Asetelmat lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleihin varmistuvat tällä viikolla

Viimeisissä peleissä ratkaistaan lopullisesti sarjasijoitukset, jonka mukaan pudotuspeliparit ratkeavat. Joukkueiden koronatartunnat ovat aiheuttaneet monia ottelusiirtoja. Kaikkia pelejä ei olisi järkevästi voitu pelata, joten Mestaruusliiga päätti, että sarjasijoitukset ratkeavat pistekeskiarvon mukaan. Myös jääkiekon SM-liiga käyttää pistekeskiarvoa.

Puolivälierissä sarjaykkönen pelaa kahdeksannella sijalla olevaa vastaan, kakkonen ottelee seiskapaikalle sijoittuneen kanssa jne. Mestaruusliigan viimeiset pelit varmistavat sarjasijoitukset. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Savo Volley vie runkosarjan kärkipaikan. Sen pitäisi hävitä molemmat loppupelit, jotta VaLePa voisi ohittaa sen. VaLePa tarvitsee vähintään kaksi sarjapistettä, että se varmasti pysyy Akaa-Volleyn edellä. Karelian Hurmos on varmasti sijalla seitsemän ja on VaLePan todennäköinen vastus puolivälierässä. Tässä tapauksessa VaLePan ensimmäinen välieräpeli olisi Vexve Areenalla keskiviikkona 16.3. ja heti perään 17.3. Välieriin pääsee paras viidestä- systeemillä eli vaaditaan kolme otteluvoittoa.

Liiton aikuisten sarjat 2021-22
Miesten Mestaruusliiga/Runkosarja
JoukkueOttelut3p voitot2p voitot1p häviötop häviötpisteetpisteka
Savo Volley2820224662,36
VaLePa2614714572,19
Akaa-Volley2919037602,07
Tiikerit2913718541,86
Hurrikaani Loimaa2813339481,71
Loimu28124210461,64
Karelian Hurmos2811098421,5
Ducks3091218311,03
Etta2661019200,77
TUTO Volley2843219200,71
Team Lakkapää2850320180,64

Mestaruusliigan tiedote pudotuspeleistä

Tämän hetken suunnitelman mukaan lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit käynnistyvät miesten osalta 16. tai 17. maaliskuuta. 

Pudotuspelien ottelurytmityksiä on puolivälierä ja välierävaiheessa kaksi: alle 300 km välimatka (lyhyt) ja yli 300 km välimatka (pitkä).

Puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -systeemillä, kun mestaruudet ratkotaan finaalisarjassa paras seitsemästä -systeemillä.

MIEHET

Puolivälierät
Pitkä KKVVK 16.3., 17.3., 20.3. ja tarvittaessa 21.3., 24.3.
Lyhyt KVKVK 17.3., 19.3., 21.3. ja tarvittaessa 23.3., 25.3.

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 10.3. klo 18.30 Vexve Areena

VaLePalla on vielä Mestaruusliigan runkosarjassa kaksi peliä jäljellä. Ensi torstaina Vexve Areenalle tulee kauden yllättäjä Karelian Hurmos. VaLePassa kakkosvalmentajana toiminut Matti Alatalo on Hurmoksen päävalmentajana nostanut joukkueen pelitasoa. Hurmos on tällä kaudella Joensuussa kahdesti pistänyt pukkipaidat ahtaalle, mutta molemmilla kerroilla VaLePa on onnistunut vääntämään niukan 3-2 voiton Sastamalaan. 

Karelia Hurmoksen tärkein pelaaja on ollut yleispelaaja Jere Heiskanen. Hän on lähtöisin Joensuusta, mutta ensimmäisen pääsarjapelinsä hän pelasi 17-vuotiaana LEKA Volleyssa ja sen jälkeen kaksi kautta Savo Volleyssa. Hän on hyvä kaikilla osa-alueilla; vastaanotto, syöttö, torjunta ja hyökkäys. Eniten pisteitä on tehnyt hakkuri Eetu Häyrinen.  

Markus Cielavs on toisen polven latvialainen pelaaja, sillä hänen isänsä Salvis Cielavs pelasi pitkään Savossa ja oli aikansa ulottuvin lentopalloilija. Markus Cielavs on tuottanut vastaanottajille päänvaivaa kovilla aloitussyötöillä. Passeja pelaajille jakelee Lasse Jylhä.

VaLePa Sastamala Tampere – Etta 12.3. klo 20.00 Vexve Areena (huom. aika). Otteluisäntä Prisma

Prisma Sastamala on Pirkanmaan Osuuskaupan yhdeksäs Prisma. Prismassa palvellaan päivittäis- ja käyttötavaran lisäksi ruoan verkkokaupan ja parturi-kampaamon voimin, yhteensä 5500 neliön asiakastiloissa. Ruokamaailmassamme on 80 asiakaspaikan ravintola, jossa toimimme yhteistyössä Pancho Villan kanssa. Lisäksi meiltä löytyy Alko, apteekki sekä suutari. Tavoitteemme on luoda asiakkaillemme osuustoiminnan periaatteisiin pohjaten helppoutta, merkityksellisyyttä sekä hyvinvointia arkeen. Valikoimassamme painotamme vahvasti paikallisuutta.

Prisma-hankkeemme on herättänyt alueella runsaasti kiinnostusta, mistä olemme todella otettuja ja kiitollisia. Viime vuoden lopulla toteutettu vastuuhenkilörekrytointi sekä alkuvuoden myyjärekrytointi tuottivat yhteensä huikeat yli 400 työhakemusta. Henkilökuntamme on erittäin motivoitunutta ja innostunutta, odottaen pääsyä palvelemaan asiakkaitamme uuden upean myymälän puitteisiin. Prismamme avautuu toukokuun lopussa. Lämpimästi tervetuloa!

Lauantaina viimeisessä runkosarjan pelissä vastustajaksi tulee Oulun Etta. Vexve Areenalla pelataan päivällä lasten P10 salibandyturnaus ja sen vuoksi ottelu pääsee alkamaan vasta klo 20.00. 

Koronatartuntojen  vuoksi Etta-peliä on jouduttu jo kahdesti siirtämään. Olli Kuoksalla on käsissään ryhmä, jossa nuoret pelaajat tekevät läpimurtoa liigatasolle kokeneiden pelaajien rinnalla. Sunnuntain pelissä Etta voitti Tiikerit Kokkolassa 3-1.

Etta on täydentänyt kauden aikana joukkuetta kokeneilla pelaajilla. Jo kertaalleen uransa lopettanut Etta-ikoni Anssi Hakala on pitänyt kuntoa yllä ja hän on tullut liberoksi. Hakala nostelee palloja peliin pitkän pelikokemuksen myötä oikealla sijoittumisella. Tammikuussa joukkueeseen liittyi myös takavuosien maajoukkuepeluri Teppo Heikkilä. Janne Marttila on vahva hyökkääjä hakkurina. Yleispelaajan paikasta Heikkilän ja Eetu Pennasen rinnalla kamppailevat Eemi Pöllänen ja Aleksi Hänninen. Hänninen lienee tällä kaudella miesten Mestaruusliigan nuorin pelaaja, sillä hän täyttää 16 vuotta vasta huhtikuussa. Nuoresta iästä huolimatta hän on jo esittänyt kypsiä otteita. Ihmekös tuo, sillä hän on kovaa lentopallosukua, Jiri Hännisen pikkuserkku. Viime pelissä Kokkolassa hänen hyökkäystehonsa oli peräti 70%. Passeja pelaajille jakelee Niko Haapakoski, joka on palannut kasvattajaseuraansa kahden ulkomailla vietetyn ammattilaisvuoden jälkeen. 

VaLePan peli on hieman kangerrellut, mutta sunnuntaina kahden tappioerän jälkeen kadoksissa ollut pelihuumori löytyi. Sen myötä tuli onnistumisia ja iloisia ilmeitä kentällä ja katsomossa. Jiri Hänninen, Sakari Mäkinen ja Mikko Esko ovat pelanneet hyvällä tasolla koko kauden. Ville Järnvall oli pelin yllättäjä, kypsää toimintaa kaikilla osa-alueilla. Onnistujia olivat muutkin, Sebastian Röslerin ässät ja hyökkäykset, Severi Savonsalmen torjunnat ja Risto Ruoholan varmat otteet vastaanotossa ja puolustuksessa.

X