Biitsitähdet SM-osakilpailussa Kaalisaaressa viikonloppuna

Aikuisten kauden ensimmäinen SM Beach volleyn osakilpailu otellaan lähes täydellisissä biitsiolosuhteissa. Kaalisaari on erinomainen, luonnonkaunis pelipaikka, jossa on tasokkaat biitsikentät. Liekovesi ympäröi Kaalisaaren niemeä molemmin puolin. Pelipaikalla on pelaajille ja katsojille sekä kahvio että ravintola eikä keskustaan ole matkaa kuin parisataa metriä. Lisäksi viikonlopuksi on luvattu upeita ilmoja.

Perjantaina pelataan karsintapelejä klo 17-20 pääsystä pääsarjaan. Mouhijärveltä kotoisin oleva Pinja Jokela ottelee pääsarjapaikasta ruotsalaisen valmentajansa Karin Lunqvistin parina. Lundqvistillä on takana tasokas ammattilaisura biitsikentillä. Hän on kahdesta edustanut Ruotsia lajin MM-kisoissa ja on seitsenkertainen maansa mestari. Jokela voitti torstaina tyttöjen U 18 sarjan.  Myös miesten karsinnoissa on mielenkiintoisia pareja, pääosin beach volleyn erikoismiehiä. Lentopallon puolelta tunnetuimmat ovat Ducksin kaksikko Kalle Kattelus – Miro Määttänen. 

Naisten karsinnat:
18:00 Lauri / Rantanen – Jokela Lundqvist
18:00 Pirttimäki / Tahvanainen – Heimonen / Ritala
19:00 Pehrsson / Tuohimaa – Waris / Huhtala
19:00 Matalamäki / Mäkinen – Suomalainen / Kumlander
19:00 Kivinen / Sorvoja – Heinonen / Laapotti 

Miesten karsinnat:
17:00 Määttänen / Kattelus – Koponen / Koponen
17:00 Manninen / Manninen – Ruohonen / Lehtinen
17:00 Timonen / Peltonen – Vainio / Pulkkinen
17:00 Sorvoja / Viitala – Tikkanen / Savolainen
18:00 Keskitalo / Iisakkala – Vaarala / Myötyri
18:00 Parviainen / Peltonen – Vuorinen / Koivuniemi

Lauantaina miesten pelit alkavat klo 8.30 ja naisten ottelut 10.30. Naisten ja miesten pääsarjassa on 16 paria. Miesten pääsarjan otteluohjelma löytyy linkistä: https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=M1
ja naisten: https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=N1

Miesten puolen suurin ennakkosuosikki on pari Santeri Siren – Jyrki Nurminen. Kaksikko on voittanut yksitoista turnausta kahdestatoista SM-kiertueella kolmen viime kauden aikana. Mestariparilla on haastajina monia kokeneita ja menestyneitä pareja mm.Pekka Piippo – Teppo Pulkkinen, Harri Suonikko – Pyry Topio, Joona Ilomäki – Aleksi Kouki. VaLePakin on edustettuna, sillä Jiri Hänninen sai villin kortin pääsarjaan yhdessä parinsa Jere Mäkisen kanssa.

Naisten sarjan suurin ennakkosuosikkipari Vilhelmiina Prihti – Alisa Vuorinen tulee Sastamalasta. Metsäkoivun sisarukset Tuuli ja Katja Metsäkoivu ovat ehkä kovimmat haastajat. Vai yllättävätkö viime kesän U 18 sarjan mestarit Anniina Muukka – Sara Sinisalo. 

Sunnuntaina pelit alkavat klo 9 ja finaalit pelataan otteluaikataulun mukaan miehet klo 15 ja naiset 16.

X