Oulun Ettan haastaa pukkipaidat Vexve Areenalla

VaLePa Sastamala Tampere – Etta Vexve Areena torstaina 17.2.2022 klo 18.30

Otteluisäntä Sastamalan Lämpö Oy

Sastamalan Lämpö Oy on paikallinen palveleva kaukolämpöyhtiö, joka toimittaa kaukolämpöä Vammalan alueella.


Kaukolämpö lämmittää turvallisesti ja tasaisesti ilman yllätyksiä. Se on paikallinen, energiatehokas ja ekologinen vaihtoehto. Kaukolämpö ja säästät ympäristöä – se on nimestä huolimatta lähilämpöä.

Keväällä 2019 Ettan tulisieluinen valmentaja Olli Kuoksa johdatti joukkueensa monien mielestä yllättäen finaaliin VaLePaa vastaan. Suuri yllätys se ei ollut, sillä Kuoksalla on mainio taito kehittää nuoria pelaajia huippuiskuun. Finaalin jälkeen Kuoksan koulusta lähti ulkomaille ammattilaiseksi Antti Ronkainen, Niko Haapakoski ja Joonas Jokela.

Myös tälle kaudelle Kuoksalla on käsissään ryhmä, jossa nuoret pelaajat tekevät läpimurtoa liigatasolle kokeneiden pelaajien rinnalla. Varmaan edelliskausien tapaan Etta on vahvimmillaan keväällä. Tällä kaudella Ettalla on tosin ollut haasteita tavallista enemmän. Joulukuussa hakkuri Petras Jakub, yleispelaaja Michel Michelau ja libero Miro Rasinperä päättivät jättää kauden kesken Ettassa.  

Etta on löytänyt hyvät korvaajat tilalle. Jo kertaalleen uransa lopettanut Etta-ikoni Anssi Hakala on pitänyt kuntoa yllä ja hän on tullut liberoksi. Hakala nostelee palloja peliin pitkän pelikokemuksen myötä oikealla sijoittumisella. Tammikuussa joukkueeseen liittyi myös takavuosien maajoukkuepeluri Teppo Heikkilä. Janne Marttila on vahva hyökkääjä hakkurina. Yleispelaajan paikasta Heikkilän ja Eetu Pennasen rinnalla kamppailevat Eemi Pöllänen ja Aleksi Hänninen. Hänninen lienee tällä kaudella miesten Mestaruusliigan nuorin pelaaja, sillä hän täyttää 16 vuotta vasta huhtikuussa. Nuoresta iästä huolimatta hän on jo esittänyt kypsiä otteita. Ihmekös tuo, sillä hän kovaa lentopallosukua, Jiri Hännisen pikkuserkku. Passeja pelaajille jakelee Niko Haapakoski, joka on palannut kasvattajaseuraansa kahden ulkomailla vietetyn ammattilaisvuoden jälkeen. 

VaLePasta Matias Tihumäki ja Risto Ruohola ovat kauden aikana suorittaneet varusmiespalveluaan Puolustusvoimien Urheilukoulussa Santahaminassa. He ovat pystyneet hienosti yhdistämään pelaamisen ja varusmiespalvelun ja pääsevät nyt loppukaudesta keskittymään enemmän lentopalloon. Ville Järnvall ja Raivis Oiguss ovat tehneet hyvää työtä harjoituksissa ja heidän panoksensa on ollut erittäin tärkeä joukkueen kuusikkoharjoituksissa.

X