VaLePa söi Lakkapaa.com:in hyökkäystehot

VaLePa Sastamala Tampere – Lakkapaa.com 3-0 (25-15, 25-9, 25-14)

Tyrvään Sanomien lastenpeliin Tyrvis kutsui kaikki lapset mukaan. Erityisvieraina olivat Muistolan koulun toisluokkalaiset, jotka olivat tehneet hienoja VaLePa-piirrustuksia kannustamaan kotijoukkuetta voittoon. Kannustuksesta oli apua, sillä pukkipaidat pelasivat aivan loistavan pelin eikä Lakkapäälle jäänyt minkäänlaisia mahdollisuuksia tasapäiseen pelaamiseen. 

Aloituskokoonpanot 

VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Toimela, Mäkinen, Nikula, libero Ruohola
Lakkapaa.com: Jäntti, Lokka, Koskela, Zhukov, Lemola, Häyrinen, libero Silventoinen

VaLePan ylivertaisuuden vahvisti myös Lakkapään valmentaja Jukka Tuovinen pelin jälkeen. 

–  Oma syöttö toimi, mutta hyökkäyspeli ei. Toki vastustajan pelaaminen ja torjunta olivat erittäin hyviä. VaLePa on tällä hetkellä tosi hyvässä vireessä. Karvaassa tappiossa on voiton siemen, joten otamme oppia ja käännämme huomiseksi oman pelin plussaksi.

VaLePa pelasi hienon pelin. Joukkueen torjunta/puolustuspelaaminen söi eväät Lakkapään hyökkääjiltä. Hyökkäysprosentit menivät kotijoukkueelle 62%-25% ja positiivisten vastaanottojen jälkeen VaLePa hyökkäsi 93%:n tehoilla, kun Lakkapää jäi 17%:n tehoon. Suuri kiitos lankeaa ulottuvalle torjunnalle, mutta erikseen on nostettava myös Risto Ruoholan erinomainen liberopeli. Hän on mukana niin kovien iskujen puolustamisessa kuin myös peippipallojen hakijana. Puolustuspelaamisen lisäksi VaLePa käytti hyökkäyspaikat lähes virheettömästi.

Hyökkäysten järjestelyssä Mikko Esko tarjoaa jatkuvasti herkullisia hyökkäyspaikkoja. Hakkuri Aaro Nikula käytti paikkansa erinomaisesti 11/+11 ja hyökkäysprosentti 82% ja kaksi torjuntaa.

Ottelun parhaana palkittu Sakari Mäkinen 17/+14 ihastutti paitsi näyttävillä hyökkäyksillä myös huikeilla puolustuspallojen hauilla ja taitavalla yleispelaamisella. 

VaLePan kolmanneksi tehokkain oli David Pettersson 10/+7 ja hyökkäys 67%.n teholla. Paras torjuja tänään oli Ilari Toimela kolmella torjunnalla.

Todellinen tason mittari VaLePalle tulee ensi keskiviikkona, kun sarjakärki Savo Volley tulee VaLePan vieraaksi.

Mietteitä lehdistötilaisuudesta.

Miikka Lemola: Vaikea päivä tänään. Ei voida olla tyytyväisiä pelaamiseen.

Sakari Mäkinen: Viikko reenattiin aika kovaa, en ihan näin vahvaa esitystä vielä odottanut, mutta tiesin, että hyvä peli on tulossa. Kaikki osa-alueet toimivat hyvin.

Janne Kangaskokko: Maanantaina päätettiin, että Romans lepää ja Ilari pelaa. Erittäin tyytyväinen peliin, peli ilo ja nöyryys työn tekoon, torjunta-puolustus toimi. Kotipeli Savoa vastaan on edessä, siihen panostetaan keskiviikkona.

Otteluisäntä Tyrvään Sanomat valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. Palkinnot jakoi päätoimittaja Hanna Pihlajamäki. 

VaLePa Sakari Mäkinen
Lakkapaa.com Miikka Lemola

Parhaat pistemiehet
VaLePa Sakari Mäkinen 17/+14, Aaro Nikula 11/+11, David Pettersson 10/+7
Lakkapaa.com Miikka Lemola 8/+3, Eetu Häyrinen 7/-5, Borys Zhukov 4/-2

Pistekilpailu
3 Sakari Mäkinen VaLePa
2 Mikko Esko VaLePa
1 Aaro Nikula VaLePa

ProLibero Risto Ruohola VaLePa

X