VaLePa väänsi hienon taisteluvoiton Savo Volleysta

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 2-3 (25-21, 27-25, 18-25, 21-25, 10-15)

Savo Volley ja VaLePa ovat erottuneet Mestaruusliigassa kärkikaksikoksi. Kamppailu runkosarjan herruudesta on ollut kovaa. VaLePa voitti ensimmäisen pelin Vevxe Areenalla 3-1 ja Savo Volley vei samoin numeroin kotipelinsä Pielavedellä. Lisäksi savolaiset voittivat Finnish Teknikum Cupin välierässä pukkipaidat 3-0. Nyt oli vuorossa joukkueiden kolmas peli Siilinjärvellä. 

Savo Volley lähti peliin erittäin agressiivisella syöttöpelillä. Joukkueen johtaessa 11-10 viisi pistettä oli tullut ässäsyötöillä eikä syy ollut VaLePan vastaanottajissa. Erä pysyi kuitenkin tasaisena tilanteeseen 20-20. Valmentajan Timo Tolvanen vaihtoi aloitussyöttäjäksi Antti Siltalan. VaLePa joutui virheisiin vastaanotossa ja hyökkäyksessä. Lelu Ojansivu päätti erän 25-21. 

Toinen erä oli kutkuttavan jännittävä loppuun asti. Tämän erän erikoisuus oli savolaisten todella kovatasoinen vastaanotto. Vastaanoton tarkkuus peräti 90% (38%). Savo Volleyn loppuerän ratkaisijaksi nousi Miki Jauhiainen. Hän teki Savo Volleyn kolme viimeistä pistettä, ensin kaksi hyökkäyksellä ja lopuksi torjui eräpallossa Sebastian Röslerin hyökkäyksen. Jotkut olivat sitä mieltä, että Savo Volley on saanut VaLePasta henkisen yliotteen, koska se pystyi kääntämään tiukat erien loput edukseen. Erä Savoon jatkopisteillä 27-25

Pitkän erätauon jälkeen VaLePa pystyi rikkomaan savolaisten vastaanoton ja joukkueen hyökkäystehot putosivat. VaLePan Matias Tihumäki ja Sakari Mäkinen olivat vahvimmat hyökkääjät ja Jiri Hänninen tarkin vastaanottaja. VaLePan peli vapautui, selvä erävoitto 25-18 Pirkanmaalle.

Neljännessä erässä Savo Volley sai taas vastaanoton kuosiin, mutta teki silti liikaa hyökkäysvirheitä. Erä päättyi numeroihin 25-21 VaLePalle, kun Jiri Hänninen torjui Lelu Ojansivun.

Ratkaisevassa erässä Sakari Mäkinen teki kaksi pistettä nelospaikan hyökkäyksillä ja Matias Tihumäki syötti ässän ja pukkipaidat siirtyivät 4-1 johtoon. VaLePan johtaessa 7-6 Mikko Eskon pahat aloitussyötöt tuottivat vastustajalle vaikeuksia. VaLePa otti ratkaisevan 11-6 johdon. Edellisen pelin levännyt Sakari Mäkinen esitteli pelissä kaikki kikkansa voimalyönneistä, sijoituksista äärimmäisen hyvin peitettyihin peippeihin. Ottelupallossa oli vuorossa taidokas peippi. 

Mäkinen oli illan selvästi paras pelaaja. Tutut nimet Mikko Esko ja Jiri Hänninen pelasivat myös hienosti. Heidän lisäkseen on syytä nostaa esille myös Matias Tihumäki, pelissä oli voimaa ja järkeä sopivasti. Tulosta syntyi ja hän syötti Eskon kanssa eniten aloitussyöttöjä VaLePan joukkueesta. PROLiberon tittelin vei Risto Ruohola ansiosta. 

Savo Volleyn tehokkaimmat olivat Michael Michelau ja Miki Jauhiainen.

Huomenna pelit jatkuvat Kokkolassa Tiikereitä vastaan.

Valmentajien mietteitä.

– Alkuun mentiin tasatahtia, mutta sen jälkeen meidän tekemiemme virheiden määrä kasvoi poskettomaksi, murehti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Välillä se oli melkoista hyvistäkin paikoista roiskimista. Rohkeutta pitää pelissä olla, mutta ei tuollaista määrää virheitä.
Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko kertoi korostaneensa pitkällä erätauolla oman joukkueen syötön vahvistamista.
-Kahdessa ensimmäisessä erässä vastustajan vastaanotto oli todella vahva. Sitä päätimme rikkoa jatkossa, ja siinä onnistuimmekin.
– Korjasimme hyvin peliämme loppua kohti. Eniten olen tyytyväinen, että olimme henkisesti vahvoja, ruoti Kangaskokko.

Joukkueiden parhaat:
Michael Michelau, Savo Volley
Sakari Mäkinen, VaLePa
PROLibero:
Risto Ruohola

Pisteet

Raadik 19/+6       Mäkinen 20/+8
Michelau 18/+9     Hänninen 20/+11
Ojansivu 13/+4     Rösler 5/-1

Artikkelikuva Savo Volley

X