VaLePan vuosikokous valitsi hallituksen kaudelle 2021-2022

Kimmo Karppanen VaLePan puheenjohtajaksi

VaLePa ry:n vuosikokouksessa 6.9.2021 tavanomaisten vuosikokousasioiden käsittelyn lisäksi nimettiin hallitus kaudelle 2021-2022. Vuosikokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Kimmo Karppasen ja hallituksen jäseniksi Veli Ollilan, Pekka Telilän, Sami Yskin sekä uutena jäsenenä Jukka Pusan.

Jarmo Niemisen jää pitkän hallitusrupeaman jälkeen pois hallituksesta, mutta ei toiminnasta. Hänen toimintakaudellaan VaLePa on edennyt askel askeleelta Suomen kärkiseuraksi. Seuran menestys on ollut loistavaa kotimaassa ja Euro Cupeissa on asema on vakiintunut ja on otettu edistysaskeleita. VaLePa pelasi ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Mestarien liigaa. Myös kansainvälistä yhteistyötä on viritelty mm. italialaisen Trentinon kanssa.

– Tulin VaLePan hallitukseen 2005 ja puheenjohtajaksi 2015. Tämä on ollut hienoa aikaa. VaLePa on kehittynyt menestyväksi seuraksi, jota arvostetaan kotimaassa ja myös kansainvälisesti. Tämä on huikea tarina, jota olen saanut omalta osaltani olla luomassa. Pitkän hallitustyöskentelyn jälkeen tunnen, että minun on aika antaa tilaa uusille henkilöille. VaLePan tarina on osa minua ja minä olen osa sitä. Olen mukana edelleen VaLePan taustalla, vaikka en olekaan enää näkyvästi hallitusroolissa. Meillä on osaava organisaatio ja toimiva hallitus, joten seuran kehitystyö jatkuu edelleen.

VaLePan uusi puheenjohtaja Kimmo Karpanen on 61-vuotias insinööri. Koko työuransa hän on tehnyt YIT:llä ja on tällä hetkellä YIT Kalusto Oy:n toimitusjohtaja. Hän asuu Sammaljoella, jossa hän hoitaa kotitilaansa. (jatkuu kuvan jälkeen)

– Paljasjalkaisena tyrvääläisenä lentopallo ja sen seuraaminen on kuulunut tavalla tai toisella elämääni. Itsestäni ei ole kuin höntsyilyyn Sammaljoen Sampolassa mutta sitäkin aktiivisemmin olen seurannut lippulaivamme VaLePan matkaa. VaLePan hallitus on ollut varmoissa käsissä ja oli hieno huomata joukkoon tullessani, kuinka ammattimaisesti ja innokkaasti asioita vietiin eteenpäin. Jarmo Niemisen johdolla seura on mennyt valtavasti eteenpäin ja VaLePaa on tehty tunnetuksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Siirtyminen puheenjohtajaksi on vaativa askel, mutta koska pohjatyöt on tehty hyvin, niin muun kokeneen ja ammattitaitoisen hallituksen kanssa on luottavaista lähteä jatkamaan seuran kehitystyötä. Lisäksi Jarmo on lupautunut auttamaan ”senior advisorina” tarvittaessa, mitä pidän tärkeänä asiana.

Kimmo Karppanen haluaa suunnata katseen tulevaisuuteen, mutta ymmärtää, että seuran perinteet ovat tärkeä voimavara.

– VaLePan vahvat perinteet sekä viimeaikaiset panostukset organisaation kehittämiseen ja vahvistamiseen luovat hyvät mahdollisuudet viedä VaLePaa vielä vahvemmin eteenpäin suomalaisen lentopallon lähettiläänä. Vaikka haemme talouden tukemiseksi uusia avauksia esimerkiksi tapahtumien tuottajana, emme saa unohtaa perinteitämme vahvana toimijana paikallisesti kaikkien meidän kumppaniemme kanssa. Joukkue, talkooväki, juniorit, fanit ja koko kumppanuusverkostomme on se tukijalka, jonka varaan on hyvä lähteä jatkamaan kehitystyötä.

X