Pukkipaidat neljänteen voittoon Ducksista

Vantaa Ducks – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (20-25, 19-25, 24-26) 

Mestaruusliigan otteluohjelma on erikoinen. VaLePa ja Ducks ovat jo joulukuun alkuun mennessä otelleet kaikki neljä runkosarjan peliä. VaLePa on kaikissa peleissä osoittautunut liian kovaksi vastukseksi. 

Aloituskokoonpanot
Ducks: Väänänen, Vallin, Lehtonen, Kattelus, Määttänen, Strugar, Hyvärinen L

VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Kunnari, Suihkonen, Ruohola L, Mutka L

VaLePa lähti peliin kokoonpanolla, jota ei tänä syksynä ole nähty. Liberon paikan otti 19-vuotias Risto Ruohola. Hän on kolme vuotta pelannut VaLePan 1-sarjajoukkueessa ja nyt päävalmentaja Janne Kangaskokko halusi testata hänen liberotaitojaan liigatasolla. Ruohola otti rohkeasti vastaanottovastuuta ja saikin vastaanottaa yli puolet kaikista VaLePan vastaanotoista 30 Ruohola/57 VaLePa yhteensä. Vastaanottoprosentti 70 ja täydellisiäkin 23%. Ensimmäisessä liigapelissä vielä 1 LähiTapiolapiste, ei huono.

Toinen ensikertalainen aloituskokoonpanossa tulee hieman eri meriiteillä. Olli Kunnari on pitkin syksyä kärsinyt erilaisista vaivoista. Nyt Kunnari päästettiin irti. Kunu selviytyi erinomaisesti tauon jälkeen, vastaanotto 58%, hyökkäystehot 56% ja kruunuksi 2 torjuntaa sekä rauha kentällä.

– Yksi on joka pysyy, totesi Pekka Krook lehdistötilaisuudessa. Mikko Esko valittiin joukkueensa parhaaksi. Monipuolinen pelinrakentelu höystettynä omilla ratkaisuilla.

Aaro Nikula tuli hakkuriksi kolmanteen erään ja osoitti, että VaLePalla on hakkurivaihtoehtoja. Niko Suihkonen kuului totutusti VaLePan tehopelaajiin. 

Ducksille tärkeä Toni Kankaanpää ei vamman vuoksi voinut tänään pelata ja se vei vantaalaisten tehoja. Nuori Kalle Kattelus paikkasi hyvin ja palkittiin Ducksin parhaana. Katteluksen hypärit tuottivat erityisesti vaikeuksia VaLePan vastaanottajille. 

VaLePa vei kaksi ensimmäistä erää helpohkosti. Ducks otti kolmanteen erään peliin Atte Kyrölän ja passariksi Michael Milsteinin. Erästä tulikin tiukin, mutta pukkipaidat hoitivat rutiinilla tämän tasaisen erän Sastamalaan.

Parhaana palkitut pelaajat 
Ducks Kalle Kattelus
VaLePa Mikko Esko

LähiTapiola pisteet
3 Mikko Esko
2 Mikko Karjarinta
1 Risto Ruohola

Ducksin tiedotuksen näkemys tuloksesta ja siinä parhaat pisteiden tekijät.

X