VaLePalle voitto ensimmäisessä harjoituspelissä

VaLePan uudistunut miehistö pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin Hakkarin palloiluhallissa Lempo-Volleyta vastaan. VaLePa voitti pelin 4–0 (25–19, 25–13, 25–18, 25–17) ja sai arvokasta pelikokemusta. VaLePan riveistä puuttui Varnassa kommentoiva Mikko Esko sekä pienistä vaivoista toipuvat Miro Leinonen ja Juho Kaunisto.

VaLePa aloitti kokoonpanolla Saku Tuomivaara, Jacob Ekman, Chase Direito, Aleksandar Andonvic, Gabriel Franca, Urpo Sivula ja Eetu Pennanen liberona. Toisessa erässä Jiri Leinonen tuli Andonovicin tilalle, kolmannessa Joel Itänen tuli Sivulan paikalle ja neljännessa erässä Juho Turri tuli kentälle. Myös Lempo-Volley teki useita vaihtoja, kuten harjoituspelissä pitääkin. 

Tuomivaaran siirtopeli Ekmanin kanssa oli näyttävää ja tehokasta. Direito on kimmoisa pelaaja ja pystyy päättämään keskihyökkäyksiä korkealta. Andonovic esitti näyttäviä viistohyökkäyksiä ja Franca löi tarvittaessa voimalla pallooa kenttään. Sivula on hyvässä kunnossa ja sai kovilla aloitussyötöillä lempääläisten vastaanoton vaikeuksiin. Pennanen jatkaa siitä, mihin keväällä jäi ja hoitaa takakentän pelin tyylikkäästi. Jiri Leinonen tuo kentälle mukanaan peli-iloa ja kovia aloitussyöttäjä. Samoin Joel Itäsen hypäri on varma ja tehokas. Juho Turri pelasi liigamiehistön ensikertalaisena ennakkoluulottomasti ja nappasi muutaman pisteen.

VaLePan Instagram-sivulla on muutama Hanna Arve-Talvitien kuvaama videoklippi pelistä.

Antti Raunion kattava raportti Lempo-Volleyn kotisivuilta

X