TAATTUA LAATUA, SUURIA MAHDOLLISUUKSIA

Kaksi tuttua jatkajaa VaLePassa. Libero Eetu Pennasen sopimus jatkuu myös ensi vuonna. Loppukaudesta keskipelaajana vakuuttanut Juho Kaunisto jatkaa yksivuotisella sopimuksella.

Libero #2 Eetu Pennanen       18.09.1992  183 cm

VaLePan tulevan kauden joukkue on saanut riveihinsä taattua laatua, kun Eetu Pennanen jatkaa joukkueen liberona. Eetu aloittaa kolmannen kauden pukkipaitojen liberona ja tuo joukkueeseen tarpeellista kokemusta ja jatkuvuutta.  VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko on tyytyväinen, kun vastaanotto- ja puolustuspelin lukkona on tuttu luotettava mies. 

– Eetun toinen kausi liberona vakiinnutti hänen asemansa liigan liberoeliitissä. Erityisesti vastaanottopelaamisen kehittyminen ja yleispelaajien auttaminen ryhmityksessä oli positiivinen kehitysaskel. Tulevan kauden joukkueessa Eetulla on entistä isompi rooli, erityisesti pelin johtamisessa ja kommunikoinnissa. Liberon tontti on lentopallossa passarin ohella toinen hyvin erityinen rooli. On erittäin hienoa, että Eetu jatkaa, jolloin torjunta-puolustuspelaamisella on pohja jonka päälle rakentaa.

Eetu Pennanen on samoilla linjoilla.

– Aika VaLePassa ollut antoisaa ja sopivan haastavaa liberopelaamisen opettelun ansiosta. Työnteko jatkuu innokkaana, että voisin olla vieläkin parempi takakentän johtaja ja vastuunkantaja. Mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta, koska uusia pelaajia on tulossa VaLePaan ja projektia rakentaa voittava joukkue. Tavoitteet tietenkin on kirkkaimmissa mitaleissa niin kuin VaLePassa on totuttu!

Keskitorjuja #10 Juho Kaunisto          24.06.1998 207 cm

+Akaa Volley-VaLePa 28.3.2024, kuva Hannu Moilanen

Juho Kaunisto löytyi kauden aikana vähän sattumaltakin keskipelaajan tai oikeastaan vielä enemmän keskitorjujan paikalle. Juho tuli joukkueeseen yleispelaajaksi ja tarvittaessa hakkuriksi. Keskipelaajen loukkaantumisten vuoksi Juho otettiin keskipelaajaksi helmikuussa. Erityisesti tehokas torjuntapeli yllätti, mm. Hurmos-pelissä hän otti 9 torjuntaa. Pelit uudella pelipaikalla sujuivat hienosti, mutta Juholla on vielä mahdollisuus ottaa merkittäviä kehitysaskeleita tulevalla kaudella. Ja edelleen valmentajalla on mahdollista käyttää joukkueessa Juhon monipuolisuutta.

Janne Kangaskokko odottaa Juhon tavoin innolla tulevaa kautta, millaisia kehitysaskeleita Juho pystyy vielä ensi kaudella ottamaan uudessa roolissa.

– Mielenkiintoisen läpimurron keskitorjujan paikalle tehnyt Juho on todellinen villi kortti myös tulevalle kaudelle. Mahtavan fyysiset ominaisuudet tulevat keskipelaajana paremmin esiin ja onkin lupa odottaa hienoa kehittymistä kauden mittaan. Juho tekee oikeita asioita torjunnassa ja kunhan saamme askeleet ja systeemin toimimaan hyvin, hän on iso pelote vastustajan hyökkääjille. Juholla on potentiaalia olla myös joukkueen sisällä iso ja tärkeä persoona. Mielenkiintoista nähdä, mikä hänen roolinsa ja asema tulee joukkueessa olemaan.

Juho odottaa innoissaan uutta kautta ja haluaa omalta osaltaan olla rakentamassa menestystä.

– Kausi oli pitkä ja vaikea, mutta nousujohteinen. Tappio välieräsarjan viidennessä pelissä oli raskas. Vaikka en itse ollut keskitorjujana ollut paria kuukauttakaan niin kyllähän se silti söi sisältä, että ei pystynyt auttamaan joukkuetta. Tästä sisuuntuneena on itsellä selkeät tavoitteet ja yksi niistä on pelata koko kausi ja pysyä terveenä. Joukkueen tavoitteet totta kai sovitaan erikseen, mutta itse näen urheilun niin että voitto on ainut, mihin voi olla tyytyväinen.

Kuvat Hannu Moilanen
Teksti Mauri Esko

X