Sakari Mäkinen, toisen polven EM-kisapelaaja

EM-kisojen alkulohkot pelattiin syksyllä 1977 Helsingissä ja Tampereella. Suomi pelasi oman alkulohkonsa Helsingissä. Suomen joukkueen peliä passarina pyöritti 25-vuotias Arto Mäkinen. Hän oli aiemmin pelannut maajoukkueessa yleispelaajana, mutta siirtyi sitten passarin rooliin. Mäkinen kuului lentopallossa aikansa kirkkaimpiin tähtiin ja hänet valittiin kahdesti kauden parhaaksi lentopalloilijaksi. Vaikka hän jäi pois maajoukkueesta 26-vuotiaana, ehti hänelle kertyä 122 maaottelua.

Nyt Tampereella pelattavissa lentopallon EM-kisoissa 26-vuotias Sakari Mäkinen kulkee isänsä jalanjäljissä. Sakari on ollut voitokkaissa peleissä Pohjois-Makedoniaa ja Espanjaa vastaan joukkueen kantavia voimia joka osa-alueella. Aivan erityisesti hän on kunnostautunut torjuntapelissä, mutta plakkariin on kertynyt ässäsyöttöjä, taitavia hyökkäyksiä, varmoja vastaanottoja ja puolustuksia. Sakari on erittäin tekninen, monipuolinen pelaaja. Hyvän tekniikkansa ja liikkuvuuden ansiosta hän menestyisi isänsä tavoin myös passarina. 


Hienoa, että Sakari jatkaa VaLePassa. Hän on myös toisen polven valepalainen. Arto edusti VaLePaa 80-luvulla. Tulevalla kaudella me saamme edelleen nauttia Sakarin taidokkaista otteista pukkipaidassa.


Suomen ottelut jatkuvat tänään EM-kisoissa. Ottelu Hollantia vastaan alkaa klo 20 ja huomenna alkulohkon viimeinen Suomi – Turkki alkaa samoin klo 20.

Kuvat: Markku Mäsi Mäkinen

X