VaLePalta mallikas esitys harjoituspelissä

Oskari Muurisen valmentama Ruotsin Elitserienin Sollentuna Volleybollklubb harjoittelee Suomessa tulevaa kautta varten. Harjoitusohjelmaan kuuluvat myös pelit suomalaisia joukkueita vastaan. Ottelun suurin mielenkiinto kohdistui luonnollisesti VaLePan uudistuneeseen joukkueeseen, myös joukkueen valmennus on muuttunut viime kaudesta.

VaLePa Sastamala Tampere – Sollentuna Volleybollklubb 3-0 (25-19, 25-23, 25-14)
Joukkueet pelasivat vielä ylimääräisen erän, joka sekin päättyi pukkipaitojen voittoon.
 
Kokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Kunnari, Sundberg, Oivanen, Mutka L
Sollentuna: Nielsen, Engström, Geremidzig, Blomgren, Molin, Jamstved, Torstensson L

Ottelu oli VaLePan ensimmäinen harjoituspeli eikä takana ole kovinkaan montaa kuusikkotreeniä vielä tässä vaiheessa. Joukkueen fysiikkaharjoituksissa on vielä menossa kova vaihe. Ruotsalainen keskimies David Pettersson liittyi joukkueeseen vasta aamuharjoituksissa. Lähtökohtiin nähden pukkipaitojen peli oli yllättävänkin valmista.

David Petersson löysi passareiden kanssa yhteisen temmon nopeasti, pateri- ja siirtohyökkäykset lähtivät tosi korkealta oikea-aikaisesti. Lisäksi hän sai kaksi torjuntaa. Toinen keskimies Mikko Karjarinta on saanut kesän aikana lisää varmuutta pelaamiseen, 3 torjuntaa ja erittäin paha aloitussyöttö. 

Aleksi Mutka ei ehkä ole kaikkein näkyvin libero, mutta ei pidäkään. Tärkeintä on olla oikeassa paikassa kuin että ryntäilee sinne pallon perään, erittäin varma ja tarkka vastaanottopeli ja muutamia hienoja puolustuksia tänään.

Mikko Oivanen on varma, monipuolinen hakkuri. Hänen hyökkäystehonsa olivat yli 50% vähillä virheillä. Lisäksi hänelle tuli muutamia puolustuksia ja puolustuspallojen hakuja.

Hienoa oli myös nähdä Olli Kunnari taas pelikentällä, vaivaton vastaanotto ja älykkäät ratkaisut verkolla. Ilari Toimela onnistui vastaanotossa ja kesän aikana on tullut selvästi voimaa aloitussyöttöihin. Myös Erik Sundberg on kelpo kunnossa tässä vaiheessa kautta.

Olli Kunnarin takapassi

Mikko Esko järjesteli totuttuun tapaan hyökkääjille monipuolisesti mainioita hyökkäyspaikkoja. Arttu Lehtimäki tuli peliin mukaan kolmannen erän alussa. Arttu on tehnyt kovasti töitä ja se näkyy otteiden terävyydessä ja nopeudessa, hyvä kausi tulossa. 

Oskari Muurisella on käytössä nuori, lupaava ryhmä. Kesällä joukkueeseen liittynyt maajoukkuepassari Victor Nielsen on selkeä vahvistus ja saa hyökkääjistä parhaat tehot irti. Yleispelaajat Staffan Blomgren ja beach volley taituri Jacob Molin vastaavat hyökkäystehoista. Hakkuri Joor Jamtsved on vasta siirtynyt keskimiehestä hakkuriksi. Hän väläytteli kykyjään ja varmasti hänestä on joukkueelle iloa kevään ratkaisupeleissä. 

VaLePa lähtee harjoitusleirille Kisakallioon ja pelaa siellä Moskovan Dynamoa vastaan.

VaLePa tiedotus
Teksti ja kuvat Mauri Esko

X