VaLePa näytti kovuutensa erien lopulla

Etta – VaLePa 0-3 (15-25, 25-27, 23-25)

Aloituskokoonpanot
Etta: Laakso, Niinivaara, Aho, Helenius, Marttila, Muukkonen, Mäntylä L
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L

VaLePa aloitti pelin varsin näyttävästi, hienoja puolustuksia ja vahvaa jatkopallohyökkäämistä. VaLePan vahva aloitussyöttöpeli vaikeutti Joel Laakson pelinrakentelua. Pukkipaidat veivät erää selvässä johdossa ja veivät erän lopulta 10 pisteen marginaalilla 25-15.

Toisessa erässä VaLePalla oli vaikeuksia Ettan vaikeiden syöttöjen kanssa. Juha Ahon syöttövuorolla kotijoukkue karkasi 7-4 johtoon ja vielä kasvatti eroa 13-8 tilanteeksi. Sastamalalaiset kirivät pisteen päähän 13-12. Jälleen Etta karkasi ja VaLePa kiri uudestaan pisteen päähän. Ensimmäisen kerran VaLePa nousi tasoihin 20-20 ja siitä jatkettiin jatkopalloille. Erä VaLePalle. Paavo Kaski sai liigadebyyttinsä syöttövaihdossa. Hyvin Kaski syöttikin paineen alla.

Kolmas erä oli vähän toisen toisinto. Ettan 3-4 pisteen johdossa edettiin kunnes VaLePa nousi tasoihin 17-17 ja lopullisesti karkumatkalle 21-20. Ottelupallon päätti David Pettersson.

VaLePan parhaana palkittiin Mikko Esko. Esko haki passipelin lisäksi hyvällä pelin luvulla lukuisia peippejä ja puolustuspalloja. Aaro Nikula pelasi hänelle tyypillisesti vähillä virheillä 16/+12, mutta tehokkaasti 57%:n hyökkäysteholla 28 passista 16 pistettä. Hyökkäyspelissä ei virheitä, kerran Etta sai torjunnan eteen. Kolme syöttövirhettä vähensi +/- saldoa. Nikulan juniorivalmentajat ovat tehneet aikanaan hyvää työtä. Vaikka Aaro on aina ollut pitkä, hän ei ole sortunut tavoittelemaan teatterilyöntejä pystyyn vaan osaa lyödä takarajan tuntumaan. 212 cm pitkä hakkuri on vaikea torjuttava.

Ettan hakkuri, nuori Aleksi Muukkonen oli joukkueensa tehokkain. Juha Aho syötti kaksi ässää ja hänellä oli eniten aloitussyöttöjä koko joukkueesta. Hyvä saavutus hypärimiehille. Lisäksi Ahon nopea siirto- tai paterihyökkäys on vaikea torjua. Joel Laakso on noussut liigapassareiden eliittiin.

Nikula 16/+12, Mäkinen 15/+6, Sauss 9/+3
Muukkonen 15/+7, Helenius 12/+7, Aho 8/+6

Mestaruusliigan pistekilpailu
3 Esko 
2 Nikula
1 Aho

ProLibero
Ruohola

Lehdistötilaisuudessa Mikko Esko ja Janne Kangaskokko olivat iloisia, että joukkue ei häkelly, vaikka olisi tappiollakin. Joukkueella on malttia toteuttaa omaa juttua.

Huomenna VaLePan pelit jatkuvat Rovaniemellä klo 17.00. vastassa Lakkapaa.com. Peliä voi seurata Ruutu+:n fanikameralähetyksenä.

X