VaLePan valmennustiimiin loistava täydennys

VaLePan valmennustiimiin loistava täydennys

VaLePan liigajoukkueen valmennuksen viimeinenkin palanen loksahtaa kohdalleen, kun Olli Kunnari liittyi mukaan Janne Kangaskokon rinnalle kakkosvalmentajaksi. Kunnari päätyi lopettamaan oman pitkän ja menestyksekkään lentopallouransa viime keväänä, kun erilaiset vammat estivät täysipainoisen harjoittelun ja pelaamisen. Kunnari aloitti liigauransa VaLePassa vuonna 2000 ja päätti sen samassa seurassa 20 vuotta myöhemmin. Välin mahtui menestyksekkäitä vuosia Kreikassa, Ranskassa, Puolassa ja Turkissa. Viime keväänä Kunnari valittiin 2010-luvun Mestaruusliigan parhaaksi miespelaajaksi.

– Kuortaneen valmentajan ammattitutkinto (VAT) koulutuksen vetäjä Olli-Pekka Karjalainen otti yhteyttä ja kysyi mukaan syksyllä alkavalle kurssille. Etä- ja lähiopintoina suoritettava koulutus on entisille huippu-urheilijoille räätälöity oikoreitti ammattitutkintoon. Valmentaminen on aina kiinnostanut ja tämä tuntui hyvältä mahdollisuudelta tähän kohtaan, kertoo Kunnari.

Monet entiset huippu-urheilijat ovat suorittaneet tämän tutkinnon mm. Saara Esko, Virpi Sarasvuo, Kalle Palander, Sari Multala. Kunnarin lisäksi alkavalle kurssille osallistuvat mm. Tero Pitkämäki ja Petra Olli.

– Liittyminen mukaan VaLePan valmennukseen sopii hyvin yhteen VAT-koulutuksen kanssa, Kunnari arvioi ja jatkaa. – Lentopallo lajina, tekniikat ja taktiikat, on pitkän peliuran aikana tullut tutuiksi. Uskon, että tästä on hyötyä ja pystyn auttamaan joukkuetta ja pelaajia. Valmennuksen näkökulmasta tulee asioita tarkasteltua eri tavalla. Minulla on paljon uutta opittavaa valmennuksesta. Olen itse saanut olla monen huippuvalmentajan opissa. Päällimmäisenä nousevat mieleen Suomen pitkäaikainen maajoukkuevalmentaja Mauro Berruto sekä Ranskan monivuotinen päävalmentaja Laurent Tillie, jonka opissa sain olla Cannesin joukkueessa. 

Kunnari toimii tulevalla kaudella myös Vammalan lukion ja SASKY:n lentopallolinjan vetäjänä.

VaLePan pitkäaikainen tilastoija Mikko ”Korppi” Korpela ei työ- ja perhekiireiden vuoksi voi tässä vaiheessa enää jatkaa tehtävässä, mutta on toki edelleen valmennuksen apuna tausta-asioissa. VaLePan tilastointia hoitaa ensi kaudella serbialainen Djorge Nahod. Vuonna -84 syntynyt Nahod on kokenut tilastomies. Vuodesta 2007 hän on toiminut Serbian maajoukkueen tilastomiehenä. Seurajoukkueissa hän on ollut TENT Obrenovacin tilastoijana  2004-2013 sekä naisten huippuseura Club Rabita Bakussa 2013-2014.

Joukkueen valmennus ja huolto
Päävalmentaja Janne Kangaskokko
Valmentaja Olli Kunnari
Huoltaja Manu Soro
Fysioterapia Jaro Nieminen
Tilastot Djorge Nahod

X