Karelian Hurmos yllätti VaLePan kotikentällään

Karelian Hurmos lähti päättäväisesti sunnuntain peliin hallitsevaa Suomen mestaria VaLePaa vastaan. Janne Marttila korosti päättäväisyyden lisäksi uskoa omaan tekemiseen. Karelian Hurmos pystyi toteuttamaan sovitun taktiikan ja otti hienosti voiton. Ennen peliä Marttilalta kysyttiin, ketä pelaajaa kannattaa erityisesti seurata. Marttila vastasi, että kannattaa seurata Karelian Hurmosta joukkueena. Joukkueen ennakkosuunnitelma toteutui hienosti ja kotijoukkue nappasi voiton. 

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25-23, 25-23, 18-25, 25-21)

Aloituskokoonpanot

Haapaniemi, Rissanen, Harouk, Marttila, Korhonen, Sanches, Hakkarainen L

Tuomivaara, Direito, M Leinonen, J. Leinonen, Franca, Itänen, Pennanen L

Kaksi ensimmäistä erää eteni piste pisteeltä. Hurmos torjui, vaimensi ja puolusti erien lopussa pukkipaitoja tehokkaammin ja vei erävoitot. Hurmoksen tuore hakkuri, Kap Verdestä kotoisin oleva Isaias Sanches oli ensimmäisessä erässä pitelemätön ja toisessa erässä Janne Marttila oli kotijoukkueen tehokkain.

Kolmannessa erässä pukkipaidat saivat aloitussyöttöpeliin tehoa ja Hurmoksen peli joutui vaikeuksiin. Erässä 100%:n teholla hyökännyt Joel Itänen vei VaLePan eräpalloon ja joukkueen parhaana palkittu Chase Direito päätti erän keskihyökkäyksellä.

Neljännessä erässä VaLePan laitahyökkäystehot jäivät vaatimattomiksi. Hurmos vei erän ottelupalloon laitahyökkääjien Sanchesin, Marttilan ja Matias Korhosen tehoilla. Hurmoksen ottelupallossa sekä Chase Direito ja Gabriel Franca pääsivät hyökkäämään, mutta Hurmos vaimensi ja puolusti nämä pallot ja Korhonen sai kunnian päättää ottelun jatkopallosta nelospaikan hyökkäyksellä. 

VaLePan libero Eetu Pennanen vastaanotti tarkasti ja hänen johdollaan joukkueen vastaanotto toimi hyvin. Hakkureiden Itäsen ja Sanchesin hyökkäystehot olivat hyvin samalla tasolla. Direito oli VaLePan plus/miinustilaston tehokkain 13/+13.

Seuraavan pelin pukkipaidat pelaavat nimellä Ford Levoranta SASTAMALA Tsekeissä Cev Cupissa Karlovarskon joukkuetta vastaan keskiviikkona.

X