Akaa-Volley taistellen voittoon

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 1-3 (22-25, 25-17, 19-25, 22-25)

Yleisö odotti joukkueiden välille jälleen kiivasta kamppailua Kauppi Sports Centerissä, kuten tammikuun pelissä. Akaa-Volley toi jälleen hienon fanijoukkonsa Kauppiin. Puitteet olivat erinomaiset huippupeliin. Kiitos järjestelyistä Rantaperkiön Iskun talkooväelle sekä pallotytöille, jotka tulivat tällä kertaa Supi Volleysta ja Vesilahden Visasta. Hienoa seurojen välistä lajiyhteistyötä.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka
Akaa-Volley: Lankinen, Naaber, Pitkänen, Herrera, Pennanen, Sivula, Mutka L

Eipä tarvinnut yleisön pettyä tälläkään kertaa. Ottelussa nähtiin pitkiä taistelupalloja. Akaa Volleylla ei pelissä ollut enää panosta ja se saattoi lähteä otteluun rennosti. VaLePa puolestaan olisi kolmen pisteen voitolla taistellut runkosarjan kakkostilasta. Toki se vieläkin on teoriassa mahdollista. Akaan rentous näkyi otteissa ja joukkueen voitonnälkä oli huikea. VaLePan peli puolestaan oli hieman väkinäistä.

Akaan torjunta/puolustuspeli oli tällä kertaa voiton avain. Joukkue otti paljon vaimennuksia ja sen jälkeen Köykän ja Herreran johdolla ilmiömäisiä puolustuksia. Tästä Akaa-Volley sai hurjan taisteluhengen ja se heijastui jatkohyökkäyksiin.  

Enderwin Herrera oli pukkipaitojen syöttöjen kohde ja hän onnistui vastaanottotehtävässä hyvin. Samoin hän selvitti saamansa passit tehokkaasti. Urpo Sivula aloitti hieman vaisusti, mutta nousi loppua kohden ratkaisevaan rooliin. Akseli Lankinen jakeli passeja monipuolisesti ja tarkasti. Voitto Köykän ilmiömäisellä puolustuspelillä on iso merkitys lopputulokseen.

VaLePan parasta antia oli vastaanottopeli. Hyökkäyksessä Mikko Oivanen onnistui laidasta ja myös keskipelaajat Mikko Karjarinta ja David Pettersson olivat tehokkaita. Hyvää liberopelaamista esitti myös Aleksi Mutka.

Myyntijohtaja Timo Maijala otteluisäntä Kaukokiidon edustajana palkitsi VaLePan parhaana Mikko Karjarinnan ja Enderwin Herreran Akaa-Volleysta. 

Parhaat pistemiehet
Oivanen 23/+17     Sivula 21/+10       
Suihkonen 12/+4    Herrera 15/+8       
Pettersson 9/+5    Pennanen 14/+6    

LähiTapiola pisteet
3 Urpo Sivula Akaa-Volley
2 Enderwin Herrera Akaa-Volley
1 Mikko Oivanen VaLePa

PROLibero Voitto Köykkä

X