Liikunta ja kirjallisuus yhdistivät voimansa voitokkaassa Lakkapää-pelissä

VaLePa Sastamala Tampere – Team Lakkapää 3-0 (25-14, 25-17, 25-22)

Sastamala, Suomen Kirjainstituutti, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Warelia, Vanhan kirjallisuuden päivät sekä Herra Hakkaraisen talo tarjosivat sastamalalaisille kaksi elämystä samassa pelissä. Katsojat pääsivät peliin tuomalla mukanaan kirjan. Vaihturina sai ottaa mukaansa lukuelämyksen. Toinen elämys tuli otteluisäntien tarjoamasta Mestaruusliigan ottelusta. Tulevalla viikolla on tarjolla kaksi huippupeliä, mutta siitä huolimatta tähän sunnuntain peliin oli tullut mukavasti kirjan ja lentopallon ystäviä. Hienoa, että erilaiset kulttuurit yhdistävät voimansa ja pelissä näki uusia katsojia.

Iloinen asia pelissä oli myös, että VaLePa sai sairastuvalta pelaajia mukaan peliin. Joel Laakso tuli pitkän tauon jälkeen passariksi. Matias Tihumäki tuli kolmanteen erään hakkuriksi ja Alberto Cavasin siirtyi yleispelaajaksi. Jerome Cross ei vielä pelannut, mutta jalka ei näyttänyt häiritsevän alkulämmittelyssä.

Lakkapään joukkue joutui Miikka Lemolan loukkaantumisen myötä pelaamaan hieman erikoisella systeemillä. Yleensä hakkurina pelannut Fredric Gustavsson joutui vastaanottajaksi ja vuorotteli osittain Ville Kulmalan kanssa hakkurina.

Ottelu pelattiin ilman rajatuomareita. Mestaruusliigaseurat ovat sopineet kokeilusta, jossa jokainen seura pelaa yhden kotipelin ja yhden vieraspelin ilman rajamiehiä.

Pitkästä tauosta huolimatta Joel Laakso on pystynyt pitämään pallotuntuman hyvin hallussa. Suomen kirjainstituutin intendentti Mari Immonen palkitsi Laakson VaLePan parhaana. Alberto Cavasinin, Jiri Hännisen ja Sakari Mäkisen laitahyökkäys toimi erinomaisesti. Kolmannessa erässä peliin tullut Matias Tihumäki hyökkäsi 8 kertaa, joista 7 pistettä.

Team Lakkapään peli oli melkoisesti parhaana palkitun Fredric Gustavssonin varassa. Kovapomppuinen Daniel Aponza oli tehokas hyökkääjä, mutta vastaanottovaikeuksien vuoksi eivät passarit pystyneet enempää hyödyntämään hänen ulottuvuuttaan.

Pistemiehet

Hänninen 16/+10, Cavasin 11/+4, Tihumäki 8/+6

Gustavsson 13/+2, Aponza 10/+5, Kulmala 4/+2

ProLibero Risto Ruohola

Ässät 9-2, syöttövirheet 14-11, vastaanotto 50%-30%, hyökkäys 58%-45%, torjunnat 9-2.

Kuvat Hannu Moilanen

X