VaLePa vei ensimmäisen paikalliskamppailun Akaata vastaan

Akaa-Volley – VaLePa 2-3 (18-25, 26-24, 23-25, 25-13, 12-15)

VaLePan ja Akaa-volleyn kohtaamista on odotettu pitkään ja paikallisderby tarjosi hienoa lentopallo viihdettä täydet viisi erää. Sunnuntai-iltana cup-mestaruuden voittanut VaLePa sai huilata vain yhden päivän pelien välissä, kun taas Akaa pelasi edellisen ottelunsa viime keskiviikkona. Toijalan monitoimihalliin ahtautui ennätysyleisö 668 katsojaa ja tunnelma oli sen mukainen.

Aloituskokoonpanot:

VaLePa: Esko, Kunnari, Pettersson, Oivanen, Sundberg, Karjarinta ja Mutka

Akaa-Volley: Lankinen, Pennanen, Naaber, Sivula, Mikkonen, Kaatrasalo ja Köykkä

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena. Mikko Eskon kahden hyökkäyksen ja torjuntapisteen myötä VaLePa otti pienen etumatkan. Sitten alkoi Olli Kunnari show. Ensin torjunta Sivulasta, sitten hyökkäyspiste ja vielä toinen torjunta. VaLePa johti jo 11-6. Tähän päälle vielä Kunnarilta 3 ässää ja VaLePa oli karannut tavoittamattomiin. Edes Eddy Herreran tulo kentälle ei Akaata auttanut. 

Toinen erä alkoi ruotsalaiskaksikko Sundberg/Petterssonin pisteillä, jonka jälkeen Akaa sai kiinni omasta torjunta pelaamisesta. Kentälle tullut Herrera otti 2 torjuntaa ja vaimensi hyvin. Akaan pieni etumatka otettiin kuitenkin kiinni Oivasen kolmella ässällä. Erä jatkui ValePan pienoisessa johdossa. Akaan hyökkäystehoista vastasi totutusti Sivula ja VaLePan puolella ratkaisijoita löytyi hieman laajemmin. VaLePan parin pisteen kaula tyrehtyi kuitenkin Sivulan syöttövuoroon. Pahat aloitukset jäivät kauas verkosta ja Akaan parantunut torjuntapeli tuotti 3 pistettä. Suihkonen tuli Kunnarin tilalle, mutta VaLePan loppukiri ei aivan riittänyt.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Akaa vastaanotti ja hyökkäsi hyvin, mutta teki paljon syöttövirheitä. Sivulan hyökkäysvirheen ja Karjarinnan ässällä VaLePa karkasi 18-16 johtoon. Akaa tuli kuitenkin tasoihin 19-19, mutta jälleen virheiden siivittämänä VaLePa karkasi. Passari Lankisen syöttövuorolla Akaa tuli jälleen, mutta Karjarinnan komealla torjunnalla VaLePa sai eräpallon. Erän päätti paljon hyökkäysvastuuta saanut Mikko Oivanen.

Kuva Akaa-Volleyn nettisivu
Pettersson ja Kunnari torjunnassa, Kaatrasalo hyökkää

Neljäs erä oli kotijoukkueen kovaa tulitusta. Akaa sai murennettua VaLePan vahvan vastaanottopelaamisen ja tiputettua omalla vahvalla torjuntapelillään pukkipaitojen hyökkäystehot alas. Akaa eteni hurmoksessa selkeään erävoittoon luvuin 25-13.

Selkeän erätappion jälkeen VaLePa lähti viidenteen erään luottavaisin mielin. Vastaanottopelaaminen saatiin takaisin kuntoon ja Niko Suihkonen toi lisää hyökkäysvoimaa pukkipaidoille. Erää edettiin alkuun tasaisesti, mutta erän vanhetessa Niko Suihkonen sekä Erik Sundberg olivat tehokkaita hyökkäyspelissään ja siivittivät pukkipaidat 13-8 johtoon. Akaa vielä piristyi ja alkoi kirimään pallo pallolta eroa kiinni. Hyvä kiri ei kumminkaan riittänyt, vaan koko ottelun vahvasti hyökännyt David Petterson päätti Mikko Eskon tarjoilusta näyttävällä hyökkäyksellä erän VaLePalle luvuin 15-12 ja samalla koko ottelun 3-2.

VaLePan parhaat pistemiehet: Mikko Oivanen 22/+12, David Petterson 16/+15, Erik Sundberg 13/+7

Akaan parhaat pistemiehet: Urpo Sivula 25/+14, Naaber Mart 16/+12, Eetu Pennanen 15/+8

Lehdistötilaisuus
Petterson myönsi, että sunnuntain Cup-finaali painoi vielä jaloissa.
– Hyvin tiukka peli tänään. Meiltä meni Cup-finaalissa paljon energiaa ja vaikka saimme eilisen huilata, tekemistä riitti.

Akaa-Volleyn parhaaksi rankattiin Eddy Herrera (8/+2) ilmeisesti joukkueen sytyttäjänä.- Hiukan olisi saanut olla tuuria lopussa. Ei muuta kuin valmistautumaan seuraavaan koitokseen.

Akaan tehopakkaus pelissä oli Mart Naaber (16/+12) ja Urpo Sivulakin takoi palloa hyvin viime kauden joukkuettaan vastaan. Hakkurin tilastot näyttävät lukemia (25/+14).Kangaskokko oli tyytyväinen vastustajan tasoon.
– Akaa on riittävän hyvä ja sytyttää joukkueen kuin joukkueen pelaamaan. Olisi ehkä pitänyt ottaa Oivanen ja Sundberg neljännessä jo aiemmin huilaamaan. Muutoin hyvä peli meiltä.
Valkeakoskelta lähtöisin oleva maajoukkuekeskari Markus Kaurto on Kangaskokon mukaan kuntoutumassa ja saattaa olle pelikunnossa vielä runkosarjan aikana.

Lüütsepp harmitteli joukkueensa pelin pientä notkahdusta ottelun lopussa.
– Olisimme yhtä hyvin ansainneet voiton tänään. Vastustaja oli kuitenkin parempi ratkaisupalloissa.

LähiTapiolan pisteet
3 Pettersson VaLePa
2 Oivanen VaLePa
1 Naaber Akaa

PROlibero
Köykkä, Akaa

Ottelutilastot

X