VaLePa valmiina uuteen kauteen

VaLePan joukkue odottaa jo innolla tulevaa kautta. Kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen pukkipaidat kokoontuvat ensimmäiseen joukkueharjoitukseen maanantaina. Keskiviikkona uudistunut ryhmä esitellään suurelle yleisölle. Paljon kokemusta poistui, kun Olli Kunnari ja Mikko Oivanen päättivät uransa. Joukkue onkin muuttunut nuoremmaksi ja paikkakunnan omia kasvatteja on ryhmässä peräti neljä pelaajaa ja kaksi on liittynyt VaLePan riveihin juniorina jo varhaisessa vaiheessa. Kokemustakin on edelleen riittävästi.

Prinssin paluu
Sakari Mäkinen s. 1995, 189 cm
Sakari Mäkinen on VaLePan juniorikoulun oma kasvatti. 25-vuotias Mäkinen pelasi ensimmäisen liigapelinsä VaLePassa jo 17-vuotiaana syksyllä 2012. Mäkinen pelasi VaLePassa kevääseen 2015 asti ja plakkariin kertyi yksi SM-kulta ja kaksi pronssimitalia. Taitavan Mäkisen otteissa nähtiin yhtäläisyyttä Olli Kunnariin ja hän sai joukkuekavereiden keskuudessa lempinimen prinssi. VaLePan jälkeen Mäkinen lähti hakemaan suurempaa roolia Tampereen Iskussa ja sieltä tie johti ammattilaiseksi Belgiaan Lindemans Alstin (Lennik) riveihin. Belgian kauden jälkeen vuorossa oli Valko-Venäjä ja Shaktior Soligorsk. Loppusuoralla olevat opiskelut Tampereen teknillisessä yliopistossa kutsuivat Mäkisen Suomeen. Viime kauden Mäkinen pelasi Hurrikaani Loimaan riveissä. Erinomaisen runkosarjakauden jälkeen hän oli pistetilaston nelonen, ässätilaston kakkonen ja torjuntatilaston kolmonen ja hänet valittiin Mestaruusliigan tähdistön toiseksi yleispelaajaksi. Nyt, kun kuningas on väistynyt, Sakari on valmis ottamaan kuninkaan paikan. Mäkinen pystyy ottamaan ison vastuun, mutta haluaa myös auttaa nuorempia pelaajia ottamaan ratkaisevia kehitysaskeleita pelaajana. 

Paikallisia passareita
Aaro Pihlajamäki s. 2002, 187 cm
Sastamalan alue on tuottanut vuosien varrella lukuisia huippupassareita: Arto Mäkinen, Toni Tuominen, Jussi Ahonen, Antti Esko, Eemi Tervaportti, Arttu Lehtimäki ja Mikko Esko. Nyt tämä sarja saa jatkoa, kun VaLePan toiseksi passariksi tulee Aaro Pihlajamäki. Pihlajamäki on saanut olla juniorivuosinaan erinomaisten valmentajien opissa. Ensimmäiset lentopallo-oppinsa hän sai FC-57:n riveissä Jarmo Tervaportin ohjauksessa. Sauli ”Pappa” Vainiomäki valmensi yhden kauden ja seuraavaksi Jukka Tapio. Harri Lehtimäki johti Pihlajamäen B-poikajoukkueen Suomen mestariksi ja Aaro valittiin kisojen All Stars joukkueen passariksi. Pihlajamäki on koko lukioaikansa harjoitellut Vammalan lukion lentopallolinjalla. Hän haluaa yhdistää huippu-urheilun ja lukio-opinnot parhaalla mahdollisella tavalla. Hän haluaa saada kokemusta ammattilaisten harjoittelusta ja katsoa, miten pitkälle rahkeet passarina riittävät. 

Hakkurivoimaa Huittisista
Matias Tihumäki s. 2001, 200 cm
Mikko Oivanen lopetti uransa, mutta huittilaisia kannattajia nähdään edelleen katsomossa, kun joukkueen toiseksi hakkuriksi tulee Matias Tihumäki. Hän aloitti FC-57:n riveissä Harri Alakosken ja Jarmo Tervaportin valmennuksessa. VaLePassa Tihumäki sai valmentajakseen Jukka Tapion, joka on merkittävästi vaikuttanut Tihumäen kehitykseen. Tihumäki on käynyt lukiota Lentopalloliiton valmennuskeskuksessa Kuortaneella ja siirtyy nyt viimeiseksi vuodeksi Vammalan lukioon. Ensimmäisenä tavoitteena on nähdä ja oppia, miten huippuammattilaiset pelaavat ja harjoittelevat. Tavoitteena on saada lisää ruutia hyökkäyksiin ja nousta liigapelaajien eliittiin. Tihumäki uskoo, että hyvällä itseluottamuksella ja luonnikkaana joukkuepelaajana hän löytää paikkansa joukkueessa. 

Pituutta Pieksämeltä
Juho Kaunisto s.1998, 206 cm
Juho Kaunisto on Pieksämäen Tsempin kasvatti. Suurimpana vaikuttajana urallaan hän pitää takavuosien ykkösyleispelaajaa Henrik Kososta. Kaunisto kävi ensimmäisen lukiovuotensa Kuortaneen valmennuskeskuksessa, mutta jo toisena vuotena hän siirtyi yleispelaajaksi Leka Volleyn riveihin ja sieltä Vantaa Ducksiin. Viime kauden pelipaikkana oli Karelian Hurmos. Kauniston fysiikka kehittyi viime kauden aikana Hurmoksessa ja se näkyi myös otteissa kentällä. Kaunistolla on kova halu kehittyä yleispelaajien eliittiin siksi huipputason valmennus, joukkue, olosuhteet ja organisaatio VaLePassa oli hänelle helppo valinta. Kaunisto pitää vahvuutenaan verkkopelaamista ja erityisesti torjuntapeliä. 

Lujaa laatua Lempäälästä
Anssi Vesanen s.1980, 201 cm
Anssi Vesanen on kolminkertainen Suomen Mestari ja samoin hänet on valittu kolmesti kauden tähtiseitsikkoon. Vesanen on ollut VaLePan luottoapu aina, kun on tarvittu hyvää miestä joukkueeseen. Syksyllä 2011 hän liittyi VaLePan joukkueeseen ja heti keväällä hänelle tuli uran kolmas Suomen mestaruus. Sen jälkeen hän ollut täsmäapuna keskitorjujana ja hakkurina mm. 2104 mestaruuskeväänä, 2015 CEV-Cupin pelissä Belgradin Punaista tähteä vastaan hakkurina ja taas keväällä 2018 Mestaruusliigassa ja Mestareiden liigassa. Yhteistyö Lempo Volleyn manageri Juha Raunion kanssa on ollut esimerkillistä ja mahdollistanut sujuvan siirtymisen seurojen välillä. Nyt Anssi on lupautunut täydentämään VaLePan keskimiesosastoa koko kaudeksi.

Vainiomäen valmennuskoulusta
Paavo Kaski s. 2000, 192 cm
Sauli ”Pappa” Vainiomäki on ollut valmentamassa useita pelaajia liigatasolle. Yksi viimeisimmistä on Paavo Kaski, joka sai nauttia Pappan asiantuntevista otteista kolme kautta. Toisena merkittävänä valmentajana Paavo pitää Matiaksen tavoin Jukka Tapiota, joka jaksoi uskoa ja kannustaa. Kasken armeija päättyy 18.6. ja sen jälkeen hän haluaa keskittyä täysillä lentopalloon. Kaski on tehnyt armeija-aikana kovasti töitä fysiikkansa eteen. Tavoitteena on kehittyä niin, että pystyy auttamaan joukkuetta. Suoritusvarmuuden lisääntyminen on yksi tämän monipuolisen yleispelaajan kehittymistavoitteista.

Viime kauden joukkueesta jatkavat Mikko Esko, David Pettersson, Mikko Karjarinta, Ilari Toimela, Aaro Nikula ja Risto Ruohola. Pelaajaosastolle etsitään vielä yhtä yleispelaajaa. Janne Kangaskokko jatkaa päävalmentajana ja kakkosvalmentajaa haetaan. Fysioterapeutti Jaro Niemisen ja huoltaja Manu Soron jatko on varmistunut.

Passarit
Mikko Esko
Aaro Pihlajamäki 

Keskitorjujat
David Pettersson
Mikko Karjarinta
Anssi Vesanen

Yleispelaajat
Sakari Mäkinen
Ilari Toimela
Paavo Kaski
Juho Kaunisto

Hakkurit
Aaro Nikula
Matias Tihumäki 

Libero
Risto Ruohola

Valmennus
Janne Kangaskokko 

Fysioterapia
Jaro Nieminen

Huoltaja
Manu Soro

X