VaLePa varmempi ratkaisupalloissa

VaLePa joutui aloittamaan kauden ilman katsojia koronasäädösten takia. Runsaiden tartuntalukujen vuoksi ratkaisu on oikea. Harmi kuitenkin VaLePa-fanien kannalta, sillä he varmaan olisivat halunneet nähdä uudistuneen ja vahvistuneen Loimun joukkueen paikan päällä. Mielenkiintoista joka tapauksessa nähdä, millaisin ottein joukkueet palaavat joulutauolta.

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-0 (25-22, 26-24, 25-17)

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Esko, Hautala, Savonsalmi, Hänninen, Mäkinen, Tihumäki, Ruohola L
Loimu: Kurppa, Vihola, Mäki, Smits, Rahko, Fazli, Dagostini L

VaLePan hakkurinpaikan otti tällä kertaa Matias Tihumäki ja Tuomas Hautala tuli toiseksi keskitorjujaksi, muuten kotijoukkue lähti varsin perinteisellä kokoonpanolla peliin. Loimun kokoonpanosta puuttui mainiosti syyskaudella pelannut Tayeb Einisamarein, joka oli vasta palannut joululomalta Iranista.

Peli oli kokonaisuudessaan hyvinkin sen näköistä, että edellisestä pelistä on vierähtänyt aikaa ja kyllä yleisön puuttuminenkin varmaan vaikutti pelaajiin. Pelissä tuli pitkiä pisteputkia puolin ja toisin, mutta kyllä vastapainoksi nähtiin myös loistosuorituksia.

Ensimmäinen erä oli tilanteeseen 18-18 asti Loimun lievää hallintaa onnistuneiden vaimennusten ja puolustusten ansiosta. Tilanteessa 21-19 nähtiin erän hienoin pallo, jossa molemmat joukkueet puolustivat ja hakivat palloa uhrautuvasti. Sakari Mäkinen otti pukkipaidoille pisteen nelospaikan hienolla hyökkäyksellä kolme miehen torjunnan ohi. Mäkinen vei hyökkäyksellään VaLePan eräpalloon ja erän päätti Tuomas Hautalan keskihyökkäys.

Toinen erä alkoi loimulaisten vahvalla pelillä. VaLePa ei saanut tehoa hyökkäyksiin ja Loimu teki pisteet ja johti parhaimmillaan 9-3 ja vielä 15-10. Janne Kangaskokko teki tuplavaihdon. Alberto Cavasin ja Joel Laakso tulivat peliin Mikko Eskon ja Matias Tihumäen tilalle. Ensin Cavasin otti torjunnan ja heti perään Laakso syötti ässän. Cavasinin kovan syötön jälkeen Loimu teki hyökkäysvirheen ja VaLePa nousi pisteen päähän 17-18. Tasaisessa loppuerässä nähtiin Mäkisen maailmanluokan aloitussyöttö, sijoitus tyhjään kenttään ja Tihumäen oivallus jatkopallopassi pahasta paikasta Mäkiselle kutospaikalle. Erän päätti jälleen Hautala, tällä kertaa ässäsyöttöön.

Kolmas erä olikin varsin erikoinen. VaLePa johti 8-3. Sen jälkeen VaLePan virheillä sekä Ali Fazlin sekä Kristaps Smitsin hyökkäyksillä johto kaventui tilanteeksi 12-11. Sitten taas kotijoukkue meni menojaan 22-12. Loimun triplavaihdon jälkeen Pozo Hernandezin syöttövuorolla Loimu kiri 16 pisteeseen. Kaksi viimeistä hyökkäyspistettä teki Matias Tihumäki tyhjältä verkolta. Tuomas Hautala loukkasi erän alkupuolella harmillisesti nilkkansa.

VaLePasta Sakari Mäkinen, Jiri Hänninen ja Mikko Esko olivat totutun taitavia ratkaisutilanteissa. Matias Tihumäki otti peräti 4 tyylikästä torjuntaa sekä hyökkäsi hyvin. Risto Ruohola kunnostautui erityisesti puolustuspelissä.

Raisiolaisten vastaanotto ei oikein tänään onnistunut ja hyökkääjät joutuivat päättämään palloja vaikeista tilanteista. Loimun ykkösmies, hakkuri Ali Fazli lyö parhaimmillaan tosi korkealta yli torjunnan, mutta virheitäkin tulee.

VaLePa: Tihumäki 18/+10, Mäkinen 14/+8, Hänninen 14/+6
Loimu: Fazli 14/+8, Smits 10/+2, Mäki 6/+4

MVP
VaLePa: Tihumäki
Loimu: Fazli

ProLibero
VaLePa Ruohola

Ässät 7-3, syöttövirheet 12-9, vastaanotto% 54 (38), hyökkäys% 46-37, torjunnat 12-7

Kuvat: Hannu Moilanen

X