Veljekset jatkavat VaLePassa

Kolmannen polven pääsarjapalloilijat Miro ja Jiri Leinonen jatkavat VaLePassa  Isoisä Olavi Letku Leinonen pelasi aikanaan 60 – 70-luvulla mestaruussarjassa 140 peliä ja toimi uranuurtajana lentopalloammattilaisena Espanjassa Real Madridin joukkueessa. Poikien isä Sami Leinonen pelasi 477 liigapeliä. Kaudella 1998-1999 hän pelasi VaLePassa.

Jirin ja Miron kasvattajaseura on Rikala Volley. Leinoset ovat mukana lentopallomaajoukkueen isossa 24 pelaajan ryhmässä. 

#11 Jiri Leinonen        04.04.2004  194 cm

Jiri Leinonen on pelannut VaLePassa kaksi kautta ja jatkaa nyt kaksivuotisella sopimuksella. Jiri tuli VaLePaan aikanaan Kuortaneen valmennuskeskuksesta. Viime kauden aikana Jiri nousi joukkueen avauskuusikkoon. Päävalmentaja Janne Kangaskokko on ilahtunut Jirin viime kauden kehityksestä sekä sopimuksen jatkumisesta.

– Vahvan kauden pelannut Jiri näytti, että hän pystyy kantamaan isoa vastuuta kuluneen kauden joukkueessa erityisesti vastaanotossa ja syöttöruudussa. Isoja kehitysaskeleita ottanut Jiri on vahva lenkki myös tulevan kauden joukkueessa. Tämä kylmähermoinen laituri lähtee kauteen jo hieman kokeneempana ja tavoitteena on erityisesti kehittää hyökkäyspelaamista seuraavalle tasolle. Hyvä joukkuepelaaja, joka antaa koko joukkueelle energiaa. Pidän myös Jirin rennosta ja keskustelevasta tyylistään urheilijana. Tosissaan, mutta ei totisena.

Kauden päätyttyä Jiri astui varusmiespalvelukseen Puolustusvoimien urheilukouluun. Kahden kauden jälkeen hänellä on jo vankka näkemys VaLePasta. 

– ⁠VaLePassa on hyvät puitteet ammattiurheiluun ja kokeneita pelaajia joilta oppia. Itseltä odotan taas steppejä eteenpäin ja joukkueelta parasta mahdollista.

#16 Miro Leinonen     29.11.2000 205 cm     

Miro Leinonen ehti jo lopettaa lentopallon pelaamisen 16-vuotiaana. Armeijan jälkeen mielenkiinto lentopallon pelaamiseen heräsi uudelleen ja hän siirtyi Hurrikaanin riveihin. Viime kausi VaLePassa oli rikkonainen vaivojen vuoksi, mutta Miro ehti vakuuttaa Janne Kangaskokon.

– Mirolla on suuri potentiaali kuulua maan kovimpiin keskitorjujiin. Korkea voimantuotto ja hyvät tekniikat ovat Miron parhaita ominaisuuksia. Takana on haastava kausi polven kuntoutuksen kanssa. Tulevalla kaudella on äärimmäisen tärkeää löytää keinot ja harjoitteet, joilla Miro pystyy harjoittelemaan ja pelaamaan koko kauden läpi. Kevään ja kesän harjoittelu tulee olemaan tässä asiassa avaintekijä. Odotan Mirolta vahvaa kautta ja seuraavaa askelta urheilijana.

Miro käyttää viime kauden sopimuksen optiota ja jatkaa VaLePassa. Valinta oli viime kauden jälkeen helppo.

– Koen että VaLePassa on hyvät harjoitusolosuhteet ja hyvä mahdollisuus kehittyä. Odotan itseltäni kehitystä ja tasaisempaa suorittamista ja joukkueelta kovaa työntekoa sekä toivottavasti kirkkaampaa mitalia.

X