Ford Levoranta Sastamala Mestarien liigan jatkopaikan jahdissa keskiviikkona kotikentällään

— 11.10.2021 Euroopan cupit Toni Flink, Lentopalloliitto

Upean 3-2 -taisteluvoiton viime viikolla Alankomaista ottanut VaLePa eli Eurokentillä Ford Levoranta Sastamala jatkaa Mestarien liigan urakkaansa keskiviikkona kotikentällään Vexve Areenalla. Voitto toisesta osaottelusta Draisma Dynamo Apeldoornista veisi FLS:n 2, kierrokselle ja taas askeleen lähemmäksi lohkovaihetta,

Jos Sastamalassa päädytään vieraiden 3-2 -voittoon pelataan jatkopaikasta ns. kultainen erä. Draisma Dynamo Apeldoornin voittaessa 3-0 tai 3-1 etenisi se jatkoon FLS:n sijaan.

Otteluparin voittaja kohtaa 2. kierroksella voittajan otteluparista Benfica (Portugali) – Bigbank Tartu (Viro). Aaro Nikulan edustama Benfica voitti avausosassa Virossa 3-1.

Avausottelussa viime keskiviikkona Apeldoornissa FLS nousi neljännen erän vastustajan ottelupallojenkin takaa todella arvokkaaseen 3-2 -voittoon. FSL:n yleispelaajat olivat isossa roolissa, kun Jiri Hänninen teki komeat 26/+18 ja Sakari Mäkinen 20/+11. Apeldoornin kovimmat luut olivat kokenut yleispelaaja Jeroen Rauewerdink (18/+14), nuori hakkuri Martjin Brilhuis (21/+16) sekä paljon hyökättävää saanut keskipelaaja Nico Manenschijn (18/+16).

Molemmat joukkueet pelaavat organisoitua torjunta/puolustuspeliä niin kuin kansainvälisissä otteluissa pitääkin. Senkin vuoksi on lupa odottaa varsin viihdyttävää peliä Vexve Areenalla.

Sakari Mäkinen odottaa kuumeisesti kotiyleisön eteen pääsemistä keskiviikkona.

– Kova peli tulossa. Mitään ei saatu ilmaseksi vieraissa ja tilanne tulee tuskin muuttuu keskiviikkona Sastamalassa. Saatiin pelattua itsellemme hieno mahollisuus, mutta mitään ei siis olla vielä voitettu. Tarvitaan koko kotiyleisön tuki, että päästään seuraavalle kierrokselle. Nyt koko lentopallokansa lehtereille.

FLS:n päävalmentaja Janne Kangaskokko odottaa joukkueensa jatkava aggressivisille pelitavalla myös kotonaan.

– Odotan tulevastakin pelistä tasaista ja voimasuhteet voivat vaihtua pelin sisällä useinkin. Vastakkain on kaksi hyvin toisensa tuntevaa joukkuetta. 

– Meidän on jatkettava agressiivista hyökkäyspeliämme ja silti säilyttää ajatus ja rauhallisuus kentällä. Pelien välissä olemme analysoineet ensimmäisen pelin tapahtumat hyvin ja saamme siitä muutamia kehityskohteita peliimme. Olemme varmasti valmiimpia pysäyttämään vastustajan hakkurin ja keskipelaajat. Voitto ottelusta vaatii jälleen koko joukkueen korkealaatuista suoritusta.

X