VaLePa vahvempi ratkaisuhetkillä

VaLePa ja TUTO Volley ovat pelanneet tiuhaan tahtiin vastakkain, kun joukkueet ottelivat jo runkosarjan päätöksessä viikon välein. TUTO Volley on osoittanut vaarallisuutensa ja valmentaja Olli Kuoksa on tehnyt töitä rakentaakseen joukkueelleen taktiikkaa VaLePan lyömiseksi. Tänään jälleen ksiksi ensimmäistä erää olivat tasaisia. Seuraava keskinäinen ottelu on ensi keskiviikkona Vexve Areenalla klo 18.30. VaLePalla on mahdollisuus katkaista ottelusarja, mutta vielä ei  ole voitettu mitään. Varmasti turkulaiset haluavat haastaa pukkipaidat kovaan taistoon voitosta.

TUTO Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (21/25 21/25 15/25)

Aloituskokoonpanot

Lankinen, Vuorenmaa, Keskinen, Siirilä, Groffier, Karttunen, Sihvonen L ,  

Esko, Ekman, Savonsalmi, Mäkinen, Allik, Sivula, Pennanen L

Edellisessä pelissä Sastamalassa Matias Tihumäki otettiin vaihtoon kolamannessa erässä ja hän sai kylmähoitoa olkapäähänsä. Tänään hän ei osallistunut iskurullaukseen ja Antti Karttunen pelasi hakkurin paikalla. 

Maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks oli seuraamassa maajoukkue-ehdokkaiden otteita katsomossa. Sakari Mäkinen antoi hyvät näytöt 13 hyökkäystä 7 pistettä ilman virheitä ja 2 ässää. Karli Allikin kovat syötöt olivat tärkeitä, vaikka virheitäkin tuli 5. Mikko Eskon ja Urpo Sivulan yhteistyö toimi hyvin. Eetu Pennanen napsi jälleen muutamia tärkeitä puolustuspalloja. Severi Savonsalmi oli hyvän keskipelaamisen ohella tuottoisa syöttönurkkauksessa.

Karttunen selvisi urakastaan hyvin, mutta Tihumäen poissa ollessa ei Kuoksalla oikein ollut mahdollisuuksia tehdä vaihtoja. Roope Keskisen näyttävät keskihyökkäykset ja Ville Sihvosen tyylikäs liberopelaaminen olivat turkulaisten parasta antia tänään.

Pistemiehet

Karttunen 10/+2, Groffier 8/-2, Keskinen 7/+4, 
Sivula 12/+6, Mäkinen 10/+6, Allik 9/+1

MVP:t
Mäkinen
Karttunen

Ottelutilasto

X