Savolaisväriä Vexve Areenalla sunnuntaina

Sunnuntaina pelataan Vexve Areenalla mielenkiintoinen ottelu VaLePan ja aina rakkaan savolaisjoukkueen Savo Volleyn välillä. Joukkueet ovat käyneet useita tiukkoja ja mieleenpainuvia otteluita niin Mestaruusliigan kuin Suomen Cupin pudotuskamppailuissa. Toissa keväänä pelatussa finaalisarjassa pukkipaitojen mestaruus ratkesi vasta seitsemännessä pelissä. Viime keväänä välierissä VaLePa oli selkä seinää vasten, kun Savo Volley eteni ottelusarjan katkaisupeliin Kuopio-hallissa. Varmasti nytkin on odotettavissa tasainen, tunteikas ja jännittävä ottelu.

Joulupukki, joulumusiikki ja joulukuusi

Ottelu pelataan jouluisissa tunnelmissa. Joulupukki on paikalla ja jakaa karkkien lisäksi perheen pienimmille joulupussin. Tauno Honkala soittaa ennen ottelua ja pitkällä erätauolla Vexve Areenan aulassa jouluista musiikkia. Arpajaisten päävoittona on joulukuusi.

Sarjatilanne

Kuten sarjataulukosta käy ilmi joukkueiden kuntopuntarit ovat erilaiset. VaLePa katkaisi viime pelissä neljän ottelun tappioputken ja Savo Volley puolestaan koki neljän voitto-ottelun jälkeen tappion. Savolaiset ovat sarjassa seitsemäntenä kaksi peliä vähemmän pelanneena. Joukkue ei alkukaudesta saanut kaikkia pelaajia kokoonpanoon ja on viimeisissä peleissä osoittanut edelleen kuuluvansa sarjan huippujoukkueisiin.

Kovia pelimiehiä kaikille paikoille

Molempien joukkueiden pelissä passari-/hakkuriakseli on huippuluokkaa. Savo Volleyn puertoricolainen huippupassari Kevin Rodriquez pelaa joukkueessa toista kautta. Hakkuriksi tuli tälle kaudelle Joonas Jokela, joka kesällä loisti maajoukkueen ykköshakkurina. Savo Volleylla on tuttu vaihtoehto passarin paikalle, vahvat valepajuuret omaava Arttu Lehtimäki pelaa tällä kaudella savolaisväreissä. VaLePassa huippukuntoinen Urpo Sivula on ihastuttanut pelistä toiseen. Mikko Esko tarjoilee hyviä hyökkäyspaikkoja.

Tommi Siirilä ja Jacub Kovac vartioivat savolaisten keskiverkkoa. VaLePalla on kolme pelaajaa vuorotellut tällä paikalla: Jacob EkmanMiro Leinonen ja Chase Direito.

Kotijoukkueen yleispelaajista Gabriel Franca on päässyt täyteen pelikuntoon. Yhdeksäntoistavuotias Jiri Leinonen on saanut kaudella paljon peliaikaa. Räväkkäotteinen nuorimies tuo iloista ilmettä peliin. Kreikkalainen Alvi Shurdhi ja amerikkalainen Michael Michelau ovat Savo Volleyn yleispelaajat. 

Kuva Hannu Moilanen. Franca vastaanottaa.

Savolaisten liberoksi tuli tälle kaudelle Jackson Holland. Hän on kolme vuotta kuulunut Australian maajoukkueeseen. PROlibero kamppailussa toisena oleva Eetu Pennanen hallitsee taidolla ja kokemuksella VaLePan takakenttää.

Kuva: Savo Volley. Vasemmalta Holland, Shurdi, Siirilä, Rodriquez

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 17.12.2023 Vexve Areena. Otteluisäntä Suomen Vibrakone Oy

X