Beach Volley Sastamala Open ennakko

Ensi viikolla alkavaan Beach Volley Sastamala Open turnaukseen on ilmoittautunut runsaasti pareja kaikkiin sarjoihin. Aikuisten SM-osakilpailuissa osallistujien taso on ennätyksellisen korkea. Näistä pareista tarkemmin alla olevassa turnausennakossa.

BEACH VOLLEY SUPERVIIKKO

Sastamala open aloittaa hyvin erilaisen beach volley-kesän, johon on totuttu. Se missä suomalainen beach volley-yleisö voittaa, on että kaikki kotimaiset huippuparit kiertävät kotimaisia turnauksia, koska kansainvälistä kilpailutoimintaa ei pystytä ainakaan toistaiseksi avaamaan.

Naisten joukkueiden osalta poikkeustilanne tuo Sastamalaan molemmat kansainvälisillä kentillä meritoituneet parit; Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen sekä Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen. Heidän lisäkseen koko talven yhdessä harjoitellut naisten maajoukkueen haastajaryhmä (Vuorinen-Prihti, Sinisalo-Rantala ja Metsäkoivu-Metsäkoivu) takaa sen, että meno Sastamalassa on kansainvälisellä tasolla. Edellä mainituista pareista Sinisalo-Rantala ja Metsäkoivut ehtivät jo vuoden alussa pelaamaan kaksi world tourin yhden tähden osakilpailua, joissa molemmissa joukkueet tekivät hyvää jälkeä pääsarjoissa osoittaen kuuluvansa kansainvälisille areenoille. Sanansa sanottavana turnauksessa on myös viime vuoden voittajilla Vuorisella ja Prihtillä. Nuorille naisille kotiyleisön edessä pelaaminen on varmasti vuosi toisensa jälkeen miellyttävä ja jossain määrin jopa nostalginen asia.

Monta ihmeellistä asiaa saa tapahtua, jos naisten voittaja löytyy näiden mainittujen parien ulkopuolelta ja toisaalta muutama pienempi asia pitää tapahtua, jos voittaja ei ole jompikumpi naisten maajoukkuepareista.

Miesten turnauksessa on edelleen vain yksi suosikki. Ilman loukkaantumisia miesten kohdalla suurin jännityksen aihe on siinä menettääkö ykköspari Nurminen-Siren edes erävoittoa turnauksen aikana. Onkin hienoa saada joukkue jo toista kertaa peräkkäin Sastamalan turnaukseen. Miesten puolella viime vuosina ainoana merkittävän kansainvälisen kalenterin pelannutta joukkuetta voidaan pitää jopa Suomen kaikkien aikojen miesjoukkueena beach volley:ssa. Nurmisen ja Sirenin jälkeen miesten kaavio muuttuu mielenkiintoiseksi. Talvella perustettu miesten maajoukkueryhmän ansiosta moni pelaaja on päässyt harjoittelemaan keskitetymmin ja määrätietoisemmin. Tulosten pitäisi siis näkyä. Nurmisen ja Sirenin ohella maajoukkueryhmään kuuluvat Pekka Piippo-Pyry Topio, Verneri Vetriö-Vili Topio, Valtter Pennanen-Arttur Pennanen sekä Harri Suonikko. Miesten kaaviossa mielenkiitoa lisää se, että maajoukkueryhmän ulkopuolella olevilla joukkueilla potentiaaliset mahdollisuudet nousta taistelemaan mitalisijoista.

Miesten kaaviossa Sastamalan värejä edustaa mielenkiintoinen ryhmä: Mikko Esko ja Toni Tuominen eivät esittelyjä kaipaa. Siitä kun herrat ovat tosissaan biitsiä pelanneet on vierähtänyt jo vuosia, mutta se minkä kerran taitaa ei hevillä unohdu.Lasse Koivuniemi ja Oskari Vuorinen eivät ole paistatelleet lentopalloilijoina valokeilassa. Biitsi on kuitenkin vienyt monena kesänä molempien herrojen ajasta ison palan. Jussi Timonen pelaa yhdessä Sakari Peltosen kanssa. Timonenkaan ei ole lentiksessä liigajyrä, mutta Mouhijärven biitsihallin suurkuluttaja.

Timo Haavisto ja Toni Vahela viimeinen biitsiturnaus on 2017 vuoden Sastamalan SM-osakilpailu, josta tuli 2. sija. Pallokosketukset ovat tämän jälkeen olleet vähissä, mutta kaksikko haluaa omien sanojensa mukaan tulla verestelemään poikkeusaikojen keskellä vanhoja muistoja edes yhden karsintapelin ajaksi. ”Suomalaisen beach volleyn puolesta toivon, että emme uusi kolmen vuoden takaista 2. sijaamme”, toteaa Vahela pilke silmäkulmassa.

X