Pukkipaidat pitivät pelin otteessaan Joensuussa

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (19-25, 15-25, 23-25)

Karelian Hurmos on parantanut otteitaan kevättä kohden ja voitti edellisessä kotipelissä Akaa-Volleyn 3-0. VaLePa Sastamala Tampere ei voinut jättää mitään sattuman varaan ja joukkue lähti Karjalaa kohti jo lauantaina. Tärkeintä oli pitää fokus koko ajan pelissä. Pukkipaidat nappasivat lopulta selvän voiton, mutta Hurmos haastoi pukkipaidat tosissaan ensimmäisessä ja kolmannessa erässä.

Aloituskokoonpanot
Hurmos: Karjalainen, Stuart, Østvik, Kaunisto, Räsänen, Louhela, Huus L
VaLePa: Esko, Pettersson, Kaurto, Sundberg, Kunnari, Oivanen, Mutka L

Hurmos lähti ensimmäiseen erään ponnekkaasti ja johti jo 5-1. VaLePa pääsi pikkuhiljaa ohitusetäisyydelle. Markus Kaurton ja David Petterssonin torjuntojen ansiosta 20-18 johtoon. Mikko Oivanen päätti erän kolmella peräkkäisellä ässäsyötöllä. VaLePan vastaanotto toimi loistavasti Aleksi Mutkan (vo 80%) johdolla joukkueen vo 73% ja hyökkäys sen mukaan 71%.

Toiseen erään pukkipaitojen vastaanotto joutui vaikeuksiin. Hakkuri Mikko Oivanen selviytyi hienosti vaikeistakin paikoista. Hurmoksen laitahyökkääjät olivat vaikeuksissa, osansa oli tähän VaLePan 5 torjuntaa erään. Molempien joukkueiden aloitussyöttöjen virhe/ässä suhteet olivat erinomaiset VaLePa 2/3, Hurmos 1/2.

Kolmas erä oli ensimmäisen toisinto, mutta päinvastoin. Nyt VaLePa karkasi selvään johtoon 5-2 ja vielä 11-7. Sen jälkeen Hurmos otti viisi seuraavaa pistettä, kolme torjuntaa, ässäsyöttö ja VaLePan hyökkäysvirhe. Erästä tulikin jännittävä ja tasainen loppumetreille asti. Erik Sundberg päästi pukkipaidat pälkähästä kahdella nelospaikan hyökkäyksellä.

VaLePa syötti erinomaisesti 11 ässää, mutta vain 7 virhettä. Tämä oli yksi voiton avaimista. Pääkapellimestarina toimi Mikko Oivanen, joka yksin syötti 7 ässää. Lisäksi hän otti 4 torjuntaa, joten kentän parhaasta pelaajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Erik Sundberg nousi omalle hyvälle pelitasolle, vastaanotto 67%, hyökkäys 62% ja 2 torjuntaa. Kaksi Lähitapiola pistettä metsästänyt Markus Kaurto esitteli hyökkäysvoimaansa.

Hurmoksen laiturit jäivät kaikki miinukselle. Yllättäen eniten kotijoukkueen pluspisteitä teki passari Tuomas Karjalainen. Keskimies Eugene Stuart nousi 4 torjunnalla joukkueensa parhaimmistoon.

Räsänen 11/-2      Oivanen 20/+14      
Stuart 8/+3        Sundberg 12/+7      
Kaunisto 7/-1      Kaurto 10/+7

LähiTapiola pisteet
3 Oivanen VaLePa
2 Kaurto VaLePa 
1 Räsänen Hurmos

ProLibero Mutka

VaLePan seuraava peli on 6.3. Hurrikaania vastaan Loimalla ja sitten sunnuntaina 8.3. kotipeli Vexve Areenalla Lakkapäätä vastaan.

X