VaLePa Hunajaturnauksen loppuotteluun Hurmosta vastaan

Lauantaina oteltiin Hunajaturnauksessa Toijalan Monarilla paikoista sunnuntain finaalipeleihin. Otteluissa pelattiin kolme erää. 

VaLePa kohtasi ensimmäisessä pelissä viime kaudesta vahvistuneen Raision Loimun. Loimu vei tiukan ensimmäisen erän, mutta onnistui kääntämään otteluvoiton. Pelin perusteella näyttää, että Raision Loimu on onnistunut ulkomaalaisvahvistusten hankinnassa. Latvialainen maajoukkuemies yleispelaaja Kristaps Smits on kovakätinen hyökkääjä, vaikka on lentopalloilijaksi melko lyhyt. Iranilaiset hakkuri Ali Fazli ja keskimies Einisamarein Tayeb ovat pelimiehiä pelipaikallaan. 

VaLePan uusi hakkuri Jerome Cross hyökkäsi ensimmäisessä erässä näyttävästi, mutta loukkasi nilkkaansa toisessa erässä. Loukkaantuminen ei onneksi näyttänyt kuitenkaan kovin pahalta. Matias Tihumäki tuli hänen tilalleen ja onnistui tehtävässään hyvin, 3 komeaa torjuntaa. Tehokkaasti pelanneet yleispelaajat Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen vastasivat hyökkäystehoista. Passari Mikko Eskolla on mieleinen hyökkäyskalusto käytettävissä, koska laiturit pystyvät hyvinkin nopeaan tempoon tarvittaessa.

Illan päätöspelissä Akaa-Volley oli saanut mukaan kaikki EM-kisoissa olleet pelaajat, hakkuri Urpo Sivulan, keskimies Sauli Sinkkosen, yleispelaaja Kristo Kollon sekä libero Voitto Köykän. Noin monen pelaajan sisäänajaminen joukkueeseen kestää aikansa. VaLePan tehokkaimmat olivat edelleen Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen, jotka molemmat päättivät hyökkäyksiä 60%:n teholla. Alberto Cavasin tuli pelissä hakkuriksi toisessa erässä ja pääsi muutaman kerran esittelemään kovaa iskukättään. VaLePa varmisti loppuottelupaikan 2-1 voitolla.

VaLePalla on kolme kovaa keskimiestä, Severi Savonsalmi, Mikko Karjarinta sekä Tuomas Hautala, jotka kaikki pääsivät esittelemään pelitaitojaan. Savonsalmi ja Karjarinta ovat pitkiä ja ulottuvia, Hautala hyvin liikkuva ja nopeakätinen hyökkääjä. Mikko Esko nauttii päästessään pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä. Risto Ruohola jatkaa luotettavaa liberopelaamista.

Tulokset

Lohko A
Akaa-Volley – Raision Loimu 0-3
Raision Loimu – VaLePa Sastamala Tampere 1-2
VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 2-1

Lohko B
Karelian Hurmos – Hurrikaani-Loimaa 3-0
Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks 1-2
Vantaa Ducks – Karelian Hurmos 0-3

Tänään jatkuu sijoituspeleillä
klo 10 Akaa-Volley – Hurrikaani-Loimaa sijat 5 ja 6
klo 12 Raision Loimu – Vantaa Ducks sijat 3 ja 4
klo 14 VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos sijat 1 ja 2

Aamulehti ja Tyrvään Sanomat näyttävät kaikki pelit lehtien tilaajille.

Tilastot

X