Jännittävät välieräpelit Vexve Areenalla torstaina ja perjantaina

Savo Volley on kahdella edellisellä kaudella ollut VaLePan vastustajana finaalipeleissä. Tällä kaudella Savo Volleyn terveystilanne on ollut haastava, mutta joukkueen peli on pudotuspelien lähestyessä noussut uudelle tasolle. Viime keväänä käytiin joukkueiden kesken finaaleissa jännittävä ottelusarja, joka ratkesi vasta seitsemännessä pelissä VaLePalle. Niinpä on odotettavissa kova vääntö finaalipaikasta. Siihen tarvitaan kolme voittoa. Koska joukkueiden kotipaikkakuntien etäisyys on pitkä, pelataan ensin Sastamalassa peräkkäisinä päivinä torstaina ja perjantaina.

Vuoden vaihteessa savolaiset hankkivat joukkueeseen uuden passarin. Puertoricolainen Kevin Rodriquez on taitavalla passipelillä saanut hyvintehoja irti hyökkääjistä. Vaikka hänellä on pituutta vain 181 cm, hän ponnistaa korkealle torjunnassa ja tarvittaessa hyökkäyksessäkin. Ehkä eniten uudesta passarista on hyötynyt 20-vuotias, 203 cm pitkä hakkuri Veikka Lindqvist. 

Keskimiesosastolla Savo Volleyn joukkueessa kävi kuten VaLePalle, kun Aleksei Zhbankov joutui leikkaukseen kesken kauden. Vastuun keskipelistä kantavat Jacub Kovac ja Miki Jauhiainen. Tapio Toiviainen on erinomainen kiinnitys joukkueeseen, sillä hän pystyy tarvittaessa pelaamaan kaikilla pelipaikoilla ehkä passaria lukuun ottamatta.

Savolaisten yleispelaajat Michael Michelau ja Andrus Raadik ovat molemmat kovakätisiä pelureita niin aloitussyötöissä kuin hyökkäyksissäkin. Heidän rinnallaan vastaanotossa pelaa vikkeläkinttuinen libero Keisuke Matsuo.

Savo Volleylla on kovat pelurit jokaiselle pelipaikalle, mutta niin on VaLePallakin. Kokenut passari Mikko Esko käyttää joukkueen hyökkäysarsenaalia monipuolisesti. Monivuotinen yhteistyö maajoukkueessa ja VaLePassa huippukuntoisen hakkuri Urpo Sivulan kanssa on vuosien varrella hioutunut toimivaksi ja tehokkaaksi. 

VaLePan 210-senttiset keskipelaajat Severi Savonsalmi ja Jacob Ekman ovat pelottava uhka vastustajan hyökkääjille. Tiiviin torjunnan vuoksi takakenttäpelaajat saavat paljon puolustuspalloja peliin ja toisaalta ulottuva torjunta pakottaa vastustajan peippailemaan. Lähes poikkeuksetta VaLePalla on ottelutilastoissa enemmän puolustuksen jälkeisiä hyökkäyksiä kuin vastustajalla.

Osansa erinomaiseen puolustuspeliin on VaLePan yleispelaajilla Sakari Mäkisellä ja Karli Allikilla sekä libero Eetu Pennasella. He osaavat lukea peliä hyvin ja sijoittua oikein. Lisäksi he ovat erittäin nopeita ja teknisesti taitavia. Aloitussyötöillä on vaikea horjuttaa tätä kolmikkoa.

Välieräjoukkueissa pelaavat vastakkain vasenkätiset Vuoren veljekset, VaLePassa Tino ja Savo Volleyssa Tiitus. Molemmat ovat luonnostaan kimmoisia ja nopeita, joka on näkynyt terävinä otteina kentällä.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley to 30.3. klo 18.30 Vexve Areena. Otteluisäntä Kalaneuvos

X