Karli Allikin aloitussyötöissä voiton avain

Vexve Areenan 703 katsojaa loi illan välierään hienon tunnelman. Heti ottelun alussa VaLePan faniryhmän johtaja Topi Stormi aloitti rytmikkään kannustuksen ja kotiyleisö lähti siihen hienosti mukaan. Kiitos myös Savo Volleyn fanien kannustukselle, niin saatiin peliin hienosti tukea kummallekin joukkueelle. Aloitussyöttöpeli oli eilisen tavoin isossa roolissa. Tällä kertaa VaLePan syöttäjät saivat rikottua Savo Volleyn vastaanottoa ja lopullinen ratkaisu tuli Karli Allikin 5 ässäsyötöllä. 

Seuraava peli on Kuopiossa tiistaina. 

2. välierä
VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-0 (25-19, 25-18, 25-22)

Urpo Sivula oli eilen vaikeuksissa, mutta tänään hän tuli peliin kovalla asenteella. Ensimmäisessä erässä 9 passista 8 toi pisteen, osa järkevillä peipeillä. VaLePan vastaanotto oli tarkkana, Eetu Pennanen ja Sakari Mäkinen olivat tarkimmat. Kevin Rodriquez, kentän lyhyin torjuja, otti erässä hienosti kaksi torjuntaa.

Toisessa erässä Karli Allikilla oli hurja seitsemän syötön syöttöputki. Savo Volley johti parhaimmillaan 10-6, kun Rodriquez torjui Allikin kutospaikan hyökkäyksen. Mikko Eskon hyökkäyksellä VaLePa nousi tasoihin 14-14. Allik meni syöttämään ja 7 syötön syöttövuoron aikana VaLePa nousi 20-14 johtoon ennen kuin Jacub Kovac katkaisi VaLePan rynnistyksen. Erän lopussa Savo Volley kavensi johtoa kahdella pisteellä. Janne Kangaskokko otti järkevästi aikalisän 24-18 tilanteessa, etteivät savolaiset saa otetta VaLePan pelistä.

Kolmannessa erässä Savo Volley vartioi Urpo Sivulaa tarkemmin ja osasi laittaa torjunnan oikeaan kohtaan. Vaihdosta kolmanteen erään tullut Kisiel torjui Sivulan ja vieraat johtivat 15-11. Mikko Esko siirsi loppueräksi hyökkäyksen painospisteen keskelle, Severi Savonsalmi päätti onnistuneesti kaksi hyökkäystä ja Jacob Ekman neljä hyökkäystä. Allikin kahdella perättäisellä ässällä VaLePa nousi ottelupalloon 24-21. Ottelu päättyi eilen syöttönurkassa juhlineen Ilja Ivanovin syöttövirheeseen. 

Savo Volleyn yleispelaajat Michael Michelau ja Andrus Raadik nousivat kolmannessa erässä hyvälle tasolle, mutta se ei tänään riittänyt. 

Illan pelin ratkaisevat tekijät pysyivät samoina, mutta tällä kertaa oli VaLePan vuoro onnistua. Pukkipaidat puolustivat loistavasti ja aloitussyöttö pysyi vaikeana vähillä virheillä. Karli Allik syötti yksinään kolmasosan VaLePan syötöistä huimalla tuloksella, 5 ässää ja vain 2 virhettä. VaLePa paransi eilisestä puolustuspeliä. Eetu Pennasen ja Sakari Mäkisen näyttävät puolustukset ja pallonhaut innostivat katsojia. 

Otteluisäntä Vibrakoneen edustajina parhaat pelaajat palkitsivat Väinö Uljas ja Seppo Haavisto.
MVP
VaLePa Karli Allik
Savo Volley Andrus Raadik

Ässät 7-2
Vastaanotto% 62-41
Hyökkäys% 52-40
Torjunnat 6-11

Ottelutilasto

Andrus Raadik: Aika samanlainen peli on kuin eilen, mutta toisin päin. Meiltä paljon omia virheitä ja VaLePa pelasi normi pelin. Oma vastaanottoa pitää parantaa, se oli iso ongelma tänään. Huonon noston jälkeinen hyökkäys pitää olla paremmalla tasolla.

Karli Allik: Joukkue oli huomattavasti keskittyneempi kuin eilen ja oma syöttö oli parempi, mentaalinen keskittyminen oli parempi. Playoffseissa pitää löytää sama fokus jokaiseen peliin, se on kaikille selvää.

Timo Tolvanen: Iso muutos kävi tuossa syöttöpelissä. ValePan syöttöpeli on tuommosta, mitä se on ja siinä ei tänään sitten onnistuttu ja se tuli vähän silmille vaikka me tiedettiin, että eilisen päivän syöttöpeli ei ole ValePan tasoa ja eikä me voida toivoa mitään, että heillä olisi huono päivä. Pirun kova porukka on ja kotisalissaan pystyvät pelaamaan sellaista lentopalloa, että pitäisi pystyä katkomaan ja pysymään siinä kyydissä, tänään ei pysytty kuin ajoittain. Vaikka 3-0 tuli turpiin niin meillä oli momenttumeja toisen ja kolmannen erän alkupuolella, mutta 1-2 virhettä siihen ja siitä VaLePa jyräsi meidät. Toisaalta voitot tässä lasketaan. Ensi viikolla jatketaan. Puretaan juttuja taktisesta , mutta asiat käsitellään oikealla tavalla. Tässä ei ole varaa ohipelejä pelata, sarja on lyhyt. 

Janne Kangaskokko: Tottakai pidettiin normaalit palaverit pidettiin ja täyty päästä omalle tasolle ennen kaikkea syöttöruudussa, se on meille niin vahva ase, että sen puuttuminen eilen vähän sokeerasi ja tämän näkyi kaikessa tekemisessä. Tänään saatiin syöttö toimimaan ja se toi puolustus ja hyökkäyspelaamiseen buustia. Jotta saadaan pidettyä oma peli hyvällä tasolla niin pitää muistuttaa, että jokainen pallo, jokainen erä ja jokainen peli pitää pelata täysillä ja ei pysty yhtään antamaan löysää. Tämä oli hyvä , että myös itseluottamus tuli takaisin tekemiseen. Hyvillä mielin lähdetään Kuopioon.

Kuvat Hannu Moilanen

X