VaLePa finaaliin vakuuttavalla esityksellä

Kirkkovuodessa on menossa piinaviikko, joka sitten pääsiäisenä päättyy iloon. VaLePan joukkue ja fanit saivat elää lentopallon piinaviikkoa, kun Savo Volley laittoi kahdella otteluvoitolla pukkipaidat selkä seinää vasten. VaLePan piinaviikko päättyi jo lauantaina suureen iloon, kun joukkue varmisti finaalipaikan kuudetta kertaa peräkkäin ratkaisevassa viidennessä välierässä. Katsojia Vexve Areenalla oli 984, joista reilu bussilastillinen savolaisia. Tunnelma oli loistava, kiitos VaLePa-faneille ja savolaisten tukijoukoille.

Akaa-Volley varmisti finaalipaikan eilen ja joukkueiden välinen finaalisarja pelataan seuraavasti.

Ti 11.4.         VaLePa – Akaa-Volley

Pe 14.4.         Akaa-Volley – VaLePa

La 15.4.        Akaa-Volley – VaLePa

Ti 18.4.         VaLePa – Akaa Volley

Tarvittaessa 

Ke 19.4.        VaLePa – Akaa Volley

La 22.4.        Akaa-Volley – VaLePa

Ti 25.4.         VaLePa – Akaa Volley

Lipunmyynti lippu.fi VaLePan kahteen ensimmäiseen kotiotteluun avautuu tunnin päästä. Toimisto on tiistaina auki klo 10-12.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-0 (25/22 25/11 25/20)

VaLePa tuli peliin erittäin keskittyneesti ja fokus oli selkeästi pelissä. Joukkue johti ensimmäistä erää jo 20-13. Sitten sattui VaLePan keskipelaaja Jacob Ekmanille vaikea hetki eikä pallo kuollut ja toisaalta savolaisten Jacub Kovac oli vahva torjunnassa ja hyökkäyksessä. Vieraat nousivat Miki Jauhiaisen syöttövuorolla 22-20 tilanteeseen. Karli Allik vapautti kotijoukkueen piinasta ja erä päättyi Andrus Raadikin hyökkäysvirheeseen.

Toinen erä oli VaLePan huippupeliä, vastaanotto 78% , hyökkäys 62% ja joukkue antoi vain 3 pistettä vastustajalle omilla virheillä.

Kolmas erä vähän jännitti katsomossa, koska viime kauden finaalissa Savo Volley kahden selvästi hävityn erän jälkeen vei kuudennen finaalin 3-2. Nyt VaLePa oli tarkkana heti erän alussa. Timo Tolvanen yritti löytää tehoa hakkurin paikalle. Pelin aloitti Veikka LIndqvista, David Kisiel pelasi toisen erän. Kolmannen erän 16-12 tilanteessa Tolvanen kaivoi varastostaan uuden kortin. Savolaiset siirtyivät kahden passarin systeemiin eli Ivanov tuli passaamaan ollessaan takakentällä ja Kevin Rodriguez oli etukentällä valmiina hyökkäämään. Lindqvist palasi kuitenkin hakkuriksi ja vieraat kavensivat 21-18 tilanteeksi Raadikin nelospaikan hyökkäyksellä. VaLePan aikalisän jälkeen pelattiin pitkä palloralli, jonka Allik käänsi pisteeksi. Jauhiaisen hyökkäysvirheen jälkeen VaLePa meni menojaan. Ottelu päättyi Allikin nelospaikan hyökkäykseen vastustajan torjunnan käsien kautta. 

VaLePa pelasi aivan loistavan pelin. Vastaanotossa Eetu Pennanen 71%, Karli Allik 78% ja Sakari Mäkinen 65%.  VaLePan työnsankari oli Mäkinen 20/+16 ja 3 torjuntaa, hän kantoi isoimman vastuun hyökkäyspelistä. Karli Allik oli myös luotettava pelipaikallaan. Severi Savonsalmi päätti saamansa kolme passia pisteeksi ja otti kolme torjuntaa. Koko joukkue puolusti hienosti ja hakivat puolustuspalloja, jopa 210-senttiset keskipelaajat. Isoin ero tuli joukkueiden hyökkäyspelissä, VaLePa teki vain kolme suoraa hyökkäysvirhettä, kun vieraille niitä tuli yhteensä 14. 

Savo Volleysta parhaiten onnistuivat keskipelaajat Miki Jauhiainen ja Jacub Kovac sekä libero Keisuke Matsuo.

Herkkujuustolan Peter Dörig ja tytär Fanny Dörig palkitsivat parhaat.

MVP

VaLePa Sakari Mäkinen

Savo Volley Keisuke Matsuo

Pelaajien pisteet

VaLePa: Mäkinen 20/+16, Allik 13/+10, Sivula 9/+4

Savo Volley: Michelau 10/+5, Jauhiainen 9/+8, Kovac 7/+5

Ässät 2-2

Syöttövirheet 5-6

Vastaanotto 69%-40%

Hyökkäys 49%-39%

Torjunnat 5-6

Ottelutilasto

Sakari Mäkinen: Tämän päivän lähtökohta oli, että voittaja pääsee finaaliin, ei tarvinnut paljon latausta hakea. Ollut todella kova välieräsarja, kovin, missä minä olen ikinä ollut. Joukkueena saatiin kyllä kasvaa tämän sarjan  aikana, ensimmäisessä pelissä luultiin, että mennään rallatellen finaaliin. Mutta Savo tulikin huomattavasti valmiimpana tähän sarjaan kuin me, onneks saatiin lopulta kääntymään. Oltiin tänään valmiita verrattuna ensimmäiseen peliin. Ja kotiyleisön tuki oli valtava, en muista milloin viimeksi on tällainen tunnelma Vexvellä ollut, ruokki pelaajia kentällä aika moisiin suorituksiin. Katseet käännetään heti kohti finaalisarjaa, hirveän monta päivää ei ole välissä. Jatketaan taas kovaan tahtiin näitä pelejä niin pitää heti alkaa valmistautumaan.

Ilja Ivanov: Oli kiva päästä kentälle auttamaan joukkuetta. Tänään vain ei riittänyt. Hävittiin sarja ja ollaan pettyneitä, minulla oli tietty rooli ja pystyin keskittymään siihen, mutta harmittaa tappio. Puoli kautta oli todella haastavaa, hieno suoritus päästä pronssiotteluun.

Timo Tolvanen: Onnittelut VaLePalle, kovempi joukkue meni finaaliin. Tosi pettynyt meidän esitykseen, ei meillä ollut henkistä eikä fyysistä kapasiteettia taistella kuin ajoittain tässä pelissä. VaLePa oli selkeästi kääntänyt tämän asian oikealla tavalla ja silleen harmittaa. Harmittaa, sillä ollaan ansaittu pitkän ja vaikean kauden jälkeen ansaittu mahdollisuus pelata finaalissa ja Kuopiossa oli paikka hoitaa finaalipaikka kotiin. Kaikki on yritetty ja tehty, mutta ei riittänyt. Silleen vähän kyllä harmittaa. Tulee vähän nopeasti kaivaa eväät pronssiotteluun, mutta kyllä kannattajat ja seuraihmiset sekä joukkuekin on ansainnut sen, että saataisiin jotakin jäämään käteen tästä kaudesta.

Janne Kangaskokko: Hyvin kestettiin paine tähän peliin ja löydettiin hyvin oma pelityyli ja omaa itseluottamusta hyökkäyspeliin sekä ratkaisumalleja. Savolle iso kiitos mahtavasta vastuksesta, he laittoivat meidät ahtaalle ja laittoivat meidät miettimään ja rakentamaan sekä kehittämään meidän peliä. Ollaan vahvempi joukkue kuin puolitoista viikkoa sitten. Tästä suunnataan katseet kohti finaaleita, odotettu finaalikaksikko siellä on, mutta molemmat finalistit menivät vaikean kautta, tämä on kasvattanut joukkueen fiilistä ja pelaamista, ilmaiseksi ei kumpikaan saa mitään.

Ohjelma ei halua ladata tänään Hannu Moilasen kuvia, mutta voitte ihailla niitä VaLePa Facebook sivulta

https://www.facebook.com/vammalanlentopallo

X