VaLePa uudella kokoonpanolla iloiseen voittoon

VaLePa Sastamala Tampere – Etta Oulu 3-2 (17-25, 25-21, 25-23, 17-25, 15-12)

Kahdesti siirretty Etta pelin järjestäminen onnistui vihdoin tänään viime metreillä, sillä runkosarjan viimeiset pelit pelataan huomenna. Tänäänkin Etta joutui tulemaan vajaalukuisena Sastamalaan, matkassa vain kahdeksan pelaajaa. VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko halusi antaa ennen loppupelejä mahdollisuuden vähemmän pelanneille pelaajille ja samalla valmistaa heitä pudotuspeleihin. 

Myöhään alkanut peli kokosi Vexve Areenalle mukavasti 447 katsojaa, jotka yhdessä VaLePan joukkueen kanssa loivat iloisen ilmapiirin halliin. Iloa toivat myös pallotyttöinä ja -poikina toimineet pienet junioirpelaajat vähän vanhempien junnujen ohjaamina.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Laakso, Savonsalmi, T.Tihumäki, Oiguss, Järnvall, M. Tihumäki, Ruohola L
Etta: Haapakoski, Väisänen, Niinivaara, Pennanen, Heikkilä, Marttila, Hakala L

Vaikka Ettalla oli vain kahdeksan miestä, oli matkassa aika lailla oletettu ykköskuusikko. Se näkyi joukkueen varmoina otteina. Valmentaja Olli Kuoksa on vuodesta toiseen tehnyt loistavaa työtä nuorten pelaajien kehittäjänä. Tälläkin kaudella Etta on kevättä kohti parantanut rutkasti otteitaan. VaLePan tuoreilla pelaajilla oli selkeästi kova into lähteä pelaamaan. He nauttivat joka pallosta ja se näkyi uhrautuvaisena puolustuspelaamisena ja vilpittömänä ilona jokaisen onnistumisen jälkeen. 

Ensimmäinen erä meni Ettalle selvästi. VaLePan pelurit odoksuivat uutta tilannetta, hyökkäykset eivät oikein kuolleet tai Etta nappasi kiinni torjunnalla. 

Toiseen erään pukkipaidat löysivät itseluottamuksen, vastaanotto tuli tarkemmaksi ja hyökkäystehot paranivat.

Kolmas erä oli tasainen loppuun asti. Uudet miehet nousivat hienosti ratkaisuhetkillä. Raivis Oiguksen hyvän syötön jälkeen Tuomas Tihumäki otti torjunnan Janne Marttilasta. Eräpallossa Ville Järnvall vastaanotti ja päätti sen jälkeen erän nelospaikalta. 

Neljännessä erässä tasaisen alun jälkeen tuli vaikea vaihe. Etta söi torjuntapelillä aseet VaLePan hyökkääjiltä. 

Viidennen erän ratkaisuhetkillä Tihumäen veljekset hoitivat otteluvoiton VaLePalle. Matias Tihumäki vei hyökkäyksellä eräpalloon ja Tuomas Tihumäki päätti Joel Laakson hienosta tarjoilusta keskihyökkäyksellä ottelun pukkipaidoille.

Pirteä iloinen esitys VaLePan koko joukkueelta. Matias Tihumäki hoiti hakkuripelaamisen loistavasti 32/+16, hyökkäysprosentti 56. Hänet valittiin kotijoukkueen parhaaksi. Kakkostähdeksi voisi valita Joel Laakson, tarkat passit ja rohkea peli. Ville Järnvall oli jälleen loistava vastaanottaja. Tuomas Tihumäki hoiti hyökkäyspaikat hyvin ja otti 3 torjuntaa. Myös Raivis Oiguksen ennakkoluuloton peli oli iloinen yllätys.

Etta ehdoton ykkönen oli Eetu Pennanen, loistava vastaanottaja ja joukkueensa tärkein hyökkäyspelaaja. Teppo Heikkilä on pelannut edellisen kerran liigaa seitsemän vuotta sitten ja nyt hän on pitkän tauon jälkeen palannut liigapeleihin. Siihen nähden erinomainen suoritus varsinkin vastaanottopelissä. 

Prisma Sastamalan palvelupäällikkö Piia Perälä palkitsi joukkueiden parhaat
MVP pelaajat
VaLePa: Matias Tihumäki
Etta: Eetu Pennanen

PROLibero Risto Ruohola VaLePa

Ässät 1-4, syöttövirheet 18-10, vastaanotto 45%(28%)-55%(35%), hyökkäys 49%-41%, torjunnat 9-11

Eetu Pennanen: Hyvää kokemusta kaikille. Tänään näkyi , että vastustajan laiturit pääsivät liian hyvin pelaamaan. Oma hyökkäyspeli ei ollut tänään parhaimmillaan. VaLePa ansaitsi voiton.

Matias Tihumäki: Oli kyllä mukava pelata, runkosarjan viimeinen peli. Passarin kanssa sujui hyvin yhteispeli.

Olli Kuoksa: Saatiin yksi piste, joka on meille todella tärkeä ja huomenna Kokkolan Tiikerit vielä vastassa. Tulos on omissa käsissä. Haastavaa on kaikilla joukkueille, mutta pelattiin tänään kuitenkin hyvin. Tavoite on se, että kausi päättyy.

Janne Kangaskokko: Kun edellinen peli loppui niin osalla pelaajista alkoi palautuminen kolmen viikon rumbasta. Nuoret miehet pelasivat iloisen ja viihdyttävän peli, arvostan kaikkien panosta. Tuttu porukka toisilleen, ja ovat koko kauden tehneet yhdessä töitä. Tästä keskitytään ensi viikon keskiviikkona alkaviin playoff –otteluihin.

Kuvat Hannu Moilanen

X