyspeli oli ensimmäisessä erässä hieman nuhaista.

Toisen erän alussa Aapeli Koukin syöttövuorolla VaLePa puolestaan joutui virheisiin. Joukkueella oli väärä järjestys vastaanotossa, Alexej Zhbankov torjui Urpo Sivulan ja Gabriel Franca teki suoran hyökkäysvirheen. Loimu karkasi 5-0 johtoon ja piti otteen hallussaan erän loppuun asti. Loimun virhemäärä putosi seitsemään ja Fazlin 62 %:n ja Rodriquezin 83%.n hyökkäystehoilla Loimu marssi selvään erävoittoon. VaLePasta Gabriel Franca pelasi erässä tehokkaasti 6/+4, 75%:n vastaanotto ja hyökkäys.

Kolmas ja neljäs erä etenivät pukkipaitojen tahdissa. VaLePa oli etevämpi torjunnoissa sekä hyökkäystehoissa ja pystyi pitämään omat virheet paremmin kurissa. 

Mikko Esko palkittiin VaLePan parhaana. Hän piti Loimun torjunnan kiireisenä taidokkailla suorituksilla koko pelin ajan. Gabriel Franca oli VaLePan paras vastaanotossa ja hyökkäyksessä ja lisäksi hän otti kolme torjuntaa 17/+13. Jacob Ekman otti 4 torjuntaa, hyvän hyökkäyspelin lisäksi. Eetu Pennanen noukki useita puolustuspalloja hienosti peliin. 

Loimun parhaana palkittiin Tomi Saarinen, joka teki kolme omaa pistettä ja pelasi kelpo passipelin. Vaikka vakiliberot puuttuivat, se ei peliä haitannut, sillä Samuel Salminen pelasi hyvän vastaanottopelin 56% (24%) ja puolusti useita palloja peliin. 

Toinen puolivälierä pelataan maanantaina Kerttulan palloiluhallissa. Fanibussi lähtee Vammalan torilta klo 16.15. Ilmoittautumiset toimisto@valepa.fi.

Otteluisäntä SataHenkilöstö puolesta parhaat pelaajat palkitsivat Eeva Sakari ja Helmi Yski.

VaLePa: Mikko Esko
Loimu: Tomi Saarinen

Ottelun näyttävin suoritus Hyvinvointiapteekki Sastamalan tuotepaketti Jiri Leinonen. Pallon pelastus peliin ottelun ensimmäisessä erässä.

Pisteet

Franca 17/+13, Ekman 11/+6, Sivula 11/-1
Fazli 19/+4, Kouki 9/+3, Zhbankov 9/0

Ässät 2-3
Syöttövirheet 15-20
Vastaanotto% 48 (32) – 49 (22)
Hyökkäys% 47-42
Torjunnat 14-9

Ottelutilasto

Lehdistö

Tomi Saarinen: Ailahtelevaa peliä, vähän se on ollut meillä sellainen teema tässä viimeisten pelien aikana. Ei pystytä pitämään tasaisuutta erien sisällä. Osittain pystytään haastamaan ja pelaamaan hyvää lentopalloa, mutta sitten tulee virheitä ja päät painuvat helposti, eikä uskota loppuun asti omaan tekemiseen. Tasaisia vääntöjä ollut VaLePaa vastaan ja ollaan pystytty pelaamaan heitä vastaan hyvin.  Kun saadaan tehoja ylös laidasta niin itseluottamus kohenee ja pystytään pelaamaan parempaa peliä.

Eetu Pennanen: Tänään oli hyvä ilta ja pojat syöttivät kierrettä niin pysyi hyvin lämpimänä. Kolme erää oli meillä ehjää pelaamista. ja mikä oli positiivista niin saatiin voitettua pitkiä palloja meille. Vastaanotto oli myös ok, ei annettu montaa suoraa ässää. Tämä kuusikko toimii hyvin ja jos tarvitaan tukea niin vaihdosta varmasti löytyy sitä.

Kari Raatikainen: Kyllä hieman näytti puristamiselta alussa, harmittaa että toisessa erässä oma syöttö hävisi. VaLePa paransi pelaamista ja säännön mukaan voitti pitkät pallorallit itselleen.  Vaikka meilläkin oli paikkoja ratkaista, mutta meillä jatkopallojen ratkaiseminen jäi parin pelaajan varaan.  Pitää ensin palautua tästä pelistä, meilläkin on ollut haasteita harjoittelun kanssa, mutta saatiin tällainen rosteri tänään kasaan. Hyvä asia on, että pystytään hyvin haastamaan.

Janne Kangaskokko: Hyvä startti, löydettiin paremmin oikeaa tunnetilaa, erityisesti viimeisissä erissä. Opittiin pelin edetessä, mitä pitää tehdä. Hyvin noustiin ja taisteltiin ja saatiin pitkiä palloralleja voitettua itselle niin hieno juttu. Joka vuosi on uusi joukkue ja uudet tilaisuudet, kausia ei kannata vertailla keskenään. Samoilla teeseillä mennään vaikka porukka vaihtuu. Vierashallissa pitää löytää oma syöttö, se on seuraavassa pelissä tärkeää.  Hyvää suorittamista tänään.

Muut VaLePan pelit 

Tänään C-pojat selviytyivät finaaliturnaukseen Vareliuksen koululla pelatussa turnauksessa.

Huomenna jatkuvat N2 ja M2 pelit. Näistä lisää Tyrvään Sanomien jutussa.

https://www.tyrvaansanomat.fi/urheilu/art-2000010287747.html

X