Ford Levoranta Sastamala joutui taipumaan Sport Lisboa a Benfican kotisalissa

Sport LISBOA a Benfica – Ford Levoranta Sastamala 3-0 (25-23, 25-21, 25-18)

Nyt, kun koko Eurooppa on vapautunut koronarajoituksista lentomatkustukseen, on sopivien lentoreittien ja -aikataulujen löytyminen varsin haasteellista. Tästä johtuen myös pukkipaitojen matka keskiviikkona Lissaboniin kesti tavallista pidempään. Illalla joukkue pääsi vielä venyttelemään matkakankeita jäseniä Benfican kotisaliin. Tänään joukkue oli parhaalla mahdollisella tavalla valmis kohtaamaan Portugalin mestarijoukkueen. 

Aloituskokoonpanot

Benfica: Violas, Wohlfahrsträtter, Soares, Ryuma, Lopes, Caspar, Casas L

Ford Levoranta: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin, Ruohola L

Ford Levoranta Sastamalan alku pelissä oli nihkeä ja joukkue teki virheitä. Benfica puolestaan tuli otteluun isännän ottein ja vasta tilanteessa 15-7 he tekivät ensimmäisen suoritusvirheen. FLS:n Alberto Cavasin löysi hyökkäyksiin tehoa ja joukkue sai torjuntoja ja nousi haastamaan kotijoukkuetta tosissaan. FLS nousi useaan otteeseen pisteen päähän, mutta joutui lopulta taipumaan.

Toinen ja kolmas erä menivät selkeämmin Benficalle. Ford Levoranta Sastamalan pelaajat pitivät pelin tasaisena ja olivat johdossakin. Erien lopussa Benfica onnistui syötöillä sotkemaan pukkipaitojen hyökkäyspeliä. 

Tappiosta huolimatta FLS:n pelissä oli paljon hyvää. Alberto Cavasin pelasi pukkipaidassa tasaisimman pelinsä ja hän oli hyökkäyksen tehossa Benfican Hugo Casparia edellä. Myös keskimiehet Mikko Karjarinta 6/+4 ja Severi Savonsalmi 7/+5, 3 torjuntaa käyttivät saamansa paikat tehokkaasti. Jiri Hänninen oli laitureista tehokkain. 

Benfican passari Tiago Violas käytti tarkan vastaanoton ansiosta paljon keskimiehiä ja he olivat tehokkaita Peter Wohlfahrsträtter 9/+7 ja Flavio Soares 10/+10. Yleispelaaja Andre Ryumalla on iso rooli joukkueessa. 

Ensi keskiviikkona pelataan toinen osaottelu Sastamalassa. Jatkoon pääsy edellyttää 3-0 tai 3-1 voittoa ja sen jälkeen pitää selvittää kultainen erä. Isoin ero pelissä tuli syöttö- ja vastaanottopelissä. FLS jäi jälkeen vastaanoton tarkkuudessa 59%, täydelliset 33%, Benfica 76% (47%). Vastaavasti aloitussyötöissä FLS syötti 14 virhettä ja 1 ässän, Benfica 10 virhettä, 5 ässää. Tuttu kotisali ja kotiyleisön kannustus auttaa tuo varmuutta aloitussyöttöihin ja vastaanottoon.

Ottelutilasto

Ottelukuvat

Artikkelikuva CEV

X