VaLePa haki fanien kannustamana pisteet Turusta

Sastamalasta lähti bussilastillinen talkoolaisia ja faneja ja muutamia lisäksi omalla kyydillä Turkuun illan otteluun. Pukkipaidat saivat heiltä hienosti pelissä tukea pelissä. Tuki olikin tarpeen, sillä TUTO-Volley pelasi ennakkoluulottomasti ja haastoi VaLePaa tosissaan. Tänään seitsemäs pelaaja oli tarpeeseen ja joukkue tuo mukanaan Sastamalaan kolme sarjapistettä.

TUTO-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 1-3 (18-15, 29-27, 19-25, 24-26)

Aloituskokoonpanot
Försti, Vuorenmaa, Lehtonen, Groffier, Helenius, Rastamo, Kulmala L
Esko, Ekman, M. Leinonen, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L

Ensimmäisessä erässä VaLePa meni menojaan pienten alkuvaikeuksien jälkeen. Leinosten veljesten kovat hypärit sotkivat tutolaisten vastaanoton. Molemmat syöttivät kuusi kertaa erässä ilman virheitä,  Jirille lisäksi yksi ässäsyöttö. Mikko Eskolla viisi syöttöä, yksi ässä.

Toisessa erässä TUTO-Volley onnistui erityisesti puolustuspelaamisessa. He nostivat peliin monia VaLePan hyökkäyksiä ja päättivät niitä pisteeksi. Jan Helenius oli koko erän ajan vahva hyökkäyksessä. Kahdesti hän hyökkäyksellä tasoitti pelin VaLePan eräpallotilanteessa. Lopulta hakkuri Alek Rastamo päätti erän 2-paikan hyökkäyksellä. 

Kolmannessa erässä VaLePan hyökkäyspeli oli todella kovalla tasolla. Ei yhtään hyökkäysvirhettä eikä torjuntaan lyöntiä, hyökkäysprosentti 71. Miro Leinonen sai päättää erän näyttävällä keskihyökkäyksellä. 

Neljännessä erässä katsomo sai jännittää viime metreille asti. Peli oli tasan tilanteessa 24-24 Tatu Vuorenmaan paterin jälkeen. Seuraavassa pallossa Urpo Sivula vei VaLePan ottelupalloon 2-paikan hyökkäyksellä. Ottelupallossa Sivua syötti kovan hypärin, Rastamo joutui peippaamaan. Pennanen haki hienosti kentän pinnasta. Pallo kimposi Sivulalle, joka passasi hienosti Francalle kutospaikalle. Francan lyönti kimposi puolustuksen käsien kautta katsomoon. 

Gabriel Franca palkittiin VaLePan parhaana. Jacob Ekman päätti hienosti keskihyökkäyksiä ja monipuoliset aloitussyötöt tekivät kiusaa. Eetu Pennanen haki puolustuspalloja peliin. Mikko Esko pyöritti näyttävää hyökkäyspeliä ja teki itse pisteet 7/+7. Miro Leinonen otti 3 torjuntaa ja oli Jirin kanssa pelottava aloitussyöttäjä. Jiri Leinonen paransi hyökkäyspeliä pelin loppua kohti ja teki muutamia kylmäpäisiä suorituksia tärkeillä hetkillä.

Jan Helenius ja Alek Rastamo vastasivat kotijoukkueen hyökkäystehoista.

Rastamo 23/+12, Helenius 19/+13, Groffier 11/-3
Franca 18/+11, Sivula 17/+8, J. Leinonen 13/+2

Ottelutilasto

X