Loimun piti tasonsa paremmin ja vie kaksi pistettä Raisioon

Tänään oli Vevxe Areenalla hieno yleisö ja tunnelma sen mukainen. Esiintymässä olivat VNV:n junioreiden voimisteluryhmä Liljat ja Granit. Lisäksi paikalla oli paljon junioreita. He saivat kotiyleisön aikuisetkin kannustamaan ja 896 katsojaa loivat hienon tunnelman. Kiitos erinomaisesta kannustuksesta, vaikka se ei tänään kantanut voittoon asti. Loimu ehdottomasti ansaitsi voittonsa.  

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 2-3 (26-24, 25-20, 20-25, 19-25, 10-15)

Aloituskoonpanot
Mikko Esko p, Jacob Ekman kt, Miro Leinonen kt, Jiri Leinonen yp, Aleksandar Andonovic yp, Urpo Sivula h, Eetu Pennanen 

Tomi Saarinen p, Felix Egharevba kt, Aleksei Zhbankov kt, Tomas Rodriguez yp, Aapeli Kouki yp, Ali Fazli h, Esko Vuorinen l

Ensimmäinen erä oli aluksi VaLePan muutaman pisteen hallintaa. Lopussa Loimu tuli tasoihin Felix Ehharevban hyökkäyspisteellä, mutta sen jälkeen Miro Leinonen torjui Ali Fazlin ja Urpo Sivulan hyökkäys päätti erän.

Toisessa erässä Loimun vastaanotto mureni ja pukkipaidat veivät erän melko virheettömällä pelillä.

Kolmannessa erässä VaLePa sortui paineen alla kaksi kertaa erän aikana kolmeen peräkkäiseen suoraan virheeseen. Se söi kotijoukkueen pelaajien itseluottamusta ja Loimu marssi erävoittoon. Joel Itänen tuli hakkuriksi ja onnistuikin muutaman kerran näyttävästi.

Neljäs ja viides erä olivat kolmannen erän jatkumoa. Suoritusten itseluottamus oli kääntynyt Loimun laariin. Sivula palasi peliin viimeiseen erään.

Loimu pystyi tänään tekemään pisteitä laajalla rintamalla. Aapeli Kouki, 20/+14, saattaa olla seuraava Loimun maajoukkuepelaaja. Entisenä hakkurina hän on raskaskätinen hyökkääjä ja vastaanottokin sujuu. Felix Egharevba on todella taitava ja nopea keskihyökkäyksissä. Pisteitä hän teki 15/+11. 

VaLePan onnistuja oli keskipelaaja Miro Leinonen, joka otti 7 torjuntaa ja hyökkäyskin oli tehokasta, samoin Jacob Ekmanilla. He olivat VaLePan kolmen tehokkaimman pelaajan joukossa. Ongelmana oli, että vastaanotot varsinkin viimeisissä erissä jäivät kolmen metrin viivan taakse eikä keskipelaajien hyökkäyspotentiaalia ollut mahdollista hyödyntää. Eetu Pennanen nosti monilla puolustuspalloilla joukkueen taisteluhenkeä.

Otteluisäntä Alueviestin Iida Latva ja Riina Peltonen palkitsivat MVP:t
VaLePa Miro Leinonen
Loimu Aapeli Kouki

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”
Mikko Eskon näyttävä takapassi

Parhaat pistemiehet

VaLePa: M. Leinonen 13/+7, Sivula 13/+7, Ekman 12/+8
 

Ässäsyötöt 2-5

Syöttövirheet 20-18

Vastaanotto% 42-44

Hyökkäys% 43-49

Torjunnat 12-11

ProLibero Eetu Pennanen

Lehdistötilaisuus

Miro Leinonen: Torjuminen oli ihan hyvää, ok peli. Ensi viikolla takaisin treeneihin ja siitä taas uutta peliä kohti.

Aapeli Kouki: Voitto Maistuu, on se aina aika vaikeaa voittaa täällä. ei ollut helppo peli kummallekaan, pienet asiat kuitenkin ratkaisivat. Syöttö parani koko ajan ottelun loppua kohti ja saatiin hyviä putkia, ne olivat pieniä asioita. ensimmäisetkin erät hävittiin pienillä eroilla. Pitää olla tyytyväinen.

Janne Kangaskokko: Pitkän kaavan mukaan. Loppui oma tekeminen pitkän erätauoln jälkeen. Kaveri teki riittävästi tänään. Oma peli oli hieman sekavaa ja uusia asioita, lisäksi tuli putkia vastustajalle niin kärsivällisyys loppuu omasta hyökkäämisestä, siellä on korjaamisen paikka. Tietyt jutut puolustuksessa, pitää saada laatua puolustukseen, paperi ei sitä kerro. Saatiin riittävä määrä puolustuksia, mutta laatu puuttui.

Kari Raatikainen: Koskaan en ole Vexve areenalta lähtenyt voittajana. Ihan makea voitto ja varsinkin, kun tullaan takaa ja otetaan voitto niin maistuu paremmalta. Ensimmäisessä erässäkin oli mahdollisuus, mutta vastustaja pelasi siinä vaiheessa niin hyvin, että ei löytynyt keinoja. Tahdosta on asiat kiinni ja järjenkäytöstä, ja lopputulos oli sellainen mikä me ansaittiin.

Kuvat Hannu Moilanen

X