VaLePa voitokkaasti joululomalle

Lakkapää – VaLePa 0-3 (19-25, 19-25, 15-25)

VaLePa päätti syyskauden kuudennen peräkkäisen vieraspelin voitokkaasti Lapin Urheiluopistolla Lakkapäätä vastaan. Lakkapää vieraili Sastamalassa 7. marraskuuta vajaamiehityksellä ja joukkueen esitys oli varsin vaatimaton. Sen jälkeen Lakkapään miehistö on vahvistunut melkoisesti. Ensin joukkue sai riveihinsä belizeläisen yleispelaajan Byron Coddin ja joulukuussa kolumbialaisen keskipelaajan Daniel Aponzan kaksoisveli, yleispelaaja Leiner Aponza liittyi joukkueeseen. He ovat tuoneet joukkueeseen rutkasti lisää hyökkäysvoimaa. Ulkomaalaiskolmikko oli avauskokoonpanossa. Passarina aloitti hieman yllättäen kanadalainen Reece Dixon. Toisena keskipelaajana Atro Berg, hakkurina ruotsalainen Fredric Gustavsson ja liberona Jani Törrö.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko tiesi uudistuneen Lakkapään vaarallisuuden ja pukkipaidat lähtivät peliin ykkösnyrkillä: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin ja liberona Ruohola. 

Lakkapään passari Dixon ei saanut hyökkääjiltään parasta tehoa irti ja Lasse Jäntti otti hänen paikkansa. VaLePan Mikko Karjarinta loukkasi torjuntatilanteessa hieman jalkaansa ja Tuomas Hautala tuli hänen tilalleen. 

Pelissä Lakkapään vastaanotto oli suurissa vaikeuksissa. Ajoittain joukkue onnistui haastamaan VaLePaa tosissaan, mutta huonojen vastaanottojen jälkeiset vaikeat hyökkäyspaikat toivat liian paljon virheitä. 

VaLePan tehokkaimpia olivat laitahyökkääjät, Sakari Mäkinen ykkösenä 4 ässää, vastaanotto 58%, hyökkäys 56%. Jiri Hänninen säesti hyvin 15/+12. Alberto Cavasin voi lähteä hyvällä mielellä Italiaan lyhyelle joululomalle. Severi Savonsalmi hyökkäsi muutaman kerran keskeltä varsin miehekkäästi ja otti kolmannessa erässä pari näyttävää torjuntaa. VaLePa ei erityisemmin loistanut torjuntapelissä, mutta vei selvästi torjunnan jälkeiset hyökkäykset. VaLePa päätti syyskauden näyttävään kolmanteen erään, vastaanotto 67%, hyökkäys 72%, ei yhtään hyökkäysvirhettä.

Lakkapään tehot jäivät heikoiksi ja virheitä tuli liian paljon, tehokkaimmat Gustavsson 12/+4 ja Liner Aponza 10/+3.

Seuraavaksi VaLePa pääsee pelaamaan Vevxe Areenalle 4.1.2022 Raision Loimua vastaan.

X