Benfica jatkoon Mestarien liigassa – Modenan tähdet tuikkivat Vexve Areenalla 10.11.

Benfica jatkoon Mestarien liigassa – Modenan tähdet tuikkivat Vexve Areenalla 10.11.

Jännittävistä asetelmista lähdettiin keskiviikon peliin. Ford Levoranta Sastamalalla oli alla 3-0 tappio ensimmäisestä osaottelusta Portugalista. Pukkipaitojen peliesitys oli kuitenkin lupaava ja ennakko-odotukset jatkopaikan suhteen olivat korkealla, 3-0, 3-1 voitolla pääsisi kultaiseen erään. Paljon jännitettävää oli edessä, sen aisti Vexve Areenalla. 

Aloituskokoonpanot

Ford Levoranta: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin, Ruohola L

Benfica: Violas, Wohlfahrsträtter, Soares, Ryuma, Lopes, Caspar, Casas L

Ford Levoranta SASTAMALA – Sport LISBOA a Benfica 1-3 (27-25, 20-25, 21-25, 14-25)

Benfica osoitti kaikella tavalla, että se on lentopallon huippuseura niin joukkueena kuin organisaationa. Joukkueen matkassa oli 14 pelaajan lisäksi 8 muuta henkilöä mm. fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja, ravintovalmentaja yms. FLS antoi hienon vastuksen, mutta joutui taipumaan vahvemman edessä. FLS:n matka jatuu CEV Cupissa ja vastaan tulee italialainen huippujoukkue Modena.   Modenan riveissä pelaavat mm. Bruno, Nimir Abdel-Aziz, Earvin N´Gappeth ja Leal.

Ford Levoranta Sastamala lähti peliin hienosti keskittyneenä. Vaikka Benfica syötti kovia aloitussyöttöjä, niin FLS:n vastaanotto oli ensimmäisessä erässä 85% ja täydelliset 20%. Benfica johti erää jo 22-19. Alberto Cavasin hyökkäyksellä ja torjunnalla FLS nousi jo pisteen päähän. Erän ratkaisuhetkillä Sakari Mäkisen kovat aloitussyötöt ja Cavasinin hyökkäys sekä Ryaman hyökkäysvirhe johtivat pukkipaidat eräpallotilanteeseen. Jatkopalloilla Hugo Casparin pitkäksi painunut hyökkäys toi kotijoukkueelle erävoiton. 

Toinen erä oli selkeästi vierasjoukkueen hallintaa eikä FLS päässyt uhkaamaan Benfican erävoittoa. Kolmannessa erässä FLS oli taas paremmin mukana pelissä. 14-15 tilanteessa Benfican libero Ivo Casas protestoi itselleen keltaisen kortin. Benfica meni johtoon 18-21, mutta valmentajan ja liberon protestoinnin jälkeen tuomari nosti punaisen kortin, syöttö pukkipaidoille ja piste. Sakari Mäkisen voimakas hyökkäys nousi melkein kattoon ja Alberto Cavasin astui voitetun hyökkäyksen jälkeen yli keskirajan. Hyvällä onnella nämä olisivat voineet kääntyä FLS:n eduksi. Kuitenkin tälläkin kertaa parempi joukkue voitti ja Wohlfahrsträtterin torjunnalla Benfica varmisti jatkopaikan.

Neljäs erä oli muodollisuus ja joukkueet tekivät erään paljon vaihtoja.

Otteluisäntä Royal Kaluste Oy:n Jenni Malmström palkitsi Benfican parhaana keskimies Flavio Soaresin taiteilijanimi Zalao ja kotijoukkueesta Jiri Hännisen. Sakari Mäkinen pelasi erinomaisen pelin niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä. Risto Ruohola pelasi erinomaisen vastaanottopelin. Alberto Cavasin hyökkää painavasti ja näyttävästi, mutta virheitäkin tulee. Hän on erittäin potentiaalinen pelaaja, tasaisuus pelaamiseen tulee kokemuksen myötä. Mikko Esko pelasi totutun taitavasti.

Parhaana palkitun Soaresin lisäksi Hugo Caspar selkeästi paremman pelin kuin Portugalissa. 

Ottelutilasto

Pelikuvat

X