Tiikerit vahva Hollihaassa

Kokkolan Tiikerit – VaLePa Sastamala Tampere (17-25, 25-18,25-22, 24-26, 15-11)

Aloituskoonpanot
Tiikerit: Välimaa, Mäkinen, Jylhä, Leppälä, Keskinen, Rekomaa, Lahti
VaLePa: Sivula, Esko, Ekman, Leinonen J., Franca, Leinonen M., Pennanen

VaLePan nousukuntoinen joukkue oli saanut miltei koko joukkueen mukaan pelimatkalle Kokkolaan. Vain Aleksandar Andonovic ja  Chase Direito jäivät kotiin toipumaan vaivoistaan, tosin VexVe Areenalla harjoitellen. Sarjataulukossa VaLePa oli sijalla neljä ja vastustaja Tiikerit yhden ottelun enemmän pelanneena sijalla viisi. Joukkueiden piste-ero ennen illan ottelua oli vain kaksi pistettä. Tiikerit pudotti VaLePan Suomen Cupin Final Fourista, joten vierasjoukkueen revanssihalut olivat korkealla. Tiikerit vastaavasti on pelannut pienoisessa voittoputkessa, vain äskettäinen niukka tappio Akaalle ja tappio Loimulle Suomen Cupin välierässä hieman sitä himmentää. Edellinen tappio on niinkin kaukaa, kuin 7.1.2024. Tiukka taisto oli siis odotettavissa, Hollihaasta kun pisteitä ei vierailijoille juuri ole herunut, eikä ollut herua nytkään..

VaLePa aloitti ottelun räväkästi ja johti alusta alkaen usealla pisteellä, parhaimmillaan ero oli jo 10 pistettä. Tehomiehinä häärivät Sivula ja Franca. VaLePa teki 4 ässää Tiikerien 0:aa vastaan. Kotijoukkueen tehopisteet jakaantuivat tasaisemmin ja hyökkäysprosentit olivat vaatimattomia. Tiikerit kiri erän loppua kohden, mutta taistelusta huolimatta erä päättyi lopulta lukemiin 17-25.

Toisessa erässä VaLePa sortui tasaisen alun jälkeen syöttövirheisiin ja pariin suoraan hyökkäysvirheeseen. Erän puolenvälin jälkeen Tiikerit meni vakuuttavasti hakkuri Keskisen johdolla erävoittoon pistein 25-18.

Tasainen kolmas erä eteni VaLePan johdossa miltei erän loppuun. Tiikerien uskomattoman uhrautuva ja taidokas puolustuspeli vei vierasjoukkueelta tehoja. Erä Tiikereille.

Neljännessä erässä Tiikerit oli alusta alkaen kuskin paikalla, vaikka piste-ero pysyikin parissa pisteessä. Tiikerit pääsi jo ottelupalloon 24-22. Sitten kokeneet herrat Esko ja Sivula nousivat esiin. Eskon torjunnalla syöttö VaLePalle. Erän loppuun Sivula tempaisi pari ässää ja mentiin viidenteen erään, jota Tiikerit hallitsi alusta alkaen ja vei lopulta ottelun 3-2. 

Tiikerien joukkueeseen oli pöytäkirjaaan merkitty myös muuan Jiri Hänninen. Mutta ei käynyt kentällä peliasuisena.   

MVP:t
Tiikerit: Lauri Jylhä
VaLePa: Upi Sivula

Parhaat pistemiehet
Tiikerit: Keskinen 21/+13, Jylhä 18/+11, Leppälä 11/+10
VaLePa: Sivula 26/+11, Franca 19/+6, M. Leinonen 12/+7

Ässäsyötöt 5 – 10
Syöttövirheet 13 -14
Vastaanotto% 44 – 55
Hyökkäys% 43 – 42
Torjunnat 12 – 11

ProLibero Eetu Pennanen VaLePa

Lauantaina huippu kuntoinen Akaa-Volley tulee Vexve Areenalle. Varmasti tulee hieno peli ja tunnelman takaavat molemipien joukkueiden hienot fanit.

VaLePa – Akaa-Volley  17.2. Vexve  Areena klo 17.00. Otteluisäntä LVI-Tapioharju 

Teksti Seppo Haavisto

X