VaLePa voittoon tasaisuudella ja vähin virhein

Ottelun aluksi kukitettiin tuore ylioppilas Raivis Oiguss.

Kuten ennakkoon saattoi odottaa, Sastamalassa ja Akaassa on hienoa ja asiantuntevaa lentopalloväkeä. Akaan hieno fanijoukko haastoi tosissaan kotijoukkueen kannustajat.

Katsomotaistelun taisi niukasti viedä mukaansa Akaa-Volley hieno fanijoukko, joka jaksoi koko pelin ajan kannustaa omiaan hyviin suorituksiin. Kentällä sen sijaan VaLePa oli selvästi niskan päällä. Erityisesti pukkipaitojen tasokas vastaanottopeli antoi passari Mikko Eskolle avaimet käteen rakentaa hyökkääjille hyviä hyökkäyspaikkoja. Hyvistä vastaanotoista Esko rakensi hyökkääjille useita yksi vastaan yksi tilanteita. Joukkueen hyökkäysvastuu jakaantui tasaisemmin kuin vastustajalla. Kotijoukkueen aloitussyötöt olivat astetta vaikeampia kuin akaalaisten.

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-0 (25-16, 25-20, 25-21)

Aloituskoonpanot
Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Allik, Mäkinen, Sivula, Pennanen L
Välimaa, Tyynismaa, Sinkkonen, Petty, Beik, Fazli, Risso L

Ensimmäinen erä oli VaLePalta suorastaan loistavaa pelaamista. Joukkueen vastaanottoprosentti oli 91 ja täydellisetkin 45%. Hyökkäyksen teho oli 75%. Myös syöttönurkassa joukkue oli vahva, kaksi ässäsyöttöä ja vain yksi virhe. Koko joukkueen saldo erässä 16/+13. Erä päätyi, kun Greg Petty nosti Severi Savonsalmen aloitussyötön vastapalloksi ja Mikko Karjarinta painoi pallon kenttään. 

Toinen erä eteni ensimmäisen tapaan ja VaLePa kasvatti pikkuhiljaa johtoaan. Parhaimmillaan johto oli jo 18-13. VaLePalle tuli kolme virhettä lähes peräkkäin, syöttövirhe, verkkovirhe ja väärä järjestys ja akaalaiset nousivat kahden pisteen päähän Pettyn ässäsyötön jälkeen. VaLePa ei päästänyt vastustajaa tämän lähemmäksi. Eräpallossa VaLePa puolusti monta kertaa hienosti Eetu Pennasen johdolla ja erä päättyi Karli Allikin hienoon nelospaikan hyökkäykseen. Nico Nurmesniemi pelasi erässä yleispelaajana Mohammadreza Beikin tilalla.

Beik palasi peliin kolmannessa erässä ja Panu Pitkänen otti Petteri Tyynismaan paikan toisena keskipelaajana. Akaa-Volley oli ottamassa etumatkaa Sauli Sinkkosen syöttövuorolla. Severi Savonsalmen hieno torjunta Beikistä oli tärkeä VaLePalle. Seuraavassa pallossa Allik puolusti hienosti kaksi kertaa peräkkäin Pettyn kutospaikan hyökkäyksen. Beikin hurjalla syöttövuorolla Akaa-Volley eteni 15-12 johtoon, kolme ässäsyöttöä ja yksi vaikeasti nostettava. Sivula katkaisi Beikin hurjan menon Eskon hienosta pitkän matkan takapassista. 17-17 tilanteessa Joel Laakso tuli syöttämään. 

Ensimmäisen syötön jälkeen VaLePa puolusti hienosti monta kertaa ja otti pisteen itselleen. Seuraavaksi Laakso syötti peräkkäin 2 ässäsyöttöä ja VaLePa eteni 20-18 johtoon. 

Lopulta ottelun päätti itseoikeutetusti loistavan pelin pelannut Urpo Sivula 14/+12, vain yksi syöttövirhe ja kerran pallo jäi torjuntaan hankalassa tilanteessa. Myös Karli Allik täytti hienosti paikkansa 12/+8. Tehoja söi 3 vastaanottovirhettä, mutta osa niistä oli yksinkertaisesti vastustajan hyvyyttä. Eetu Pennanen otti jälleen tärkeitä puolustuksia hyvän vastaanoton lisäksi. 

Akaalaisten paras oli hakkuri Ali Fazli, vaikka hyökkäysvastuu jäi vahvasti hänen harteilleen. Greg Petty osoitti olevansa taitava pelimies. 

Jouni Salmenjaakko, Sastamalan A-osat/Mekonomen palkitsi MVP:t
VaLePa Karli Allik
Akaa-Volley Anton Välimaa

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”: Joel Laakso

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Urpo Sivula 14/+12, Karli Allik 12/+8, Mikko Karjarinta 5/+5
Akaa-Volley: Ali fazli 16/+10, Greg Petty 10/+3, Mohammadreza Beik 7/+5

Ässäsyötöt 8 – 5
Syöttövirheet 6 -12
Vastaanotto% 65 (23) – 42 (18)
Hyökkäys% 60-56
Torjunnat 4-3

ProLibero 
Eetu Pennanen

Karli Allik: Kolme pistettä meille on tärkeät. Hyvä peli joukkueelta, ainoastaan 3 vastaanottovirhettä, joita ei olisi pitänyt tulla. En sanoisi, että kaksi ensimmäistä oli helppoa, mutta pelasimme hyvin. Joel tuli loistavasti sisälle peliin ja teki hyvää työtä. 

Anton Välimaa: VaLePa pelasi todella hyvin tänään ja kahdessa ensimmäisessä erässä, jos 80% vastaanotolla joukkue pelaa niin Mesko heittelee passeja siihen malliin ja kaikki pystyvät hyökkäämään niin on vaikea olla vasta puolella. VaLePa vaan oli tänään todella hyvä, vaikka meillä vastaanotto ei toiminut aivan niin hyvin, mutta pystyttiin kuitenkin pelaamaan, mutta kotijoukkue pelasi tänään piirun veran paremmin.

Olli Kunnari: Lopputulos oli tietenkin erilainen. Valepa pelasi tänään huikean pelin, varsinkin 2 ensimmäistä erää vaikka meillä oli painettakin syötössä niin vastapuolella nousi hyvin. Kolmas erä oli sellaista peliä, mitä olisi halunnut nähdä itse koko ajan. Laakso tuli hyvällä syöttövuorolla siihen ja päästiin hyvin hyökkäämäänkin, mutta sitten hän otti vielä puolustuksenkin sieltä ja vei meiltä pelimahdollisuuden. Jos halutaan haastaa niin pitää saada energiaa kentälle, josta puhuttiin pukuhuoneessa. Mutta 3-0 ja tästä lähdetään kohti seuraavaa peliä. 

Janne Kangaskokko: Kyllä syöttö vastaanottoon pitää olla erityisen tyytyväinen ja se on tässä meillä teemana ollutkin. Akaalla oli kuitenkin hyvä hyökkäys miinus/huutovastaanotosta. Kokonaisuudessaan kyllä hyvä peli meiltä. Joel on vahva syöttövaihdosta tulija ja kyllä nämä ovat harjoiteltuja. Huomenna huilataan ja fysiikalla aloitellaan maanantaina uuden viikon valmistelu.

Tänään Jarmo Korhosen INSIDEVALEPA – TWITCH vieraana keskustelemassa vanhat pelikaverit Antti Esko ja Olli Kunnari kello 21.00.

https://twitch.tv/insidevalepa

X